fbpx

5 tips för att hotta upp ert hemmakontor

(I samarbete med skrivbord.se)

Aldrig har våra hemmakontor varit så heta som nu! I Corona pandemins skugga har hemmakontoren fått mer fokus än nånsin. Vi tänker allt mer på hur våra kontor ska inredas för att smälta in i övriga hemmet. Vi hittar nya lösningar för att få till hemmakontor i små hem. Och framför allt hur man kan få till ett ergonomsikt men ändå snyggt hemmakontor. Ofta är det detaljerna som gör hela skillnaden, det och att ha ett riktigt bra skrivbord och arbetsstol.

Här får ni nu 5 tips hur ni kan hotta upp ert hemmakontor i höst, redo för en ny arbetssäsong!

1 Färgsätt för ny arbetslust

Vi i Sverige är väldigt ovågade när det kommer till att färgsätta hemma. Ofta ser man bara beige, beige och beige one more time. Detta kan i längden ge lätt deppression för färgsinnet. När det kommer till att arbeta behöver sinnenna få inspiration.

Djärva och levande färger kan ge energi. Slöa och dämpade toner kan göra dig mer omotiverad. Varför inte skapa ett utrymme som gör att du känner dig levande och produktiv? Orange, röda och gröna nyanser gör sig utmärkt i ett hemmakontor. Du behöver inte måla om hela rummet, men du kanske kan lägga till en fondvägg, ett par gardiner eller en matta i en utstickande färg.

2. Konst = inspiration

Eftersom ett hemmakontor är hemma så satsa på att hänga upp lute ny fräck konst på väggarna. Detta ger mer arbetlust och triggar njutningssinnet. Välj kreativa och inspirerande konstverk att hänga på väggarna. Låt konsten reflektera vem du är, utan att vara för distraherande så att du förlorar fokus. Sätt din personliga touch på ditt utrymme, men tänk på att du inte vill överbelasta arbetsytor och skrivbord med alltför många personliga saker.

3. Pynta kontoret med grönt

Växter lägger till mer än bara lite grönt till ditt kontor. Växter är även riktigt bra för inomhusmiljön, och skapar trivsel i ett hemmakontor. Lägg till ett par moderna vaser med färgglada blomsterarrangemang för att fräscha upp ditt hemmakontor. Gröna växter ger även ett lugnt harmoniskt sinne enligt Feng Shui läran.

4. En moodboard ger inspiration

Det absolut viktigaste tycker jag är att ha en riktigt fullspäckad moodboard, se därför till att omge dig med bilder som ger dig glädje och blodad tand för nya spännande arbets projekt. Printa ut snygga inspirerande foton och sätt upp dem ovanför skrivbordet. Alla detaljer som ni känner ger er mer arbetsglädje är rätt väg att gå.

5. Satsa på ergonomiska arbetsmöbler

Detta handlar mer om nytta än nöje! Men det spelar liksom ingen roll hur mycket pynt ni ha, om ni får ont i ryggen när ni jobbar. Se därför till att satsa på ergonomiska höj/sänkbara arbetsmöbler. Jag tipsar här nedan om en bra butik som har eronomiska skrivbord för bådde hem och arbetsplats.


Jag vill tipsa om sajten skrivbord.se som har massor av fina ergonomiska skrivbord. Deras arbetsmöbler är tillverkade i Europa och finns i olika prisklasser. De har massa olika modeller på skrivbord beroende på kundens behov. Allt från stora hörnskrivbord till mindre mer kompakta skrivord för det lilla hemmakontoret. Så spana in denna sida om ni vill hotta upp kontoret med ett nytt skrivbord i höst.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis