5 tips för att flytta ihop i ett litet boende

Att flytta ihop med någon första gången kan vara både skrämmande och spännande! Det gäller dubbelt om ni dessutom ska flytta ihop på en liten yta. Att varje morgon slåss om plats i ett badrum som mer är lik en garderob, ja det kan pröva även den starkaste relation. Ni försöker desperat att samsas med maten i det lilla röriga köket, vilket slutar med att något kokar över men det är inte grytorna. Min första etta va liten och jag tyckte ibland den va för liten för bara en person, tänk då att bo två.

Så vad kan man göra för att inte göra slut inom en månad av irritation på partnern? Här är 6 tips för att flytta ihop i en liten lya, utan att kriga över för lite space. Och allt handlar om att kompromissa!

1 Kompromissa om möblerna

Det är helt plötsligt två hushåll fulla av saker samlade på en liten plats och att hoppas på att det kommer att fungera hjälper inte. Gör ist. en gemensam lista över vad varje person har med sig. Efter det bestämmer ni IHOP vad som hamnar rätt i rummet och vad som int passar. Att inreda tillsammans kan vara himmel eller helvete beroende på hur envisa ni är att släppa taget om det gamla.

Här handlar det inte om vem som vinner inredningskriget, nej att kompromissa är lagen ni  måste gå efter. Om ingen av er har rätt möbel för rätt plats, överväg då att sälja av objekt på blocket. Köp sedan nya som passar till den lilla yta ni har. Planera sedan och skapa en sk. möbel plan – en avsiktlig plats för varje möbel – som känns bäst för att maximera utrymmet och skapar rymd i rummet.

Prylar och möbler ni inte får plats med kan ni sen sälja på BLocket. Det eller hyra förråd en längre tid där ni kan förvara allt ni inte vill slänga.

Jag vill även tipsa om en grym sida där ni kan få en rabattkod från er favo inredningsbutik. Den heter Rabattkodsidan och är fullspäckad med fyndiga rabatter från de bästa butikerna. Ett bra tips för alla som flyttat och behöver spara lite pengar.

2. Trolla lyan större med rätt inredning

Det går att inreda en liten yta så den ser större ut! Använd tex. bara ljusa färger på färg och textil, låt dagsljuset flöda in så mycket det bara går. Placera större speglar på flera ställen för att reflektera mer ljus.

Gå loss med alla trick som inredningsexperterna skrivit om i alla tidningar, det dags att pröva dem i praktiken. När man försöker passa in flera personer på en liten men ändå mysig plats, då är det dessa små detaljer som kan göra en STOR inverkan. Bara en så enkel sak som att sätta gardinerna i taket och låta dem gå hela vägen till golvet, får lägenheten genast se mer rymlig ut.

Trendiga nyheter

3. Rätt förvaring är A och O

Tillsammans med de knep som gör ett litet utrymme verkar större, finns det knep för att klämma in mer smart förvaring i små hem. När allt är en jäkla röra av era grejer är det bästa ni kan göra att samsas över förvaringen.

Man kan även placera förvaringar där man kanske inte tänkt göra det från början. Hyllor ovanför dörrar tex. är en väldigt smart ide, samma med att förvara verktyg under skåpen och mer . Att ha förvaringslådor under sängen är även ett super tips för att förvara tex. sänglinne. Låt förvaringen bli räddaren i luten space nöden!

4. Skapa egen space med smarta trick

Det är viktigt att få egen tid och egen space fast man bor litet! Oftast har man inte ett helt rum att fly till i ditt lilla hem eller lägenhet, speciellt om ni bor i en etta med kokvrå. Då är det ändå viktigt att försöka hitta sitt egna lilla avskiljda hörn.

Att inreda med sk. visuella barriärer kan fixa privatlivet. Stora krukväxter, hängande tyger eller paneler, gardiner osv.  – kan vara helt avgörande för att ge en illusion av sekretess. Detta gör  att dela ett litet utrymme, ändå ger känslan av att vara privat tillfredställd i förhålllandet. Skärmväggar är ett annat bra tips och de är dessutom riktigt snygga.

5. Planera för gästerna

Oväntade övernattande gäster kan vara omöjligt om ditt utrymme är otroligt litet. Att dela säng med din gamla skolkompis kanske inte är en stor sak för dig, men det kan bli en mardröm för din partner. Det gäller i en bra relation att hela tiden tänka osjälviskt och vara medveten om hur den andre mår och känner. Ibland kan dock oväntade gäster bli en extra påfrestning för ett litet utrymme. Speciellt om din rumskamrat kommer hem med en gäst som överraskning , och du har ingenstans att att fly.

Se därför till att ha några extra ihopslagbara möbler på vinden redo att tas ner vid gästers ankomst. Billiga ihopfällbara möbler finns på ställen som Ikea, Rusta och loppisar.

Där har ni några bra tips för att leva ihop på luten yta i fred och inte i krig:)

Live small always dream big!

LOVE M

REA fynd SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 239 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis