fbpx

5 tips för att installera golvvärme i hemmet

(I samarbete med Golvvärmebutiken.se)

Golvvärme är både behagligt och effektivt. Samtidigt som man blir varm om fötterna, värmer man också upp huset och behöver inte ha några klumpiga radiatorer som tar upp plats i hemmet. Men hur går man tillväga om man vill installera golvvärme i sitt eget hem? Här får ni 5 smarta golvvärme tips!

Vilken typ av golvvärme man ska välja beror på flera olika faktorer. Dels hur mycket plats man har, alltså hur stora rummen är, men också hur mycket man har möjlighet att höja golvet. Sedan har vi så klart själva budgeten att ta hänsyn till också. Vissa alternativ kostar mer än andra.

1: Välj mellan elektrisk golvvärme eller vattenburen golvvärme

Det första du bör göra är att besluta dig för om du vill ha vattenburen golvvärme eller installera elektrisk golvvärme. Fördelen med vattenburen golvvärme är att det är lite mer kostnadseffektivt i det långa loppet. Nackdelen är att slangarna tar upp mer plats på höjden än vad de elektriska slingorna gör. Här får ni helt enkelt göra en ordentlig kalkyl för vilket typ av golvvärme som blir mest lönsam för just ert hem.

2: Använd utfrästa golvskivor

Beroende på vilka förutsättningar man har i konstruktionen av golvet, så kan man dock ha golvskivor som är utfästa för att ge plats åt slangarna till den vattenburna golvvärmen. Det innebär att man inte behöver höja golvet lika mycket, som om man skulle placera slangarna direkt ovanpå golvskivorna.

3: Gjuten golvvärme blir bra för plånboken

För den händige är detta ett mycket bra tips. Blanda din egen betong och gjut golvet med värmeslingorna i själva betongen. Det enda du behöver är i princip betong och värmeslingorna. Detta blir det absolut billigaste sättet att göra det på. Var dock noga med att få golvet rakt, i och med att golvskivorna ska ligga direkt ovanpå den här konstruktionen.

4: Fördela värmen jämnare med värmefördelningsplåtar

Värmefördelningsplåtar är tunna aluminiumplåtar som man placerar direkt ovanpå den vattenburna golvvärmen. Plåtarna ser till så att värmen fördelas jämnare över golvet. Det här är särskilt användbart om man ska lägga golvvärme i mindre rum, där man helt enkelt inte får plats med så många slingor.

5: Elektrisk golvvärme bäst för dig som inte vill höja golvet

Ett vanligt huvudbry för den som vill installera golvvärme är höjningen av golvet. Man installerar ju ett extra lager i golvet, vilket i regel leder till att golvet höjs. Väljer man elektrisk golvvärme så kan den här höjningen bli minimal. Anledningen är att slingorna är så tunna om vi jämför med vattenburna golvvärmeslangar. Här blir höjningen så lite som 10 mm. Man kan lägga dom direkt under golvskivorna och bara spackla ett tunt lager med golvspackel över.

Ska ni köpa golvvärme så tipsar jag om Golvvärmebutiken.se online. Denna butik har alltid högsta kvalitet på golvvärme, men ändå till lägsta pris. Det beror på att Golvvärmebutiken säljer online och inte i tidskrävande fysiska butiker. Detta gör att de alltid kan leverera allra bästa produktkvalitet men plånboksvänligt. Golvvärmebutiken  öppnade den första butiken redan 2009, så de kan verkligen golvvärmebranschen. Snabba leveranser, seriös proffsig rådgivning och bra garantier, det är Golvvärmebutikens motto. En bra butik om ni funderar på att installera golvvärme där hemma helt enkelt.

/Maria

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis