Gästinlägg från Advisa

Oavsett om du ska inreda ett hem för första gången eller vill uppdatera inredningen du redan har så kan det många gånger innebära utgifter som man i nuläget inte kan ta. Den nya soffan får vänta, kudden som vi stört oss på i två år får hänga med ett tag till och den där tavlan som skulle passa så bra in i vardagsrummet får göra någon annan glad istället.  

Och visst är inredning många gånger en process, något som inte händer över en natt. Men att leva och bo i en omgivning vi inte trivs med och som inte får oss att känna oss hemma ska heller inte behöva vara ett alternativ. För den passionerade inredaren kan ett mål vara att byta stil med säsongerna, för andra kan ett rimligare mål vara att lägga till eller byta ut några detaljer då och då.

Oavsett hur vi ser på inredningen i vårt liv så innebär det oftast att köpa något nytt; färdig produkt som DIY material. Och även om vi inte vill, så blir det ofta en bortprioriterad utgift. Men så tycker vi inte att det ska vara och därför vill vi dela med oss av våra bästa spartips – så ni får ett balanserat hushåll och kan inreda hemetm precis som ni drömt om!

Hushåll spartips

1. Gör en budget

Det första och viktigaste steget är att göra en budget och plan på hur mycket du vill spara. Det kan låta väldigt traditionellt och tråkigt, men en budget ger dig så mycket bättre översyn på sina utgifter! Och det kan vara kul att se om planen håller.

2. Snåla med det tråkiga

Av allt du behöver köpa till hemmet måste diskmedel och toalettpapper vara två av de tråkigaste utgifterna. Att se till att bara använda så mycket du behöver kan däremot bespara dig många kronor i långa loppet och dessutom skona miljön.

3. Välj stående överföring i början av månaden

Bestäm dig för en summa du vill avsätta varje månad till din inredningsdröm. Ställ sedan in en stående överföring i början av månaden och du kommer knappt känna av att pengarna dragits. Det blir nästan som du aldrig haft dem!

4. Undvik pappersgöra

Får du fortfarande hem pappersräkningar? Dubbelkolla den administrativa avgiften! Genom att sköta din ekonomi via autogiro och e-fakturor kan du att tjäna in tusenlappar varje år och det är dessutom bättre för miljön. Win-win!

5. Sälj dina gamla inredningsprylar

‘’One man’s trash is another man’s treasure’’. Och detta kan verkligen stämma för dina inredningsprylar. Framförallt om du tenderar att byta stil på din inredning då och då eller helt enkelt tröttnat på dina prylar. Bjud in till loppis eller registrera dig på en säljsajt och vips är du ett steg närmare den nya soffan.

Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig en bit på vägen till drömhemmet. För ännu fler knep om hur du kan dra in på dina utgifter har vi sammanställt en guide över de 50 bästa spartipsen vi hittat. Lycka till med ditt inredande!

/Advisa

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.