fbpx

5 tips för en grym grillsommar 2022

Man kan självklart grilla året om, men finns det något mer underbart än att tända grillen en solig sommardag och känna doften av grillkol? Det finns lika många olika sätt att grilla på som det finns grillar att grilla med. Vissa metoder är enklare och går snabbare medan vissa andra tar längre tid och kräver lite mer engagemang.

Funderar du på att köpa en ny grill inför grillsäsongen 2022? Eller vill du köpa till nya tillbehör för att göra grillupplevelsen lite bättre? Här kommer några matnyttiga tips gällande grill och grillteknik.

Hur grillar man kött på bästa sätt?

När man grillar kött så är det viktigt att behålla köttsaften i möjligaste mån. Det gör man genom att snabbt få en grillyta på köttet. Tänd grillen i god tid innan du ska börja grilla. Om du grillar med briketter kan du med fördel använda en så kallad grillstarter. Det är en behållare som du placerar briketterna i. Grillstartaren tänder briketterna och ser till att dom får en jämn och fin glöd. Sedan häller du över briketterna till grillen när dom väl är tända.

När köttet fått fin färg, kan du med fördel fortsätta grilla indirekt, det vill säga genom att flytta köttet bort från kolbädden och sätta på locket på grillen. Köttet kommer bli saftigt och välsmakande!

Vilken grill är den bästa?

Den bästa grillen för dig behöver inte vara den bästa för din granne. Här är det mycket tycke och smak som avgör. Vill man ha enkel och bekymmersfri grillning, är gasolgrill att föredra. Men många saknar då smaken av grill, vilken blir annorlunda med en kolgrill. Vill man ha en kolgrill så är klotgrillar vanligast. Här är Weber stora och dessa grillar håller hög kvalite och har en lång livslängd. Det finns också en mängd tillbehör som förhöjer upplevelsen av grillningen.

Avslutningsvis, här kommer 5 tips inför grillsommaren 2022.

  1. Tänd grillen i god tid
  2. Använd grillstarter
  3. Få snabbt till en grillyta på köttet
  4. Köp rätt tillbehör till grillen
  5. Välj den grill som passar just dig

Vi hoppas att du får en riktigt skön och god grillsommar 2022!

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis