(Innehåller annonslänkar)

Nämn nåt som är värre än ett dragigt kallt sovrum! När man ligger och stelfrusen i sängen och inte ens sista lagret plädar hjälper. Denna vinter verkar ju aldrig ta slut med kylan heller.

Jag hade själv grava problem med dragigt och fuktigt sovrum för några år sedan. Det tog sådär hundra år innan hyresvärdens snickare kom också. De isolerade sen inne i en garderob som tydligen varit oisolerad. Men jag märkte inte jättestor skillnad. Problemet visade sig mer vara dragiga fönster med dålig fönsterisolering. Nu har jag fått tätat äntligen med special tätningslister som var SÅ bra. Sovrummet är mycket bättre efter fönstren fick bättre tätning.

LÄS MER: INREDNINGstrender 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Men det finns även andra knep att ta till i dragiga sovrum på vintern. Här är 6 sätt att vinter bona ert sovrum!

1 Börja med golvet

vad är värre än att vakna i ett kallt sovrum när väckarklockan ringer tidigt på morgonen? Att sedan tvingas sätta ner fötterna på ett iskallt golv, ja det är rena tortyren. Så för att få ett varmare sovrum, börja underifrån. Det mest populära sättet att få varmt golv är såklart golvvärme.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021! NY INREDNING ATT ÄLSKA

Vill man inte ha eller har inte möjlighet att ha golvvärme, ja då finns andra trick. Varma ombonade mattor är ett alternativ. Heltäckningsmatta passar perfekt i sovrum och ger en lyxig hotell vibe. Några andra mattor som passar bra är den supertrendiga ryamattan. Tänk att sätta ner fötterna i denna fluffiga drömmmatta.

Mjuka sovrumsmattor

Mattor ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Vem vill inte sätta ner kalla morgon fötter på dessa mysiga mattor?

Nyheter som trendar

Pälsar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

2. Het säng med päls

Jag har kommit på en riktigt bra sängvärmare (och inget Tinder ragg denna gång:) Det är pälsplädar, jag tar en på täcket varje natt. Jag vaknar alltid nästan överhettad istället för kall. Det är nåt med pälsar som värmer mycket bättre än vanliga textilier.

Vinter varma täcken hittar ni HÄR

3. Varmt vinter täcke

Många använder samma täcke hela året runt. Detta är inte smart om man har ett kallt sovrum om vintern. Byt då istället till ett sk. vintertäcke, de är dubbelt så varma som sommartäcken är.

inredningsvis Köptips

4. Värmefläkt rockar rummet

Snygg värmefläkt ovan finns HÄR

Den lilla värmefläkt jag köpt till sovrummet i år har gjort HELA skillnaden i kylan. Den värmer upp hela rummet på 0 tid och jag kallar den Jamiaca fan haha :) Jag rekommenderar alla en värmefläkt och den kostar heller inte mycket i el.

5. Blotta elementen

Det många inte tänker på är hur synliga elementen är i ett rum. Att ha massa gardiner eller möbler framför radioatorer är inte bra, det stjäl värme som kan strömma ut i rummet. Genom att ta bort möbler från elementen och dra bort tyger som täcker, då får rummen den värme de ska ha.

Där har ni mina bästa värmande sovrumstips och det kan behövas då denna kalla vinter spås bli lång. Även pälsar på golven kan göra underverk för kalla fötter. Testa även att byta sängkläder till mer tätvävd varm bomull. Tänk textilier men bara inte framför elementen :)

Stay safe & stay at home!

LOVE M

REA FYND Shoppen

Newport
19 49838 995 -50%
Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Jotex
11499
Soffadirekt
10995 SEK15990 SEK
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.