(Innehåller Jotex Soffadirekt Newport annonslänkar)

När vädret sviktar och gräsmattan är blötare än förfesten på midsommar, då är vår älskade altan en räddande sommarhjälte. På altanen kan man bygga sin egen mysiga lilla skyddade minioas. Efter väder och vind kan verandan dock lätt se sliten ut. Måste man alltid renovera och göra slitjobb för att förnya ?

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – DESSA TRENDER GÄLLER

Svaret är NEJ och Inredningsvis visar här 6 billiga DIY sätt att få er altan att se ny och fräsch ut igen!

altan

LÄS ÄVEN: 5 tips för en snygg balkonginredning under 1000 kr

måla golv veranda

KÖPTIPS: Snygga billiga mattor till uteplatsen hittar ni HÄR

1 Nytt altan golv snabbt och billigt

Ser altangolvet gråtrist ut men ni har varken tid eller ork att byta ut det till nytt? Då är det första tipset att måla golvet i en skön nyans. Varför inte göra som på bilden ovan och köra schackrutigt, sååå snyggt och garanterat något som gästerna kommer att förvånas över. Hur gör man då för att få till ett schackgolv som ser proffsigt ut? Kolla in en enkel guide hur man måla golv både inne och ute HÄR

HÖSTENS HETA NYHETER

Lyxiga men billiga utomhusmattor ovan hittar ni HÄR HÄR HÄR och HÄR

Det andra allra enklaste alternativet att få nytt fräscht golv snabbt ute är att köpa en stor altanmatta i plast eller bast material.

De mattor ovan kallas Bouclé och är extremt bra för just utebruk då de stöter av sig vatten och fukt. Trasmattor i all ära men ute passar de inte då de blir äckligt sunkiga av minsta fukt.

veranda tips (1)

KÖPTIPS: Perfekta billiga textilier till uteplatsen hittar ni att köpa HÄR

Förnya uteplatsen med krukor i olika storlekar och format, fynda dem på loppis!

veranda tips (2)

2 Veranda makeover med gröna växter

Ofta har altanen flera pelare runt om och då är det jättesnyggt att låta klängväxter som rosor få växa vilt runt om. Inred med mycket grönt och skönt för att dölja eventuella skavanker. Köp nya krukor i olika höjd och form, många snygga billiga krukor finns på loppisar. Eller varför inte sätta upp en hylla på väggen som funkar för både växter och som avlastning för ev. småprylar som alltid hamnar i en salig röra.

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Gröna växter förskönar, döljer skavanker och ger uteplatsen nytt liv!

Nyheter som trendar

altan inredning

KÖPTIPS: Snygga detaljer till uteplatsen hittar ni att köpa HÄR

3. Byt stil på uteplatsen

Känns det som uteplatsen fastnat i 1978 med samma gamla odaterade plastmöbler? dags för en förändring säger jag, så börja att titta i olika inredningstidningar eller bloggar (inredningsvis:) och inspireras att byta inredningsstil. På bilden ovan har man valt ett orientaliskt tema med Buddha statyer och orientaliska lyktor.

Eller kanske har ni alltid drömt om en uteplats i lyxig New Englandstil. Låt drömmarna bli verklighet, köp nya detaljer och testa er fram. Ikea har ofta billiga bra lösningar att få uteplatsen ny och fräsch på nolltid.

Våga experimentera mera!

Hetaste utemöblerna 2019 – Rotting

Utemöbler i rotting ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

billiga altan möbler

lastpall tips

REA PÅ UTEMÖBLER

4 Att lyxa till en lastpall

Just som vi började bli trötta på lastpallen som soffbord inomhus, kom en ny utetrend. På senaste tiden här i Göteborg har jag sett allt fler caféer använda lastpallar som sittplatser ute, pyntade med stora kuddar. Har man inte råd att slänga ut massa tusenlappar på nya utemöbler är detta det bästa alternativet.

LÄS MER: Fynda billiga bord i mässing och marmor – lyxiga bordskap

Kör en DIY alá lastpall som införskaffas på affärslager eller via annons som blocket. Välj om ni vill ha lastpallarna trärena eller måla om dem. Pryd dem sist med stora fluffiga sittkuddar och kanske kakla lastpall bordet.

Lastpallen slutar aldrig att förvåna och den har flyttat in för gott i våra Svenska inredningshjärtan!

veranda inspiration

altan inspiration

KÖPTIPS: Lyxiga dynor till uteplatsen hittar ni att köpa HÄR

5. Trolla och trixa med textilier

OK här kommer vi till den viktigaste biten om man vill få det snyggt snabbt och billigt på uteplatsen. Investera i massor av snygga prydnadskuddar för stolar och golv. Varför inte sätta upp några vita tyger längs med uteplatsens pelare som på bilden. Om man har en ful vägg kan man sätta upp ett snyggt tyg som döljer ist för att måla om.

Tyger ger genast en lyxig mer ombonad känsla samt gör det skönare för baken på alla sätt och inredningsvis!

solskydd altan

veranda tak

PERFEKTA PARASOLLER

Lyxiga parasoller ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

6 Fixa ett flyttbart och smidigt solskydd

Istället för att bygga ett tak över terassen finns det andra mycket smidigare alternativ för smart solskydd! En jätteparasoll är absolut det bästa valet för alla uteplatser. Den går också att slå ihop om man någon dag vill vara utan tak.

Det bästa är att det går att matcha parasoll med resten av interiören, en svart parasoll tex. kan vara ursnyggt om dekoren går åt svartvitt.

solskydd veranda

Altan tips

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Hoppas att det kliar i DIY-nerven nu och att ni vill göra om på uteplatsen i sommar. Som sagt behöver det inte alls vara dyrt att få en helt ny altan. Satsa på en snygg matta som grund och lägg sedan krutet på gröna växter och detaljer. Det är ju även så jäkla kul att göra om saker själv, så att man kan skryta om det för vännerna på grillfesten senare

Förändra och försköna ute och inne!

LOVE M

utemöbler shop

Homeroom
2 799 SEK
Homeroom
5 699 SEK
Homeroom
3 229 SEK3 799 SEK -15%
Jotex
9 299 SEK
13 995 SEK
Homeroom
6 495 SEK
Homeroom
7 499 SEK
2 499 SEK
1 999 SEK
Jotex
3 799 SEK
Jotex
10 695 SEK
Jotex
3 999 SEK
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

3 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.