Antika möbler: 5 tips för att köpa rätt

Alla som gillar att fynda antika möbler på loppis räcker upp en hand…

Det kan dock vara ack så svårt att som amatör göra det ultimata vintagefyndet utan att bli lurad på hela konfekten (och plånboken… :) Antikvitetshandlare kan vara nog så påstridiga, övertalande och charmerande. Jag har därför satt samman en liten checklista med frågetecken innan du slår till på ditt antika drömmöbler… enjoy!

LÄS MER: 10 sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Antika möbler

antika möbler

1. Är det rätt antika möbler 

Stämmer det säljaren säger om sina antika möbler? Om inte, hur vet han / hon om det du ska slå till på faktiskt är antikt? Känns något skumt….be om BEVIS. Ingen ska behöva gå hem och upptäcka att man är riktigt blåst på vintagekonfekten.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

antikt

2. Ställ frågor

Bombardera säljaren med så många frågor om objektet som möjligt, ingen fråga är för dum i detta sammanhang. I detta fall är titeln Fröken Frågvis den bästa du kan inneha :)

VINTAGE

3. Inspektera dina blivande antika möbler

Granska möbeln du vill köpa NOGA – det är absolut ingen skam att genomsyna en antik möbel ordentligt innan du bestämmer dig för ett möjligt köp. Säljaren kommer såklart att övertyga dig att eventuella skråmor och sprickor inte syns alls… Men känn efter utan press, vill du inte ha en spricka i glasbordet… gå bara.

LÄS MER: 6 lyxiga billiga dagbäddar för ett hem med WOW-känsla

möbeln

4. Jämför med andra

Du ser till exempel en antik möbel på en loppmarknad för ett pris, medan en antikbutik på nätet har en liknande möbel för halva priset, tänk då efter. Det kan vara ett giltigt skäl, men du kan också bli grundlurad.

VINTAGE HOME

LÄS MER: 10 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

5. Viktigast vid köp av antika möbler

Köp ALDRIG en möbel om du är osäker eller känner sig pressad av säljaren. Gå helt efter hjärtat när det kommer till antikviteter, tänk att du ska vilja leva ihop med möbeln i många år. Ja att välja ut det antika drömfyndet är lite som att välja partner och då är bara det allra bästa är gott nog:)

Antika möbler special

Där har ni några köptips som förhoppningsvis hjälper er hitta det perfekta antika möbelfyndet… nu är det bara att ge er ut och fynda på närmsta loppmarknad och antikrunda… Lycka till! :)

Ha en härlig dag, sötnosar! :)

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Lauren
  onsdag, juni 4, 2014 at 05:36

  Lovely images!

  Lauren,
  http://www.atouchofsoutherngrace.com/

 • Reply
  Linda
  onsdag, juni 4, 2014 at 13:51

  Vilka bra tips,ska jag tänka på nästa gång jag handlar. Jag köpte ju ett väldigt nött skrivbord i mera antik stil, men min tanke var ändå att rusta upp det, för jag vill ha det vitt istället för brunt. Så då kändes det ok att köpa det även om det var nött för jag skulle ju ändå göra om det, däremot prutade jag ner priset lite för att det var nött och det gick handlaren med på
  Kram Linda

 • Reply
  Neatly-Packaged (@Neatly_Packaged)
  onsdag, juni 4, 2014 at 19:12

  I LOVE reading your blog! You always have the most stunning photos :) Thank you for sharing!

  http://neatly-packaged.blogspot.com/

 • Reply
  ania
  onsdag, juni 4, 2014 at 22:23

  Wow!! Fantastic inspirations <33333333

 • Reply
  Monnaie Ernakulam
  fredag, juni 6, 2014 at 08:36

  Like the interior furnishing!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.