fbpx

Ekologisk hudvård – 5 super tips

Orden naturlig skönhet betyder så mycket mer enligt mig än bara yta och makeup. Det handlar om att vara sann mot sig själv och tänka på vad vi äter och smörjer våra kroppar med. Jag bjuder er här på ett urval av mina personliga favoriter inom ekologisk hudvård……enjoy :)

Ekologisk hudvård

1. Kokosolja
THE BEST of nature’s best och det allra bästa är att den både går att äta och smörja kroppen med. Det har gjorts studier om kokosolja där man funnit starkt föryngrande ingredienser för huden. Den är även kraftigt anti-inflammatorisk, så alla anledningar att ösa på med kokos i matlagningen :)

beaver oil

2. Argan Oil
Jag har kämpat mot torrt hår i flera år och provat ALLT. Men i höstas ändrades allt då jag genom bloggen fick produkter med Argan Oil. Ni bara MÅSTE prova denna olja i håret, INGET slår den tro mig. Andra produkter med silikon mm. lägger sig bara på ytan av håret medan Argan Oil tränger in och läker det. Tidernas hårvård Alla kategorier.

produkt-havssalt

3. Havssalt
Jaaa jag vet..burken ser inte glamourös ut för fem öre MEN innehållet rockar :) Istället för massa kemiska kroppspeeling cremer fulla med toxiner, är detta naturens eget peeling-guld. Blanda havssalt med en favorit eterisk olja som tex. lavendel, skrubba hela kroppen, duscha och Njuuuttt :)

inredningsblogg

4. Hårmascara
Problem med ful utväxt??? Då är organisk hårmascara från Karite det bästa som finns. Stryk bara mascaran på utväxten vänta lite och borsta ut. Voila ditt hår ser ut som hundra procent nyfärgat utan några som helst kemiska hårfärger. Varning….STARKT beroendeframkallande :

5. Firming Cream
Den bästa organiska föryngrande hudcremen på marknaden. Jag har använt den hela vintern och huden har aldrig varit bättre trots kyla och torrt uteklimat. REKOMMENDERAS.

Ekologisk hudvård

I en allt mer förgiftad tid är det SÅ viktigt att bli mer medveten och använda ekologiska produkter, både vad gäller mat och skönhetsprodukter. Att vända sig tillbaka till naturen ger oss bara fördelar då vi slipper syntetiska tillsatser, plast och giftiga konserveringsmedel.

Enligt kinesisk lära är huden vårt allra största organ och man ska kunna äta det man smörjer sig med. Skulle vi tex. vilja äta en sönderparymerad kroppslotion från NK ?? knappast.

Själv använder jag mig just nu bara av oliv och kokosolja att smörja kroppen med och jag får alltid höra hur fin hud jag har:) Det är inte bara viktigt för oss att bli mer medvetna vad vi använder, utan även för våra barn och deras framtid. Det är trots allt de som får betala för de misstag vår generation gör.

Så mina råd är…. bli mer medveten, välj ekologiskt och smörj dig med ätbar kroppsolja (eller låt någon annan göra det :)

Har ni några favoriter i ekologisk hudvård??

Ha nu en härlig dag, cuties!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis