5 tips att välja rätt bäddmadrass

Ska du köpa en ny madrass till din säng? Då finns det mycket att tänka på. Rätt madrass kan spela en avgörande roll för den sammantagna livskvalitén. Sover vi dåligt, blir livet svårare och vice versa.

Här kommer 5 användbara tips för dig som är på jakt efter den bästa bäddmadrassen till din säng. Kanske har du köpt en helt ny sängstomme, eller så känner du att det är dags att satsa lite extra och investera i en god sömn? Oavsett anledning så kommer förhoppningsvis dessa tips att hjälpa dig på vägen.

Tips 1: Välj en madrass utvecklad för optimal sömn

Det finns många madrasser på marknaden men bara vissa är utvecklade med 100% fokus på sömn. Företaget Emma utvecklar exempelvis madrasser i samarbete med sömnexperter. Här har hela 24 sömnexperter varit med och tagit fram en madrass som ger optimal sömn.

Tips 2: Testa madrassen noga

Rätt madrass är också i mångt och mycket en individuell upplevelse. En madrass som en person känner är 100% rätt, kan ratas av en annan. Därför är det alltid oerhört viktigt att testa sin nya madrass noga. Då menar vi inte att provligga madrassen i butiken, med kläder på. Nej, här menar vi att man ska ta hem sin madrass och verkligen sova på den. Kontrollera dock vad som gäller med bytesrätten om du börjat använda din madrass.

Köper du en madrass från Emma, får du prova den i hela 100 dagar och kan sedan returnera den fraktfritt om du inte är nöjd.

Tips 3: Kolla bäst-i-test

Ett annat tips värt att nämna är att ta del av alla de produkttester som genomförs varje år. Testfakta är till exempel ett av de mer kända testerna och där har faktiskt madrassen från Emma vunnit utmärkelsen som bästa madrassen.

Tips 4: Köp en temperaturreglerande madrass

I Sverige har vi ett varierande klimat. På sommaren sover vi med öppna fönster och fläkten på högsta effekt. Men på vintern behöver vi starta elementen och se till att hålla värmen. En madrass spelar en avgörande roll för temperaturen i sängen och därför finns det vissa madrasser som är temperaturreglerande. Det här hjälper till att minska luftfuktigheten i madrassen och gör så att sängen håller sig fräschare. Även här kan vi rekommendera madrassen från Emma.

Tips 5: Bli inte störd av din partner som rör sig

Avslutningsvis, ska ni sova två stycken i sängen? Välj då en madrass där du inte känner av din partners rörelser. Emma har utvecklat Zero Motion som låter dig sova i lugn och ro, oavsett vad din partner har för sig.

Alla snygga sängar ovan kommer från Emma.se en av Sveriges mest populära madrassföretag. Emma madrassen har blivit känd för sin goda madrasskvalitet. Och att kunden har 100 dagar att prova på Emma madrassen hemma. Är man sen inte nöjd med madrassen, ja då får man pengarna tillbaka. Emma butiken har inte bara madrasser, de har även sängar, kuddar och andra sängtillbehör.

Kort sagt vill ni hitta dröm madrassen då är det Emma.se ni ska besöka och provligga deras sköna tryckavlastande madrass.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 264 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis