5 tips för att behandla torr hud

5 tips för att behandla torr hud

Oavsett om torr hud är orsakad av ålder, om det är ett underliggande hudproblem eller orsakat av miljöorsaker, är det alltid smärtsamt och irriterande att leva med. Tillsammans med detta måste du hantera riskfaktorer som kan bidra till torr hud. Enkla förändringar av din hudvårdsrutin, livsstil och näring kan alla hjälpa dig att behålla en bra hud hela vintern. Om du undrar hur du undviker hudproblem under vintern, här är några professionella rekommendationer.

Vi tipsar här även om våra egna favoritprodukter för torr hud!

Ni hittar gel creme ovan HÄR

Torr hud, allmänt känd som xerosis, är ett tillstånd som nästan alla har mött i sina liv. Det är vanligtvis inte ett särskilt speciellt tillstånd, även om det ibland kan vara svårt att bota. Det första tecknet på torr hud skulle vara klåda som ytterligare kan resultera i små flagor, fjällning och torra små fläckar över hela ansiktet.

Det är vanligare under vintermånaderna när temperaturen är låg vilket gör att luftfuktigheten blir lägre. Under sommaren kan dock långvarig exponering för luftkonditionering ha samma effekter. Vissa hudvårdsprodukter kan också orsaka torr hud som en bieffekt. I dessa situationer bör du rådgöra med en hudläkare för att bestämma det bästa behandlingsalternativet för dina symtom.Vad är Torr Hud?

Tips för att behandla torr hud

Ett riktigt bra serum för torr hud och ni hittar det HÄR

Superserum med föryngrande effekt ni hittar den HÄR

 1. Använd högkvalitativ fuktkräm

Att ha med lite fukt till din hudvårdsrutin är den mest effektiva strategin för att hålla huden närd och återfuktad. Återfuktning två gånger om dagen rekommenderas i en ordentlig hudvårdsrutin, men du kan behöva fördubbla detta under vintern. Hyaluronsyra, ett fuktighetsbevarande medel som drar in vattenmolekyler, finns i högkvalitativa fuktkrämer. Petroleumbaserade behandlingar som vaselin och Aquaphor kan hjälpa till att skapa en tätning för att hålla fukt i, men eftersom de är tjocka och oljiga är de bäst att använda på natten. Oljebaserade fuktkrämer har en silkeslenare konsistens och tenderar att hålla längre på huden. Håll dig till de produkter som fungerar bäst för din hudtyp och problem.

2. Säg nej till en varm dusch

Ingenting känns bättre och lyxigare än en varm dusch. De är otroligt lugnande på kropp och själ men är extremt skadliga för din hud. Varmt vatten förstör hudens naturliga oljor och gör det svårt för den att hålla sig fuktig. Du är inte skyldig att ta en kalldusch, men du bör alltid undvika en kokande varm dusch. För att undvika överdriven torrhet, använd ett skonsammare rengöringsmedel i duschen. Leta efter fuktgivande element i dina produkter, som havre och honung. Dessa kommer att återställa fukten och tvätta huden försiktigt.

Grymt bra ögoncreme för torrhetsrynkor! Finns HÄR

3. Drick mycket vatten

Under vintern lider mycket folk av den värsta sortens torra huden. Vatten, som är den viktigaste komponenten i våra kroppar, är viktigt för alla våra organ, inklusive vår hud. Så att dricka de åtta nödvändiga glasen vatten varje dag kan hjälpa till att hålla huden återfuktad.

Du måste dricka mycket och även se till att luften runt dig är fuktig och inte för uttorkande för huden. Överdriven uppvärmning i många hem torkar upp luften. Med andra ord så ska du, speciellt under vintersäsongen, hålla din hud återfuktad genom att använda en luftfuktare för att förhindra att huden torkar ut.

Super serum med Retinol hittar ni HÄR

4. Använd naturlig olja/ingredienser

Naturliga oljor och likartade botemedel är mer effektiva, vilket gör dem till ett bra val för många människor. Receptfria kosmetika medel kan vara fullt av komponenter i sig – inte bara har de aktiva fuktgivande föreningar, utan de har också konserveringsmedel. Detta gäller särskilt för vattenbaserade lotioner. Det är i allmänhet bäst att hålla saker och ting enkelt, särskilt om du har allergier eller extremt känslig hud. Till skillnad från vattenbaserade eller konserveringsmedelsinnehållande fuktkrämer har naturliga oljor, vilket gör dem till utmärkta botemedel mot torr hud.

5. Förebygg Solskada

Det är viktigt att ta solskyddsmedel när du är ute i solen, särskilt på vintern. Ett solskyddsmedel med en nivå av SPF 30 rekommenderas. Lägre betyg kanske inte räcker. Högre kvaliteter är dyrare och ger lite extra skydd. Slutligen, sök en kräm med solskyddsfaktor 30 eller högre för att få den extra fördelen med solskydd. Fuktgivande solskyddsmedel finns i en mängd olika former, inklusive salvor, krämer, geler och sprayer.

Detta är absolut det bästa solskyddet för ansiktet och det finns HÄR

Slutgiltiga tankar

De flesta av oss vill behålla vår hud slät och ljus, men vår hud kan sakna fukt av olika anledningar. Det blir torrt och kliar på grund av brist på fukt. Genom att följa dessa enkla tekniker kan du behålla din hud slät och återfuktad oavsett förhållanden. Lär dig och förstå din hudtyp och dess behov för att säkerställa att du har en frisk och strålande hud inte bara på utsidan utan även på insidan.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024