(I samarbete med Trivselhus)

Att köpa hus kan vara ett nog så svårt val, då det finns väldigt många olika hustyper. På senaste tiden har jag blivit allt mer sugen på att ha ett hus och blir mer trött på staden för varje år. Min ultimata dröm är att få vara arkitekt och utforma huset precis som jag vill ha det. Vi leker med tanken för en stund att bygga nytt hus helt efter egna önskemål. Hur skulle det se ut då???

Här är en liten guide genom några Svenska populära husvarianter:

Klassiskt Svenskt hus

koksinredning

Så här ser iaf mitt ultimata drömhus ut …..JA TACK :)

inredningsblogg

Detaljerna är viktigt i ett klassiskt boende, gamla antika saker får gärna ta första parkett. OCH det viktigaste är såklart den öppna spisen och gärna en i varje rum :)

inredningstips 1

badrumsinredning

Så här ser min ultimata våta badrumsdröm ut :)

Modernt hus

drömhuset

basta inredningsblogg

inredningstips

drömhus

När det kommer till modern stil av hus är det strama, rena okomplicerade linjer som gäller likt en röd tröd genom hemmet. Se till att hålla dekoren avskalad och minimalistisk.

Drömhus vid havet

utemobler

koksbankar

kakelugnar

svenskt hus

Att bo havsnära är nog det de flesta drömmer om. Här är det marina färger och material om styr inredningen och då med rent vitt som bakgrund. Men den allra bästa bakgrunden måste jag nog säga är havet i sig själv. Tänk att bara öppna dörren och gå några meter ner för att hoppa i plurret :)

uteliv

Drömhus

Mitt ultimata drömhus är nog en blandning av det klassiska och havsnära huset OCH såklart med torn. Ända sedan jag satte foten på Styrsö har jag varit besatt i sekelskiftesvillor med tinnar och torn :)

Vilket är ert ultimata drömhus???

Ha en härlig dag och sluta aldrig drömma :)

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

28 Comments

 1. Alla hus ser lika fina ut.Jag alskar de oppna ytorna och allt ljus. Det ar nog min prioritet nar det galler hus! Sen far det garna ligga nar havet!
  Kram!

 2. All of this houses are just fabulous and it would be so nice to own one of it…. I’m dreaming :))))))

 3. Jeg var heldig og fikk bygget mitt drommehus for noen ar siden na. Alle husene har var nydelige men blir nok dratt til huset ved havet….

 4. Min absoluta husdröm är en västerbottensherrgård. Inredd på gammalt vis och gärna med utsikt över en älv…suck :)
  Kram Annika

 5. Vi håller faktiskt på att bygga vårt drömhus . Köpte ett stort hus och det enda som är kvar är ytterväggarna. Spansk design med amerikansk balkong på baksidan, valv, vitt, stora rustik trätrappa, 7 sovrum, 3 badrum, öppet kök med ö och öppenplanlösning in mot matrum som sedan leder viadare till vardagsrummet med öppen spis. Och utanför kan man skymta den nya poolen. Jag vill flytta in nu !! Får nog vänta 1-2 månader till….

  http://www.annorlundaunderbara.com
  Vote for me !

 6. Varför inte ett klassiskt hus att bo i och ett havsnära som sommarstuga?! ;-) Det finns många härliga hus men jag och mina sambo bygger just nu vårt drömhus. Det är vårt drömhus utifrån platsen där det är beläget, sen formar vi det för att passa in i miljön, men även efter storlek, budget och smak. Visst älskar även jag stora tornhus. Men det skulle inte passa in på min tomt och det skulle vara lite för stort för oss som snart har två utflugna barn. Finns en del att tänka på när det gäller hus. Hoppas du har haft en fin helg. kram

 7. Jag har alltid velat ha ett sånt badkar! Det svarta med ’fötter’. Tycker de är så fiina. :)

 8. Det är svårt att sätta fingret på vilket sorts hus man gillar. Jag gillar en typ av marin tema fast med beige och brun istället för marinblå samtidigt som jag gillar secondhandfynd och klassikt hus men också modernt. Men i slutänden blir det nog mer ett havsnära hus även fast jag inte kommer att bo vid havet, men kommer att ha sjöutsikt i alla fall. Men konverterad lada, åh älskade lador ;)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.