Att planera uteplatsen inför sommaren

Vårkänslorna börjar växa fram lite här och där, och många börjar planera uteplatsen inför sommarens utemys. Är det några nyheter du vill ha i år eller kommer du mest använda dig av det du brukar ha framme? Har du redan kontrollerat om du behöver förnya olika saker?

Hur man vill inreda ens uteplats beror på plats, livsstil och om det finns partier som är skyddade från vind, regn och annat. Är det läge att investera i en ny gasolgrill, utepool eller kanske något så enkelt som nya utemöbler. Dessa behöver man ofta förnya eller så kanske man känner för ny design. Kanske är det andra delar på uteplatsen som kommer att ändras och då vill man ofta även kombinera med nytt möblemang.

Vare sig du föredrar att handla i butik eller besöka en nätbutik, så är det möjligt att finna billiga trädgårdsmöbler som även har god kvalité. Det behöver inte alltid kosta så mycket. Men det kan vara en del saker att tänka på innan man gör sitt val av utemöbler. Val av material kan vara beroende av hur mycket skydd det finns och om man har önskemål om det ska vara i lätt eller tungt material.

Hur stor plats har du?

Oavsett hur man vill inreda ens uteplats, så behöver man ju alltid första tänka på hur stor plats man har och vilka delar man vill ska få plats. Hur stor plats tar grillen och var ska den få plats, samtidigt som möblemanget kan stå kvar på sin plats? Eller är det så att man önskar inreda en inglasad uteterass, som man vill kunna utnyttja året runt.

Fördelen med en året-runt terrass är att man skaffar sig mer utrymme. Antingen för större familjemiddagar eller för att kunna befinna sig närmare naturen och bara mysa. Kanske en liten myshörna där man kan krypa upp i en hörna och bara mysa med en bok eller film på surfplattan.

Fördjupa dig i sortimentet

Sök efter inspiration på olika sajter eller kanaler på internet. Till exempel via sociala medier och se vad som finns i sortimentet i nätbutiken. När man planerar sin uteplats, så är det också bra att tänka på hur den ska se ut under olika årstider. Särskilt om den är skyddad av glas eller annat.

Ju bättre man planerar den, desto mer nytta kan man få av den. Till exempel om man ska lägga något ovanpå golvet, som ger en högre mysfaktor och mer värme för de kallare dagarna. Och sen komplettera med bekväma utemöbler.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 173 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis