6 tips för att organisera er tvättstuga

Tvättstugor ska vara så effektiva och organiserade som möjligt, men ibland när du har en liten tvättstuga kan det vara svårt. Därför har vi några tvättstugetips som säkert kan hjälpa dig. Oavsett om din tvättstuga är liten eller stor, kan du alltid organisera den bättre och göra den mer effektiv. Med enkla tricks och tips kan du göra din tvättstuga mycket mer organiserad.

Så vad borde alla tvättstugor ha? Här kommer några smarta att organisera tvättstuga tips.

Organisera tvättstuga tips

Varje tvättstuga bör ha en plats för att hänga dina kläder, samt en tvättmaskin och en torktumlare. Beroende på storleken på din tvättstuga kan du också ha ett handfat och till och med ett stort ställe att stryka dina kläder på.

Detta är det absoluta minimum som krävs för att ha en fungerande tvättstuga. Vissa av oss behöver dock faktiskt inte tvättmaskin och torktumlare eftersom vi bor i lägenhet. Om så är fallet bör du fortfarande ha en tvättstuga. Gör det till en plats för att organisera de smutsiga kläderna och stryk de rena. Du kan också använda den som förvaring för rengöringsprodukter, kvastar och moppar.

Hur organiserar jag min tvättstuga?

Att organisera din tvättstuga börjar med att få ut det mesta av den. Se till att du inte slösar utrymme och försök organisera allt. Hyllor är ett bra sätt att hjälpa dig att organisera saker. Du kan också använda små skåp, för att lagra vissa produkter och till och med lägga dina kläder i.

Ett av våra favorittips för att organisera ens smutstvätt är att dela upp dem i olika korgar. Du kan ha en korg för vita kläder, svarta kläder och färgglada kläder. Detta gör det enkelt att organisera allt och förbereda för att tvätta det. Du behöver inte heller slösa tid på att separera alla dina kläder, eftersom det hela görs enkelt.

Hur organiserar du en stökig tvättstuga?

För att organisera en stökig tvätt, börja med att skapa ett utrymme för allt. Du bör ha alla dina rengöringsprodukter på en plats, och på samma sätt för dina kläder. Börja med att dela upp din tvättstuga efter sektion och lägg rätt saker på varje plats. Genom att göra det gör du det enkelt att använda din tvättstuga och hitta allt du behöver.

Hyllor och galgar kan verkligen hjälpa dig att organisera även den minsta tvättstuga. Ett annat av mina favoritråd är vägghängare eftersom det gör det superenkelt att hänga extra kläder om du behöver.

Hur kan jag göra min tvättstuga bättre?

En tvättstuga ska vara organiserad på ett sätt som är enkelt för dig att ta hand om dina kläder. Ibland behöver man inte ha en jättestor tvättstuga, och man kan göra det bästa av även de minsta tvättrummen. Här är våra 10 tips för att förbättra din tvättstuga:

Foto: nordanro.se

  1. Sätt torktumlaren ovanpå tvättmaskinen

Detta är ett av de bästa sätten att spara utrymme i din tvättstuga, samtidigt som den gör den mer effektiv. Allt du behöver göra är att köpa ett tillbehör som gör att du kan stapla din torktumlare ovanpå tvättmaskinen. Det är väldigt enkelt att installera och du kan få mycket utrymme på bara några minuter.

Om du vill kan du även bygga ett skåp och gömma din tvättmaskin och torktumlare. Du kan till och med skapa ett skåp ovanpå, vilket ger dig extra utrymme att förvara fler saker.

  1. Gör det lätt med din strykbräda

Hur många gånger använder vi egentligen en strykbräda? Inte så ofta! Så varför ha den liggande och tar mycket plats utan anledning? Det finns två bra lösningar för detta problem, som kommer att göra ditt liv mycket enklare.

En av dem är en utdragbar strykbräda. Om du har ett skåp som du kan ställa in detta i, så är detta en utmärkt lösning. Din strykbräda kommer att vara helt undangömd, och du kan alltid använda den när du behöver den.

Den andra idén är att ha strykbrädan på väggen. Detta är ytterligare ett enkelt och effektivt sätt att spara utrymme i din tvättstuga. Närhelst du behöver använda strykbrädan, dra bara ner den och ställ den mot väggen igen. Enkelt och praktiskt!

  1. Bänkskivor och hyllor

Bänkskivor och hyllor är också ett bra sätt att ge din tvättstuga mer utrymme och göra den extremt organiserad. Undvik att ha något på golvet som tar plats. Sätt upp en hylla istället och placera dina saker där. Det är allt du behöver.

  1. Hängplats för dina kläder

Att hänga dina kläder är också viktigt för varje tvättstuga. Se till att du har klädhängare, eller till och med några väggalgar kan vara ett bra komplement. Det gör det enkelt att ha allt på plats och du kommer aldrig få ont om utrymme.

Foto: nordanro.se

  1. Håll ordning på din tvätt

En av idéerna som jag älskar är att ha olika korgar för olika typer av kläder. Varför slösar du fortfarande tid på att separera dina kläder efter färg? Ha bara olika korgar för olika färger, och inte blanda saker.

Föreställ dig att du har en liten matta som används av dina husdjur, du vill undvika att tvätta den med dina kläder. Genom att ha olika korgar kan du hålla allt snyggt organiserat.

  1. Vägghängt ställ för att torka kläder

Så du har inte utrymme att torka dina kläder med ett traditionellt ställ, ja det finns en lösning! Bara att montera den på väggen. Om du undrar vad som är bästa sättet att spara plats och ändå torka dina kläder kan du börja med att ha ett vägghängt torrställ som inte tar någon plats alls. Kombinera detta med den vägghängda strykbrädan så sparar du bara mycket utrymme.

Slutsats

Att ha en organiserad tvättstuga behöver inte vara svårt! Faktum är att det kan vara väldigt enkelt, men det handlar om att organisera varje liten detalj för att se till att du får ut det mesta av även det minsta utrymmet.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 1,2K visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis