fbpx

Fixa en annorlunda adventsljusstake – JUL DIY

(Innehåller annonslänkar)

Trött på samma gamla adventsljusstake? Då ska ni kolla in detta inlägg hur ni enkelt kan fixa en annorlunda adventsljusstake.  Det är en sådan mysig tradition eller hur och om en vecka är 1a ljuset tänt. Att tända de fyra ljusen ett efter ett i väntan på julen är ju även rätt spännande, speciellt för barnen. Om inte jul och advent med alla ljusen fanns då skulle mörkret i December nästa bli outhärdligt att vistas i varje dag. Nej vi Nordbor står stenhårt fast vid våra gamla advent traditioner, vilket är extra viktigt med en allt mer försvinnande Svensk historia.

LÄS MER – Gammaldags julpynt – fixa en hållbar JUl

Man behöver dock inte fastna i gamla hjulspår när det kommer till att pynta sina adventsljusstakar. Här får ni därför lite annorlunda adventsljusstake inspiration med både kreativ och mer modern framtoning. Här får ni några sköna JUL DIY tips hur ni kan fixa en annorlunda adventsljusstake!

Annorlunda adventsljusstake DIY

adventsljusstakar

Så naturligt enkelt men ändå så vackert!

adventsljus-vita

Foto: www.skilladflorals.com

Naturliga ljusstakar!

Att använda naturliga material för att pynta med på advent är poppis. Här ovan ser vi två praktexempel på hur fint det kan bli med lite natur och ljus ihop. Grönt är dessutom populärt just nu och vi ser mycket grön Jul istället för röd.

LYXIGA JULKLAPPSTIPS

advent-tips

advent-pynt

Burkar, glas och krukor med ljus!

Låt fantasin gå loss och återanänd gamla krukor och glas till en fin adventsljusstake.

svart-advent

Modern advent!

Här är några coola stilrena förslag hur ni fixar en modern adventspyntning med stake i :)

Bara för att vi följer traditionen med advent så behöver vi inte pynta traditionellt!

adven-inspiration

Sockersött med siffror & rosa!

Hur häftig är inte andra idéen med att förvandla en bakform till adventsstake? Använd bara inte samma bakform som mamma ska göra julkakan i :)

LYSANDE JULKLAPPSTIPS

rod-advent

Antik advent!

Gå loss med gamla loppisfynd och antika askar och DIY pimpa dem till gammaldags adventssljusstakar. Den gamla röda retro lådan ovan är ju bara underbar, pyntad med juläpplen, gran och vita ljus. Något Ernst Kirchsteiger skulle gå igång på hur lätt som helst.

adventsljusstake-online

Slutsumma – Fixa en annorlunda adventsljusstake

Många fina adventsljusstakar att kopiera och beundra eller hur! Jag var alltid så kreativ runt jul när jag bodde på landet som barn. Jag känner inte riktigt samma kreativa gnista i stan, men jag jobbar på det.

Man tar vad man har säger ju talspråket och faktum är att det går att göra en fin adventsljusstake av det mesta därhemma. Ett både roligt och miljövänligt DIY advent pyntande helt enkelt.

När första ljuset äro tänt då är det advent!

LYXIGA JULKLAPPSTIPS

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis