5 snygga sätt att inreda med ljuva syrener

Syrenernas väldoftande tid är äntligen här! De är så vackra och doften väcker många minnen till liv från barndomens glada dagar. Naturen kör sitt okomplicerade race varje vår och ändå blir man lika överraskad av de små lila blomsterklasarna när de slått ut i i full prakt. På landet där jag växte upp hade vi en rejält hög syrenhäck och gissa om det doftade gott ljuvligt när man gick förbi.

Att ta in syrener i hemmet har blivit mäkta poppis och här visar jag 5 sätt att inreda med vårens blomsterdrottning av väldoft…syrenen!

Syrener

syrener

Matcha syrenerna med resten av inredningens färger. En lila tavla som på bilden kan fångas upp fint av blomster i liknande kulör.

vita syrener

Glasklara syrener – sätt syrener i vackra glasvaser för en skir och naturlig känsla. Tips – kolla i antikhandlar och på loppis då de ofta har udda glasvaser till hyggliga priser och garanterat inget grannen har.

inredning blommor

syrener tips

Syren pimpa farmors gamla kaffeservis – Här har man valt att pryda en gammal kittel och en vacker karaff med väldoftande lila syrener. Vackert på ett gammalmodigt nostalgiskt inredningsvis.

OBS: om ni använder servisen efter det syrenerna blommat ut diska ur den ordentligt, då syrener är mycket giftiga att förtära!

inredningstips blommor

Syren dukning – Knyt små buketter av syrener och placera vid varje tallrik, vackert väldoftande och garanterat uppskattat av alla bordsgäster.

syrenkrans001

Välkomna gäster med väldoft – sätt en rejäl stor bukett syrener i en gammal hink vid ingången. Det ger ett välkomnande intryck samt bedövar gästerna med den underbara lukten.

Eller varför inte pynta dörrkransen med några sköna blomster som på bilden ovan.

syrener lila

Hotta upp en gammal oanvänd trähink!

syrenbuske 2

Syrener tips

Men allra vackrast och praktfullast är dofternas drottning ute i sin naturliga miljö!

Fakta om hur man sköter vår älskade syrenbuske hittar ni HÄR

Vad gillar ni syrener, några väldoftande minnen ??

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Lauren torsdag, maj 19, 2016 - 19:41

Lovely post and inspiration!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/

Svara
Flisan fredag, maj 20, 2016 - 20:13

sv: tack så mkt :D

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 332 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis