Att inreda med konst för ett personligt hem

(I samarbete med Omdömesställe)

Förr i tiden var det vanligt att ha tavlor, dekorationer, skulpturer och annan konst som en del av sin inredning i hemmet. Men på senare tiden har design tagit över mer och mer. Konst och design är två begrepp som är lika men ändå olika. Vissa säger att skillnaden mellan dessa är att konst är sådant som finns på museum eller i konstsalonger medans design är något som finns i vår vardag. Men vem är det egentligen som har bestämt det här? Om du vill ha konst i ditt hem, då ska det inte finnas någon eller något som stoppar dig!

Många verkar glömma väggar, fönsterkarmar och andra ställen när de inreder sina hem. Genom att inte ha någonting på väggarna kan ett rum kännas mycket kallare och inte lika välkomnande. Varför då inte passa på att sätta upp en fin tavla som en riktig konstnär har målat eller olika med motiv som får dig att må bra och bli inspirerad? Det kommer troligen ge dig en mer positivt vardag och du kommer att känna dig gladare – och det är ju inget man tackar nej till, eller hur? Vill ni hitta snygg konst samlad på ett ställe så har sidan Omdömesställe många bra butiker under ett tak.

Tips när du ska inreda med konst

Egentligen får du ju såklart inreda – eller inte inreda – hur du vill med konst. Men om du känner att det kanske skulle vara någonting för dig men att du inte vet var eller hur du ska börja kommer hät några tips som du kan använda dig av.

Tycker du om det är det rätt

Den konst som du tycker om är den konst som du ska ha. Strunta i om någon annan inte tycker att den är fin eller passar in i rummet. Så länge du eller ni som bor i huset tycker om hur konstverket ser ut så är det bara att köra på. Att inreda med konst som man tycker om är förmodligen det bästa tipsen som finns.

Mixa och matcha på egen hand

När det kommer till konst så gäller det att inte vara rädd för att testa nya saker. Om du redan har ett konstverk men som du känner inte riktigt passar i ett specifikt rum så kan du alltid testa att byta ut en detalj. Exempelvis byta ram på en tavla, häng upp motiv som barnen har pärlat eller något annat. Ta lite vad du har hemma och våga testa något nytt. Att vara personlig när det kommer till konst kan aldrig gå fel.

Stora rum stora konstverk

Om du vill att ett konstverk ska passa in i ett rum så mycket som möjligt och inte vill att det varken ska försvinna eller ta över all annan inredning i hemmet kan du gå efter tumregeln att stora konstverk passar i stora rum och vice versa. Det betyder alltså att om du har ett litet rum – så kanske du inte ska hänga upp ett jättestort konstverk som tar upp halva väggen. Eller så gör du det ändå – det är ju ändå du själv som bestämmer.

Hur man vågar inreda helt fritt

Frågan är egentligen hur man ska göra för att våga inreda precis så man vill – inte bara när det kommer till vilka konstverk man ska ha i hemmet. Det finns frågor om konstens frihet och då kan man ju fråga sig hur konsumenter av konsten ska kunna vara fria. Men ingenting är omöjligt och bara du vill det tillräckligt mycket så kommer du att kunna göra det. Varför ska någon som inte ens bor i ditt hem få bestämma hur du ska inreda och vilken typ av konst du ska ha? Nej precis – det ska bara du få bestämma, det är ditt hem, dina regler och din konst… Punkt!

Håll konsten personlig!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 199 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis