Mina favoritämnen i livet är inredning, hälsa och andlighet (då menar jag inte spöken :) Jag kommer därför att börja skriva mer om wellness i inredningsvis. Ni kommer att få hälso- och ekologiska skönhetstips samt några visa ord på vägen.

Jag gillar kontrasterna i livet och tycker att man både kan vara ytlig men samtidigt bry sig om insidan. Allt handlar om rätt balans och för att få det behövs lite av varje livskrydda :)

Nedan följer några personliga tips hur du förblir vinterfrisk…

Hälsa tips

1.YIN CHIAO: En mirakulös förkylningsmedicin som håller alla virus i schack och ger perfekt hälsa . Själv har jag inte varit förkyld på hela vintern trots att alla nyser runtomkring. En riktig dundermedicin och ni kan hitta den på akupunkturställen eller googla på den. REKOMMENDERAS

2. Vitaminer:   Det kan vara uttjatat men det är såå viktigt att bygga upp immunförsvaret. Höga doser av Zink, C-vitamin och selen är bäst. Vi lever i en långt ifrån ren värld och utsätts för massor av gifter varje dag, då räcker det inte med vitaminerna i maten tyvärr. Rekommenderade doser är alldeles för låga och så länge vitaminer inte är fettlösliga kan höga doser göra underverk för kroppen.

Glöm inte heller Probiotika av bra kvalitet, det är det absolut bästa för en frisk fungerande tarm.

Kolla in youtube-klippet nedan där en näringsterapeut lär ut allt och lite till om probiotikans egenskaper :)

3. GÅ UT: Hur tufft vädret än är så är det ett måste att gå ut och få frisk luft varje dag. Det stimulerar blodcirkulationen och ger frisk fräsch hy på köpet. Jag är såå tacksam att vi har ren luft i Sverige att andas, något de inte har i alla länder tyvärr.

4. Färskpressad juice: Jag har börjat pressa en egen juice av morötter, kiwis, spenat och äpple den är såååå god och full av vitaminer. Ni kan även tillsätta Supergreens eller liknande för starkare utrensning. Inget slår egengjord juice :)

5. Ayurveda: Smörj in hela din kropp och massera dig med sesamolja. Denna kur har använts inom Ayurveda i tusen år och sesamolja driver ut toxiner ur kroppen samt återfuktar torr vinterhud. Låt oljan verka några timmar i badrock och ta sedan ett långt hett bad i eucaluptusolja :)

Lär dig ALLT om hur viktig probiotika är av de här snygga och hälsomedvetna tjejerna från Australien. De har en hel sida och verksamhet baserad på hur man behåller perfekt hälsa INNAN sjukdomar slår till.

Följer du fröken inredningsvis enkla tips ovan så lovar jag dig ett nys och snuvfritt vinterhalvår :)

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

9 Comments

  1. I like thinking that I am very spiritual too and I also like taking care of my health so this is theh perfect post. Good tips today and the smoothies …delicious!Kisses:)

  2. Hi Maria, thanks for your tips, I actually wish to a soon end of the winter since is sooo cold and I’m done with it:) I agree with what you suggest, especially walking outside and fresh juice, think that I used to have too! Kisses and have a great weekend my dearest!:*

  3. Är inne på vecka 2 av jobbig snuva, lilla Tova (min dotter på 7 mån) är lika snorig. Har kört kuren med Nezeril men nu har 10 dagar gått och fort är jag sjuk. Hatar det!!! Ska fanimej ta till mig alla dina tips!! Om jag någonsin blir frisk igen.

    KRAM

  4. Vad använder du för dina juicer? Jag har varit inne på att skaffa en juicecentrifug, men då kan man inte ha i frukter som banan, papaya och avocado på grund av att det är för mycket stärkelse (har jag läst). Jag använder för tillfället en mixer, men det blir ju mer smoothie av det :)

    Fin blogg och kul att det går så bra för dig! Tack för att du hittade min! :)

    / Anna

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.