6 destinationer för en långweekend i solen - restips europa

6 destinationer för en långweekend i solen

Så här i början av våren när det fortfarande är rejält kallt, kan det kännas som en evighet till dess att värmen drar in över landet. Det är nu som dagarna kan kännas extra långa och vårvärmen långt borta. Påskhelgen är nästa långa ledighet, men den som vill resa iväg då får räkna med att betala några kronor extra – då det är alltid dyrare att åka bort över högtiderna.

Däremot finns det en räddning. Det är inte alltid veckolånga semestrar vi behöver för att få tillbaka kämparglöden. Det kan räcka med en solig långweekend. Nedan följer fem restips Europa med destinationer nära, som både bjuder på värme, sol och massa spännande sevärdheter.

Här sitter jag och Picasso och vilar för konsten. Picasso gjorde några av sina kändaste verk i Malaga och han älskade staden passionerat. Jag och Picasso har likheter som att vi båda är halvgalna rastlösa konstnärssjälar med många passionerade kärlekshistorier MEN jag säljer fasen inte konst för 1,48 MILJARDER som Picasso gjort. Den tavlan med kvinnorna i Alger har aktionerats ut i New York som en av världens dyraste tavlor nånsin som sålts. HELT SJUKT! synd bara att han är död och inte får njuta av pengaframgången han har nu i modern tid :(

Malaga, Spanien

Spanien är många svenskars förstaval när det kommer till att resa till solen. Costa del sol är Spaniens populäraste resmål och bjuder på långa vita stränder, hundratals restauranger och museum. Det passar såväl barnfamiljen som paret och kompisgänget som bara vill komma bort från vardagen. Medeltemperaturen ligger under våren på ca. 18 grader och de riktiga höga temperaturerna kommer inte förrän i maj. Men 18 grader och flera soltimmar är bra mycket bättre än 5 grader och gråmulen himmel.

Foton jag tog på Ibiza och det är något magiskt med Ibiza ljuset speciellt på kvällen.

Ibiza – Spanien

Eftersom jag var i Ibiza själv i Februari bara MÅSTE jag ta med denna paradisö. Många här hemma har SÅ sjukt dåliga fördomar om Ibiza, att det bara är party och stök. MEN jag kan tala om för er att Ibiza under våren är raka motsatsen, då jag ALDRIG upplevt lugnare mer harmoniskt ställe någonsin. Det var tyst och magiskt utan nån stress what so ever. Jag bodde i Ibiza town som verkligen är en ljuvlig liten stad på alla vis. Arkitekturen är makalös och maten OMG jag åt så jag sprack. På ett café serverades tonfisk på sprödbakad smördeg och det va nära jag dog när jag först smaka den. Det blev att jag åt denna tonfisk tartar varje morgon vid havet DET va sann livskvalitet det. Sen upplevde jag en makalöst vacker strandremsa precis utanför Ibiza town vid namn Talamanca. Ni bara MÅSTE besöka denna strand den är milslång och rena paradiset på jorden.

Temperaturen på Ibiza i Februari när jag va där låg runt 20 grader men vissa soliga dagar gick det upp mot 23, så helt ok med andra ord. OCH i Februari tar man fasen vart som helst bara man kommer bort från Sverige slasket haha.

Precis som Carolina Gynning hjärntvättat oss med så blir man verkligen sig själv på Ibiza. All stress släpper och man bara glider runt i ett bohemiskt lugnt rus av sann livsglädje. Frågan är om jag inte ska flytta till Ibiza för gott, för här hemma i storstan blir jag bara sönderstressad av alla krav.

Malta, Malta

Den lilla önationen Malta lockar till sig allt fler svenska turister. Den populäraste ön har samma namn som nationen och det är dit de flesta turister åker. Ön är den mest utvecklade och flera svenska spelföretag har sin bas där. Casino och spelaktören SverigeAutomaten har varit licenserade på Malta sedan 2008 och fick nyligen även licens i Sverige. Bli därmed inte förvånad om du stöter på flertalet svenskar när du sitter och äter på någon av fiskrestaurangerna eller strosar in hamnarna och längs med shoppinggatorna.

Barcelona, Spanien

Barcelona är en av de populäraste weekendstäderna. Inte nog med att det är en av Europas mest pulserande medelhavsstäder med sin shopping, mat, kultur och inte minst fotboll, är det också en bra plats för den som vill sola och bada. Medeltemperaturen är varm och mild året om och den som inte är frusen av sig kan bada i havet redan i mitten av mars.

Split, Kroatien

Kroatien fortsätter att locka till sig turister. Landet har till och med gått om klassiska Mallorca som svenskarnas favorit. Split är landets näst största stad och ligger på en halvö i Medelhavet. Förutom sol, bad och shopping kan man besöka det stora Diocletianuspalatset som byggdes under 200-talet. Det finns även ett arkeologiskt och etnografiskt museum i vimlet av alla caféer, restauranger och pittoreska byggnader. Det är även en bra utgångspunkt om man vill resa vidare.

Jag har inte vart i Kroatien än men det står def på min “to do list”

Algarve, Portugal

Lissabon var det hetaste resmålet under 2017 och 2018, men vill man ha lite mer sol och bad kan man välja att resa till Algarvekusten. Den ligger belägen i södra Portugal och värmen stiger redan i mars. Kuststäderna Faro, Lagos, Tavira och Albufeira har alla sina egna stränder, museum och restauranger men Faro och Albufeira har den utvecklade turismen.

Nej det råder verkligen ingen brist på platser som man kan resa till bara för ett par dagar eller en helg, och man behöver inte resa långt för lite varmare temperaturer. För mig är Europa det mest lockande att resa runt i då det är rent och har en historia med intressant arkitektur.

Hoppas ni gillat mina Europa restips och att ni besöker Ibiza på våren, det är paradiset belive me :)

LOVE M

Fynda trendiga billiga resväskor

Snygga resväskor ovan hittar ni billigt 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024