fbpx

Att drömma om spännande inspirationsresor i Europa

Det är så härligt mitt i höstrusket att drömma sig bort till inspirerande platser och nu ska jag inspirera er med platser att hämta ny inspiration från! Både när det kommer till garderoben och till hemmet. Jag såg att resebolaget Ving har riktigt bra resepriser just nu och jag tar mer än gärna en weekendresa väldigt snart. Det är så himla roligt att upptäcka nya ställen i världen. Eller åka tillbaka till städer som man redan varit i för att hitta något nytt som man glömde att se. Alla städer har många saker att se och göra och här är mina topp fem favostäder som även har inspiration till hemmet.

Här är de bästa städerna om ni vill göra inspirationsresor i Europa.

inspirationsresor i Europa

Milano

Modestaden nummer uno med go mat och massa skön kultur. Det finns få platser som är lika mysiga att åka till när man vill piffa upp garderoben med tyger och färger. Tänk er att springa längs med Milanos gator händerna fulla med shoppingkassar. Och sen avnjuta en riktigt mumsig pizza och en drömmig glass. Det är weekend på en pinne det!

Amsterdam

Jag ääälskar våriga tulpaner och alla färger som bara poppar ut med denna vackra blomma. Och tulpanernas hem är ju Amsterdam. För att piggas upp i höstmörkret lär väl inget resmål vara lika bra som Amsterdam och alla vackra färger och nya intryck som staden delar med sig av. En perfekt plats att avnjuta en kopp kaffe och bara låta inspirationen flöda.

Paris

En av de finaste städerna i världen  (om inte den finaste) Kan ni tänka er att det är så lätt att ta sig hit. Här finns det så mycket att se, mysiga caféer, vackra boutiques och en härlig atmosfär runt hela staden. Här kan man hitta alla fina märken för de som vill spendera lite extra, men det finns också galet snygga detaljer och mönster som passar perfekt i allas hem för lite mindre pengar.

London

Bästa staden som om du vill uppleva höst 24/7. Det är staden jag mest uppskattar för hur mycket den har gjort inom modevärlden. Med legender som Westwood och McLaren kan man säga att London har mode i blodet. Hit ska man åka för att fylla på sin garderob med coola jackor och tjocktröjor. Självklart måste man se alla turistiga saker men gör det fort så du har mer tid för alla smågator och härliga butiker.

Köpenhamn

Varför åker man inte till Köpenhamn oftare?! Det ligger så nära (men ändå så långt ifrån) och är typ jordens inrednings-mecka. Ta mig dit nuuu… Jag vill inspireras och shoppa stilren inredning i överflöd. Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Georg Jensen… Ja, det finns inget stopp eller hinder. Bara namnen klingar ju fint i öronen!

Jag var där första gången 2015 med en vän och blev såld från första ögonkast.

Blev ni sugna nu att göra inspirationsresor i Europa så se till att titta runt på olika sidor och jämför mellan flygbolag. Man vet aldrig vad den andra hemsidan kan ha för grymma priser.

Att resa är att leva!

LOVE M

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis