8 tips hur ni väljer rätt soffbord – soffbord inspo

Funderar ni på att byta ert soffbord, men vet inte vilken typ av bord ni vill ha?. Behöver ni lite tips och soffbord inspo, för att hitta det perfekta soffbordet till vardagsrummet? Då har ni kommit till rätt.

Soffbord är en mycket viktig del av inredningen i ett vardagsrum eftersom detta bord är en så central del av möblemanget. Soffbordet fångar uppmärksamheten hos alla som kommer in i rummet, och det är därför du bör ta dig tid att välja det rätta soffbordet. Något som är extra trendigt i år är soffbord i trä och här under får ni några snygga träbord.

LÄS MER: 75 bästa dekortips ni måste ha reda på

Här är de 8 bästa tipsen hur ni väljer rätt soffbord och lyxig soffbord inspo för ett vardagsrum i perfekt harmoni.

Ni hittar trendiga träbord ovan HÄR

  1. Bordshöjd

En av de viktigaste aspekterna för att välja rätt soffbord är att det måste ha rätt höjd. Den ska inte vara högre än din soffa, annars blir det estetiskt obehaglig och den blir också svår att använda.

Om du dessutom planerar att använda ditt soffbord för att jobba till exempel eller äta är det viktigt att det har rätt höjd. Helst vill du leta efter ett soffbord som passar bra till soffan eller sofforna du har.

Ska ett soffbord vara högre eller lägre än en soffa?

Ett soffbord ska ha ungefär samma höjd som din soffa, eller åtminstone vara upp till 5 cm lägre. Det finns också några intressanta soffbordsdesigner som tenderar att vara väldigt låga, och som har blivit väldigt populära på sistone eftersom det passar väldigt bra inom den minimalistiska trenden. Men som en tumregel bör du hålla dig till höjden som nämns ovan, om du inte siktar på en helt minimalistisk design.

  1. Form

Formen på soffbordet är en annan viktig aspekt för att välja det perfekta soffbordet. Även om detta tenderar att vara en något personlig aspekt av att välja ett soffbord bör det främst bero på formen på din soffa. Om du har en rektangulär soffa som de flesta, kanske du vill välja ett runt eller ovalt soffbord. Detta skapar en fin formkontrast som uppmärksammar mitten av vardagsrummet.

Rektangulära soffbord fungerar också bra med rektangulära soffor, men genom att välja en annan form skapar du en samlingspunkt i vardagsrummet. Detta drar uppmärksamheten från alla som kliver in i ditt vardagsrum.

Shoppa soffbord

Ni hittar soffbord med hylla ovan HÄR

  1. Lagringsutrymme

Förvaringsutrymme i ett soffbord är ofta en av de mest förbisedda aspekterna för de flesta köpare. De tänker mest på soffbordets estetik och inte så mycket på dess funktionalitet. Däremot kan förvaringsutrymme på ett soffbord vara bra. Det ger dig extra utrymme att förvara böcker och till och med skapa vissa dekorationselement som får ditt vardagsrum att glänsa.

  1. Stil på bord

Stil är allt, och att se till att du väljer rätt soffbordsstil är också viktigt. Du vill välja något som enkelt matchar den inredning du redan har. Vi pratar hela tiden om att skapa kontrast, men när du ska välja det perfekta soffbordet vill du skapa en ljus kontrast.

Du vill undvika ett soffbord som har en färg som inte matchar färgen på din soffa eller dina vardagsrumsväggar.

Ni hittar soffbord ovan HÄR

  1. Soffbordsmaterial

En annan viktig del av processen för att välja ditt soffbord är att välja rätt material. Att inte välja rätt material kan verkligen skada din inredning. Trä och metall har blivit populära val, och det finns en god anledning till det. De fungerar bra med i stort sett varje soffa och inredning du redan har i ditt vardagsrum.

De skapar också den önskade kontrasten som vi letar efter samtidigt som de håller din inredning synkroniserad.

  1. Utrymme

Utrymmet är också en viktig faktor att tänka på när du väljer ditt soffbord. Om ditt vardagsrum är litet vill du inte välja ett stort soffbord. Detta gör det svårt att flytta runt och kommer att få ditt vardagsrum att se rörigt ut.

Hur stort ska ett soffbord vara i ett vardagsrum?

När du väljer ett soffbord vill du se till att det alltid finns tillräckligt med utrymme mellan soffan och soffbordet. Detta säkerställer att du enkelt kan flytta runt, och det får inte inredningen att se proppfull ut.

Du vill se till att ditt vardagsrum har ett visst flöde, där människor kan röra sig och att det finns tillräckligt med utrymme mellan alla möbler.

Ni hittar bordet ovan HÄR

Årets snyggaste nya bord med marmor look!

  1. Funktion

Även om soffbord brukar användas i inredning har de också en funktion! Ska du använda ditt soffbord för att ställa din dator och arbeta, eller till och med använda det för att äta? Hur mycket utrymme behöver du på soffbordet? Att svara på dessa frågor kan också hjälpa dig att definiera vilken storlek som bör vara den bästa storleken på ditt soffbord.

Om du behöver ett soffbord för att arbeta eller äta ofta, kanske du vill välja ett större. Detta säkerställer att du kan ha tillräckligt med utrymme för allt du behöver.

  1. Vad du kommer att lägga ovanpå soffbordet?

Sist men inte minst är detta ett bra tips som du kan använda när du köper ditt soffbord. Några av oss har redan i åtanke vad de vill att deras soffbord ska ha ovanpå. Detta gör det enkelt att välja rätt storlek och stil.

Ni hittar runt soffbord ovan HÄR

Slutsats

Det perfekta soffbordet är en kombination av form och funktion. Soffbord är mer än dekorativa bitar och de är mer än bara dekorationer. Att kompromissa mellan de två aspekterna är det bästa sättet att välja rätt soffbord för ditt vardagsrum. Testa även att använda annorlunda möbler som soffbord, som tex lastpallar och sittpuffar. Pröva er fram där hemma när ni inreder, vem vet ni kanske tom. kommer skapa en helt ny soffbord trend.

/Maria

SOFFBORD SHOP

Soffadirekt
4 164,305 949
Soffadirekt
26954495
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
39954495
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
42955495
Soffadirekt
79958995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 862 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis