fbpx

5 spartips för att klara Corona krisen

(I samarbete med Foretagslan.io)

Det kommer att bli tufft för många i den pågående Corona krisen. Många företag ligger redan på ruinens brant och många tvingas även att lägga ner verksamheten. Aldrig hade vi kunnat ana att 2020 skulle föra sådant mörker och tyngd med sig när vi stog och skålade på nyår. Men det är så livet är, man kan aldrig hundra procent lita på att ekonomin ska hålla. Detta gäller både inom företag och i det privata hushållet. Det man däremot kan göra är att börja spara och snåla med onödiga utgifter.

Ofta kan många små utgifter suga musten ur hushållskassan på sikt. Detta håller inte i en långvarig kris och alla utgifter bör därför ses över, både stora och små. Här får ni nu 5 snabba spartips mitt i en av vår tids värsta ekonomiska kriser.

1. Gör en budget

Det första och viktigaste steget är att göra en budget och plan på hur mycket du vill spara. Det kan låta väldigt traditionellt och tråkigt, men en budget ger dig så mycket bättre översyn på sina utgifter! Och det kan vara kul att se om planen håller.

2. Dra ner på onödiga utgifter

Av allt du behöver köpa till hemmet måste diskmedel och toalettpapper vara två av de tråkigaste utgifterna. Att se till att bara använda så mycket du behöver kan däremot bespara dig många kronor i långa loppet och dessutom skona miljön. Sluta äta takeaway varje dag och spara tusenlappar per år. OCH framför allt sluta röka, då det suger ut både kassan och hälsan rejält.

Tänk långsiktigt och att kapa många små utgifter kan på sikt göra mirakel.

3. Välj stående överföring i början av månaden

Bestäm dig för en summa du vill avsätta varje månad till din inredningsdröm. Ställ sedan in en stående överföring i början av månaden och du kommer knappt känna av att pengarna dragits. Det blir nästan som du aldrig haft dem!

4. Undvik pappersgöra

Får du fortfarande hem pappersräkningar? Dubbelkolla den administrativa avgiften! Genom att sköta din ekonomi via autogiro och e-fakturor kan du att tjäna in tusenlappar varje år och det är dessutom bättre för miljön. Win-win!

5. Sälj gamla grejer

‘’One man’s trash is another man’s treasure’’. Och detta kan verkligen stämma för era gamla grejer. Svenskar är mästare på att lagra massa grejer på vind och i källare. Gå igenom allt en regnig helg och ställ fram alla grejer ni vill sälja. Bjud in till loppis eller registrera dig på en säljsajt och vips har du mer pengar på kontot.

När det kommer till att hantera Corona krisen för företag, så kan det vara värt att kolla upp vilka bidrag just ert företag har rätt till. Har ni inte rätt till något bidrag då kan ett företagslån vara en annan utväg. Det finns dock många olika förmer av lån med olika förmåner, så se till att jämföra lån innan ni går vidare. Jänförsajten foretagslan.io har flera bra företagslån ni kan välja på. De har lån för alla olika typer av företag oavsett storlek och behov.

Hoppas ni blivit taggade på att spara och få ordning på ekonomin nu.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis