5 Corona säkra öar att resa till 2022

Alla som saknar att resa räck upp en hand! Jag blir varje vinter så jäkla depp av allt evigt mörker och regngrått. Detta året är det dubbelt depp med både pandemin och vinter. Att man sedan manas att inte resa är heller ingen höjdare. Men vi hoppas såklart på bättre tider och att vi kan börja resa igen nästa år. Såklart vill man inte resa direkt till länder som vart hårt Corona drabbade. Men det finns flera länder och framför allt öar som nästan undgått Covid19 pandemin helt. De ställen som klarat sig bäst i pandemin är helt klart öar. Vilka öar det än är så klarar de sig bäst då de snabbare kan stänga ner och avgränsa, än på fastlandet.

LÄS MER: 6 PLATSER DÄR GAME OF THRONES SPELADES IN

Här är 5 Corona säkra öar att resa till 2022 och här vill ni stanna hela året :)

Corona säkra öar

Maldiverna – paradiset på jorden

Maldiverna är verkligen det man definierar som paradis!

Med bara 3000 rapporterade Corona smittofall agerade den vackra övärlden blixtsnabbt för att sätta in restriktioner och stänga gränserna. Men sedan den 15e juli öppnades gränserna till paradisöarna för alla turister igen utan karantänrestriktioner.

BARBADOS – CRANE RESORT

I juli återupptog Barbados sina flygningar och upphävde alla utegångsförbud. Alla resenärer kommer att behöva visa bevis för ett negativt COVID-19 resultat, ett sk PCR COVID-19-test med streckkod. Idag har Barbados haft sju rapporterade dödsfall från 174 fall av Coronavirus, men inga rapporterade dödsfall sedan maj.

Ett tips vart du ska bo är Crane Resort ett avskilt komplex med lagunpooler, svepande gräsmattor och ett vackert spa.

SEYCHELLES – SIX SENSES

Seychellerna har återöppnat sin internationella flygplats, men med begränsningar på plats och endast ankomst från länder som bedöms som låg risk är för närvarande tillåtet. Passagerare måste tillhandahålla bevis på ett negativt COVID-19-test som utförts inom 72 timmar innan de går ombord. Öarna har haft 135 bekräftade fall men inga dödsfall.

För den ultimata lyxvistelsen, prova Six Senses Zil Pasyon och se till att boka en villa med pool och havsutsikt. Här vill man bara ligga och relaxa hela dagen och varför inte fördriva tiden med att spela lite casino online.

ANTIGUA AND BARBUDA

Gränserna är öppna och välkomnar turister till Antigua och Barbuda. Försiktighetsåtgärder rekommenderas dock, till exempel att desinficera sig och bära masker, men alla nationaliteter är välkomna. Med bara 94 bekräftade fall och inga dödsfall fungerar livet som normalt på dessa öar och är ett välkommet fördröjning för dem som letar efter en avkopplande semester.

Curtain Bluff vid Antiguas södra kust ligger 30 minuter från närmaste hamn och lovar lugn och lyx i överflöd.

SUGAR BEACH, ST LUCIA

Saint Lucia är en av de säkraste platserna att resa till just nu och dess gränser är öppna för alla länder. Bestämd för att se till att turister är COVID-fria vid inresa, kräver resenärer ett negativt resultat från ett PCR-test som tagits inom sju dagar efter ankomsten till ön. Saint Lucia har inte fått några bekräftade dödsfall på grund av viruset och endast 27 bekräftade fall.

Inbäddat mellan Saint Lucias Pitons, är den glamorösa Sugar Beach Resort, gynnad av Hollywoods elit och superyachtägare.

HUR MYCKET vill man inte befinna sig just nu på en av dessa DRÖM öar? Att åka från Sverige på vintern till dessa soliga paradisöar är som en rejäl vitaminspruta. Även om vi inte kan resa just nu så kan man fortfarande drömma. Sluta aldrig drömma, det är drömmarna om nåt bättre som håller oss vid liv. En dag i framtiden kommer vi kunna ligga på en Corona fri strand och bara oroa oss över priset på nästa drink :)

Stay strong and keep the dream alive!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 159 visningar

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis