6 resmål ni bör besöka innan de försvinner helt

Det är med blandade känslor och sorg i hjärtat jag skriver detta inlägget. Jag tycker det som pågår i världen ang miljöförstöring är fruktansvärd. Det känns som det som håller på hända med vår moder jord försummas. Något radikalt måste ske annars har vi  alla miljarder konsumentgalna människor ingen stans att bo längre. Visst små saker som att skippa plastpåsar är bra, men det krävs mycket större ansatser av de största världsledarna. Det finns tragiskt nog vackra kända platser här på planeten som kommer försvinna helt pga miljöförstöringen :(

LÄS ÄVEN: 7 platser i Portugal ni måste besöka innan ni dör

Här är nu Top 6 den sorgliga listan på resmål ni bara måste besöka för de kommer snart att försvinna helt.

Resmål som försvinner

Australia, Queensland, Whitsundays, Great Barrier Reef Marine Park, Aerial view of coral formations at Hardys Reef

The Great Barrier Reef

Ni måste ha hört talas om det största korallrevet i världen – The Great Barrier Reef, men visste ni att det är en hotad plats? Det turkosblå vattnet på det här revet är hem för ca 1500 arter av fisk inklusive några av de mest fantastiska i världen. Det täcker ett område på 1680 miles och är makalöst att titta på. Tyvärr har 50% av revet försvunnit de senaste 27 åren på grund av global uppvärmning och korallblekning. Det beräknas tyvärr att the Great Barrier Reef kommer vara skadat utan att kunna repareras igen år 2030.

Maldiverna

Maldiverna har alltid vart ett drömresmål för mig. Därför blev jag rejält chockad när jag läste att denna gudomliga plats kommer försvinna helt.

Maldiverna är en av de ledande destinationerna för smekmånad besökare. Inte konstigt när ön imponerar med kristallblått vatten ihop med färgglada fiskar, vita sandstränder och fantastiska vatten bungalows. Inte många människor vet om att denna ögrupp kommer försvinna helt i framtiden. Det är det lägstliggande landet i världen och blir snabbt uppslukt av den omgivande Indiska oceanen. Detta vackra land kommer helt uppslukas av havet under de närmaste 100 åren.

Amazonas regnskog

Jag blir så jäkla förbannad varje gång jag tänkr på hur människor misshandlar regnskogarna som praktiskt taget bär upp hela planetens ekosystem. Hur tänker folk? tänker de inte på sina barn och barnbarn som inte kommer ha nån planet att bo på pga av vad de gjort UCH!

Amazonas regnskog är den största tropiska regnskogen i världen då den täcker häpnadsväckande 1,4 miljarder tunnland. Denna regnskog är så stor att nästan hälften faller i Brasilien, men de återstående spreds över länder som Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela och Surinam. Nästan 20% av världens fågelarter finns i Amazonas. Du kan föreställa dig hur stor det är! Tro det eller inte, den här underbara regnskogen kan försvinna helt de närmaste 50 åren. Avskogning, global uppvärmning, gruvdrift har allt bidragit till att utplåna den.

Nordpolen

Nordpolen är platsen som är okänd för de flesta och besöks mestadels av forskare och upptäcktsresande. De flesta måste ha hört talas om det skrämmande miljöförändringens påverkan på denna plats. Isen här smälter snabbt vilket öppnar en annan värld i norra regionen. Nya landsmassor dyker upp med nya sjöar. Det spekuleras att regionen aldrig kan gå tillbaka till det sätt det alltid har varit. Besök den frusna underlandet medan du fortfarande kan!

Taj Mahal

Taj Mahal är en av världens sju underverk, besökt av turister från hela världen, MEN kan snart stänga dörren för alltid. Ja ni hör rätt! Den magnifika byggnaden Taj Mahal har vanligen 3 till 4 miljoner turister genom sina dörrar, och den här stora volymen av turismströmmar orsakar förstörelsen av byggnaden. Enligt detta mausoleums vaktmästare finns det även flera faktorer som försämrar världsarvet – luftföroreningar, flodförorening och skogsförfall som stöder strukturen. Man tror att besökarna inte har mer än fyra år att besöka denna fantastiska arkitektoniska historiska underverk.

Komodo Island – Indonesia

Älskar ni vattensporter? Om svaret är ja, ska ni resa till denna makalösa plats. Havet runt Komodo och dess närliggande öar har några av världens bästa dykpunkter. Den har ett spektakulärt korallrev och fiskar av alla former och storlekar och färger. Trots att korallen fortfarande är oskadad, kan den växande miljöförsurningen och stigande temperatur eventuellt döda revet. Detta skulle leda till en enorm förlust av skönhet och naturlig mångfald.

LÄS MER: 6 bästa Ibiza stränder ni måste besöka

Man blir så ledsen ända in i själen när man läser sånt här. Att människan orsakat planeten all denna massförstörelse får mig fasen skämmas att tillhöra rasen homo sapiens. Det känns som det som kommer förgöra oss i slutändan är inget annat än OSS själva. Dessa platser är verkligen nåt att sätta på to-do-list och besöka nån semester. Vissa ställen är såklart så dyra att resa till att man nästan får spela spel för att ha råd. Jag hörde häromdagen om Euromillions i Sverige där man kan vinna rejält. Det kan vara värt att få ihop pengar iaf hur man än gör det för att besöka de platser som snart kommer vara ett sorgligt minne.

Tänk på miljön och gör skillnad!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %
_

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 256 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis