På vissa områden i samhället är vi kvinnor verkligen diskriminerade tex.i byggsammanhang. Många tjejer som gillar att renovera och bygga har säkert letat efter arbetskläder för kvinnor i kvinnostorlekar många gånger utan resultat.

Ska man behöva låna en mans kläder och se ut som Barbapappa för att jobba ? NO THANKS ….så här fina jobbbyxor finns faktiskt till kvinnor.

Dessutom är för stora klumpiga arbetskläder både farliga och kan orsaka skador på jobbet. Nej vi kvinnor SKA kräva perfekt passform på våra jobbkläder, då vi gör ett lika bra jobb som alla män tillsammans ( om inte bättre :)

arbetsbyxor kvinnor

Att få tag på arbetskläder eller hantverkarkläder för kvinnor kan vara riktigt knepigt och svårt. Ofta får vi ta något från uni sex-kollektionen som även om de kallas unisex, främst är framtagna för just män och deras kroppsstorlek. De har ofta fel passform, känns felskurna och ser rent ut sagt för jävliga ut. En bloggare liknande dem vid fula clownbyxor….

Men det finns hopp ! Det finns ett företag som faktiskt har ett stort utbud av arbets och yrkeskläder för kvinnor det är tyska butiken Engelbert Strauss. Damkollektionen är specialdesignade för kvinnor med rätt passform och har ett skönt avslappnat material med fästen för verktyg både fram och bak.

Som vi alla vet sliter det att jobba på knäna, därför erbjuder Engelbert Strauss specialutformade knäskydd för damer och riktiga snickarbyxor med plats knäinlägg. Kläderna kännetecknas av hög kvalitet av material, modern design och utomordentlig passform.

Det ska krävas Tysk kvalitet för att vi kvinnor ska få upprättelse i ett annars mansdominerat yrke :)

Happy 2a Advent :)

 

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

3 Comments

  1. Hej, har ni kollat in Flora Manufaktur, arbetskläder för den moderna kvinnan, där funktion, passform och mode möts?

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.