fbpx

Är inredning riktig terapi?

Vad är det som gör att så många av oss älskar inredning och vackra saker omkring oss ? Ligger det mycket mer bakom än bara vad ögat ser är frågan. Många säger att inredning bara är ytligt och fåfängt, men jag håller inte med. Jag tycker ist. att inredning och tiden vi tar att inreda är ren terapi.

LÄS MER: Veckans bästa REA fynd från 4 kända butiker

Innan jag startade Inredningsvis hade jag en tung period av sorg och hade varit långvarigt kroniskt sjuk. Skrivandet om inredning har därför genom åren, blivit min terapi på många olika sätt. Att skriva och tipsa om inredning har gett mig ny tro på mig själv och en hel ny identitet.

Så på vilka vis är inredning terapi?

Inredning som terapi

inredning inspiration
Ett vackert inrett rum ger mer än njutning för ögat, det ger näring åt en sargad själ.

Inreda och bearbeta

Tänk om det hänt något väldigt negativt som att någon älskad lämnat oss i sorg. Vad gör man då ofta JO man bestämmer sig för att göra om och inreda hemmet för att sluta tänka. Under processen sker då mycket på det undermedveten planet, den nya inredningen för med sig en förändring och förnyelse till något bättre på köpet.

Enligt Feng shui ska man rensa i röran och det är precis vad som händer när inreder nytt. Något gammalt släpper taget och det nya välkomnas så även på själslig nivå. Att köpa nya läckra pastellfärgade rosa kuddar kan hjälpa till att hela ett krossat hjärta. Att göra om sängen kan visa att man är redo för ett nytt förhållande. Ut med det (HAN den) gamla och in med nytt och fräsch mellan lakanen :)

LÄS ÄVEN: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Allt detta är terapi på högsta nivå utan att vi riktigt förstår det. Med ens förvandlas det ytliga inom inredning till något helt annat nämligen självhjälp terapi.

barninredning
Barn ÄLSKAR färg är det därför de är mer glada och levande än vuxna?

Inredning och färgterapi

En annan fråga jag ställt mig på sista tiden när jag trött ögnat igenom otaliga hemsidor med BARA svartvit inredning är VARFÖR ? Varför väljer så många att omge sig med svartvitt i ett mörkt land där omgivningen är lika könlöst färglös? Speglar det svartvita själens färglöshet och saknad på mod ? eller är det bara en färgblind våg som drabbat Norden .

LÄS MER: 6 tips för att hänga gardiner rätt och snyggt

Många säger det va roligare förr på 60-80 talens glada sorglösa dagar. Vad hade de som inte vi har JO färger i omgivningen. Faktum är att allt bara var en enda stor glad färgexplosion helt utan rädsla. Var det alla de färgerna som även gjorde människorna mer levande och färgstarka?

Den svartvita epidemin är lite som Kjejsarens nya kläder, alla tycker det är JÄTTESNYGGT ända fram till barnet höjer rösten och frågar …varför är det ingen färg härinne?

inredningstrend

På sjukhusen anses det kliniskt och dödförklarat att bara ha vitt överallt. Det har tom. forskats i inredning inom vården och de som omger sig med färg och skönhet blir friskare fort.

Vi behöver helt klart FÄRGTERAPI inom inredning i vårt land och jag tror inte svartvitt är bra för någon själ i längden. Vi behöver ta ut svängarna, våga mer och inte vara så jäkla klonade med grannen.

Jag tror att alla har sin alldeles egna favoritfärg inombords det gäller bara att våga ta ut den i inredningen.


Här på hotell Pigalle inspirerades jag mitt i inredningskrisen!

Hitta sig själv genom inredning

Jag har alltid varit extremt känslig för miljöer sedan jag var barn. En ful betonggrå omgivning får mig nästan att må illa fysiskt. Medan vackra omgivningar med färg, natur och vackra saker får mitt inre att jubla. Jag är helt säker på att våld är starkt kopplad till fula grå betongmiljöer, där hoppet om något bättre har slocknat.

Jag insåg därför att mitt kall med denna blogg är att jag ska inspirera människor att få lyx till budgetpris, så att alla får råd att ha det fint omkring sig hemma. Vare sig man inreder billigt eller dyrt är det lätt att tappa bort sig själv i alla galna inredningstrender.

Mitt bästa tips är skit i alla konstiga inredningstrender och lyssna ist. på hjärtat och inred efter det.

Ett exempel på en inredningskris är när jag inredde mitt sovrum med mycket vitt som ALLA andra, tills jag insåg att jag aldrig mådde bra därinne. Sedan besökte jag hotell Pigalle här i GBG och fick ett HALLELUJA moment. Jag frågade mig varför trivs jag så bra på detta hotell? Jo för det var inrett i mustiga härliga färger allover med en mystisk sexig vibe.

Väl hemma inredde jag så ist. med vinröda toner och sovrummet blev mäkta populärt på mina fb-grupper, det fick mig känna hopp att galna svartvit-sjukan snart är över :)


Resultatet: Här ser ni mitt eget sovrum i en före efter makeover jag gjorde. Jag mådde så mycket bättre med röda härliga färger och att slippa min vita inredningskris. TACK Hotell Pigalle!

Inredning som terapi – slutsumma

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar som rockar hemmet hårt

Ja att inreda ett fult rum till något vackert DET är sann terapi. Det bringar även självkänsla och väcker det lekfulla lilla barnet långt inne i oss. Om sommaren hade varit svartvit hade vi knappast gillat den så mycket som gör.

Inredning kan alltså vara så mycket mer än döda ting det kan ist. väcka en frusen själ till liv och få oss tro på det nya och hoppfulla. En gång skrev en kvinna till mig att hennes bekant dött och hon var så ledsen. Det var fram till hon såg ett blogginlägg jag gjort och hon tackade mig att hon blev inspirerad mitt i allt det mörka.

Hennes tacksamhet gjorde mig djupt rörd och jag insåg då att inredning är terapi även genom bloggandet och genom att hjälpa andra inspireras hjälper man sig själv.

Vad är inredning för er? terapeutisk eller bara tomma ting?

REA SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis