6 medicinska fördelar med massage (förutom njutning)

Alla älskar massage i nån form! Massage är så otroligt skönt och många gör det för jus det, njutning. Men massage har så många fler fördelar än bara skönt. I detta inlägget listar jag alla fördelar på ett medicinskt plan som massage har på både kropp och själ.

1 motverkar allt stillasittande

De flesta har nog känt av den illa effekten av långvarigt stolssittande. Många med kontorsjobb får långvariga rygg och nackproblem. Detta kan i sin tur ge mindre rörlighet och långvarig huvudvärk. Men det finns hjälp att få. Genom att uttnyttja förmånen ”friskvård på jobbet” kan ni få massage ofta, som hjälper mot onda kroppar och stillasittande.

Massage en eller två gånger i veckan kan motverka obalansen som orsakas av för mycket sittande. Det betyder att du kan behålla ditt skrivbordsjobb så länge du schemalägger regelbunden massage.

2. Lindrar muskelvärk

Har du ont i musklerna? Massageterapi kan hjälpa. ”Massage ökar och förbättrar cirkulationen.

En studie från 2011 publicerad i Annals of Internal Medicine fann fördelarna med massageterapi lika effektiva som andra behandlingsmetoder för kronisk ryggsmärta.

3. Lugnar ångest och depression

Mänsklig beröring, i ett sammanhang som är säkert, vänligt och professionellt, kan vara otroligt terapeutiskt och avslappnande. Kvinnor med diagnosen bröstcancer som fick massagebehandling tre gånger i veckan rapporterade att de var mindre deprimerade och mindre arga, enligt en studie publicerad i International Journal of Neuroscience.

Och en studie publicerad i Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry fann att patienter som var deprimerade och oroliga var mycket mer avslappnade och glada och hade minskade stressnivåer efter massage.

4. Förbättrar nattsömnen

Fördelarna med massage uppmuntrar inte bara till en god sömn, den hjälper också de som lider av långvarig insomnia. Massage främjar även avslappning och sömn hos dem som genomgår cellgifter eller strålbehandling. Dessutom hjälper massage spädbarn att sova mer, gråta mindre och bli mindre stressade, enligt forskning från University of Warwick.

De flesta RMTs kan göra spädbarnsmassage och vill föräldrar göra det själva så faller det sig naturligt. Det finns egentligen ingen speciell teknik. Vad föräldrar än normalt gör för att lugna sitt barn kommer det garanterat att vara effektivt.

5. ökar immuniteten

En studie från 2010 publicerad i Journal of Alternative and Complementary Medicine fann att massage ökar patienternas antal vita blodkroppar, vilket spelar en stor roll för att försvara kroppen från sjukdomar. Massage förbättrar även immunförsvaret för individer med HIV eller andra kroniska sjukdomar.

6. Massage lindrar huvudvärk

Nästa gång du får huvudvärk kan du prova att boka en sista minuten-massage. Massage minskar frekvensen och svårighetsgraden av spänningshuvudvärk. Forskning från Granadas universitet i Spanien fann att en enda session med massage omedelbart påverkar upplevd smärta hos patienter med kronisk spänningshuvudvärk.

Jag tipsar om Ayurveda massage vid långvarig huvudvärk och migrän, den har hjälp mig jättemycket.

Letar ni bra massage i Stockholm då kan jag tipsa om massagestockholm.se Denna massageklinik har ett flertal mottagningar runt om i Stockholm. Här erbjuds prisvärda behandlingar, men alltid med allra bästa kvalitet och proffsighet. Oavsett man går dit för muskelsmärtor, muskelspänningar eller allmänt spända muskler. Så går kunden alltid därifrån avslappnad och totalt befriad från smärta och stelhet.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Palle söndag, januari 30, 2022 - 13:07

Håller helt med om att massage är välgörande på många sätt.

Det jan dock vara svårt att få till när det behövs som mest som på jobbet. Det är viktigt att komma ihåg att ta mikropauser då och att kanske själv använda något hjälpmedel för massage.

Hemma finns förhoppningsvis en partner som kan hjälpa till.

Svara
Maria Ljungström fredag, februari 4, 2022 - 22:04

håller helt med massage är bäst!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 223 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis