6 Inredningstips för ett hem redo för ett nytt år

Nytt år nya tider och med det kommer även känslan av att vilja förnya och rensa hemmet från allt galet glimmande julkrams. I Januari är dock plånboken plattare än en överkörd spätta så det gäller att förnya billigt och smart.

Här är därför några inredningsvisa billiga inredningstips från mig till er, för en ren fräsch hemmastart 2016!

Inredningstips

inredningstips

Låt katten hjälpa till att julgransplundra, han har ju väntat så!

1. Rensa ut julen rejält

NEJ det finns ingen regel att julen eller granen måste vara kvar till Trettondagsafton (eller ve och fasa påsk) Det är nu nytt år och det julröda har gjort sitt tillsammans med all övrig julinredning som nu osar torrare än de vissnande hyacinterna i hörnet. Börja alltså med att rensa bort ALLT som har med jul och nyår att göra. Släng ut granen och eventuellt även fula gamla ärvda julprylar så ni slipper ångesten över att tvinga fram dem nästa jul igen bara för mamma vill det:)

Att januaristäda är som att formatera om hemmet redo för ett nytt och fräscht inredningsår!

städa golv

inredningstips golv

Köptips: Förnya golvet med nya mattor och billiga snygga finns HÄR

2. Allt börjar med rena golv

För att få ett helt nytt hem att inreda inför ett nytt år krävs överkurs. Det stavas RENA GOLV och då menar jag inte bara lite lamlat dammsugning runt möblerna. Nej här krävs en rejäl rengöring på djupet för att göra sig av med alla gamla damm-monster från förra året.

Det som kan vara en väl värd investering inför nya året är en ny bra dammsugare med rejält sug!

Sätt nu på favomusiken på högsta volym och börja med att ta bort alla mattor och då menar jag ALLA. Dra sen ut den stora jobbiga soffan för att rengöra även under den (JA det är värt det jag lovar :) Fram med gulsåpan matt-tvätten och allt annat som rengör golven på djupet. Flytta ut alla möbler och gå igenom varje rum systematiskt. Det är ett jäkla jobb men det är en jäkla bra aktivitet att fylla tråkiga kalla januarihelger med.

När alla golv är dammsugade och tvättade samt mattor piskade kommer ni inse hur smutsigt ni hade innan. Ni möter 2016 renat från grunden och mäkta stolt över ert grovjobb som nu inte behövs göras förrän nästa år.

Ett rent hem är som ett rent samvete men skjuter man upp skiten till senare blir det bara mer att städa upp!

prydnadskuddar

Köptips: URSNYGGA och billiga prydnadskuddar finns att köpa HÄR

3. Byt ut alla prydnadskuddar

Rensa soffan ren från ALLA gamla kuddar. Ta ett steg tillbaka och se på den tomma trista soffan framför er. Hur mycket det än kliar att köpa ny soffa på kredit från MIOs sista REA-lager så TÄNK OM!

Nya prydnadskuddar kommer göra susen under blusen och göra att soffan ser helt ny ut. Gå igenom alla favo inredningssidor på nätet (som Inredningsvis:) och kolla in soffor med kuddar hur de ser ut. Samla alla bilder ni kan i en inspirationsmapp som heter Inredning 2016 och välj där ut en favofärg att inreda med.

Gå sedan ut på REAn som ändå håller januari ut och fynda kuddar hejvilt. När ni fått ihop en skön mix av nya prydnadskuddar i nya färger och mönster är det bara att börja soffpimpa. När ni placerat alla kuddar rätt, kommer ni bli lätt chockade hur snabbt ni fick en helt ny soffa lyxig till budgetpris:)

Inredningstips: passa på att även byta ut prydnadskuddarna i sovrummet på samma gång! Det ska vara lätt och billigt att förnya:)

soffa

4. Skit i trenderna

Det susar omkring en massa fullt onödiga inredningstrender varje början av ett nytt år. Jag slår ett slag för en ny trend ….att SKITA i alla nya trender. Visst vissa trender hakar man lätt på som den med mässing förra året, men annars tycker jag det är en jäkla överhype på alltihop. Om alla inreder med samma trendiga detaljer som masshypas ala den uttjatade runda Svenskt Tenn-vasen, blir det ju bara ett platt, opersonligt och fullkomligt TRÅKIGT hem.

När ni storstädat rent och får problem med hur ni ska inreda 2016 är tipset från mig, gå efter hjärtat.  Gillar ni tex. Bohemisk inredning kör på det fullt ut och inred vardagsrummet som ett Marockanskt mysigt tempel. Gillar ni lila fast det inte är inne denna säsong?  INRED med lila ändå. Vem har bestämt alla dessa inredningsregler varje år? någon bastant inredningspolis?

Inredning ska ALDRIG kännas klonad eller påtvingad då har den tappat all sin kreativitet och mening!

inredningsdetaljer

Billiga snygga nya inredningsdetaljer finns att köpa HÄR

5. Flytta runt inredningsdetaljerna

Detta är ett mycket smart knep inom tex. homestyling-världen. Har man en snål Januari-budget kan man snabbt få ett nytt rum genom att flytta över snygga detaljer från ett annat rum och vice versa. Byt ut den stora tavlan i vardagsrummet som hängt där i 10 000 år mot flera mindre tavlor från ett annat rum och gör en tavelvägg ist.

Låt inte inredningsdetaljer fastna på bara en plats, låt dem cirkulera i hemmet för ett mer levande boende i ständig förändring!

blommor vardagsrum

6. Belöning med nya blommor

Så till sist när ni jobbat stenhårt för att få ett rent och nytt hem är det hög tid för en egen belöning. Det stavas gå och köp en rejäl blomsterbukett och placera den på en väl vald plats där ni ser den varje dag. Inget förändrar och förskönar ett hem mer än nya färska blomster så se till att belöna er regelbundet :)

Inredningstips 2016

Där har ni fröken Inredningsvis första inredningstips inför ett nytt 2016. Tips att förnya och inreda hemmet redo för ett nytt år behöver varken vara dyrt eller svårt.

Sedan är det bara att fylla på med nya prylar när plånboken är pånyttfödd efter löningen:)

Happy clean and free 2016!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

3 kommentarer

Ekenäsliv måndag, januari 4, 2016 - 00:43

Du är för härlig!
Tack för alla fina tips!
Här städades varenda julpinal undan igår och de jag tröttnat på ligger i en kartong i källaren på väg till nästa loppis.
Sen storstädade jag hela huset under december, så det finns knappt en list som inte fick sig en omgång då ;-) Dessutom har jag bakterieskräck och är lite manisk, så jag tor det är rent här, ha ha ha.. Men nån ny kudde… jo det vore nice;-)
God fortsättning på 2016 önskar jag dig!
Kram Anna

Svara
Suss måndag, januari 4, 2016 - 08:17

Tackar för tips. Här rensas julen ut idag och städning på det. Nya saker vill jag verkligen ha här hemma men det får vänta ett tag till… Kram

Svara
Helena måndag, januari 4, 2016 - 12:38

Åh! Precis vad jag behöver nu. Inspiration för att få ordning på hemmet nu efter jul. Tack för tips och inspiration.Önskar dig en fin fortsättning på det nya året!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 kommentarer 556 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis