fbpx

5 bästa stränder i Marocko – dröm restips

Vädret denna period på året är verkligen riktigt dåligt. Blåsigt, regn och framför allt det eviga mörkret gör många deppiga som attan. Många längtar just nu bort till solen men inte alla har pengar till spontana resor. En del folk kan tom. låna pengar för att göra sin drömresa till verklighet. Andra fortsätter sitta hemma och drömma sig bort till exotiska platser långt, långt bort från gråblasket. I Corona krisens spår vet vi heller inte vart vi ska resa för att känna oss trygga. Men det finns många länder dit det fortfarande går att resa. Portugal och Kroatien är två länder som klarat Corona smittan bättre än många andra länder i Europa.

Så sluta aldrig resa utan ta ist reda på vart det känns säkert att vistas. Vi kommer att få leva med Corona ett bra tag så det är bara att anpassa sig, och inte sluta leva. Man kan även planera resor till framtiden när Corona är som en vanlig influensa pga. vaccin. Här har ni nu några dröm stränder i Marocko att sätta på to-do-list till framtiden.

LÄS MER: Top 5 godaste sötsaker ni måste prova i Portugal

Marocko är ett av de länder på den afrikanska kontinenten som sträcker sig längst över 1800 kilometer, och det är känt för sina fantastiska stränder. Oavsett om du besöker land för sina fantastiska kulinariska, exotiska inredningsmöbler eller en kameltur, dessa är de fem bästa stränder du bör besöka när du reser till Marocko.

Stränder i Marocko

Foto: takeoffsurftravel

Taghazout

Taghazout är en av Marockos största attraktioner för surfare, den här lilla fiskebyn är känd för sina vågor, och surfare kommer från hela världen för att uppleva de fantastiska vågorna. Detta byn är också känd för sin avslappnade atmosfär, och den Marockanska regeringen har definierat den som en prioritering för att förbättra den offentliga infrastrukturen i området, vilket kan ge ännu fler turister. Med detta i åtanke implementerar Taghazout-bukten ett ekologiskt hotell, det borde inte bara ta med fler surfare som letar efter några av de bästa surfbrotten i Marocko, men också människor som letar efter att koppla av och njuta av strandlivet på ett hållbart sätt.

Shoppa Marocko inspirerade puffar

Agadir Beach

En av de mest ikoniska platserna att besöka i Marocko är Agadir. Känd för sitt fantastiska klimat, National Park of Souss-Massa där du kan bevittna den fantastiska flora och fauna i och dess strand som sträcker sig över 10 kilometer. Agadir erbjuder en stad fylld med historia och intressanta platser att utforska, för naturälskare är detta ett paradismål. Stranden är en idealisk plats att träna yoga och för långa promenader är vattnet otroligt varmt hela året
runda, vilket gör det till ett populärt resmål för vattensportentusiaster.

Foto: Tripadvisor.com

Ain Diab

Ain Diab är känd som den flottaste stranden i Marocko, nära Casablanca enormt utbud av hotell, barer, restauranger och nattklubbar. Det finns också ön Sidi Abderrahman, som du kan komma åt via en bro. Området är känt för sin lyx
villor och lockar många rika individer som har semesterhus där. På grund av den mycket vackra naturen är den en mycket besökt plats av turister som njuter av den två kilometer långa stranden sträcka sig till fullo.

Sidi Kaouki

En av de bäst bevarade hemligheterna i Marocko är Sidi Kaouki-stranden, ett surfarparadis som erbjuder stort
vågor och en lugn för sina besökare. Ligger på en avlägsen plats, är denna strand inte så känd som andra, och det är en av de främsta anledningarna till att det är så tilltalande för dem som besöker. Med en befolkning på mindre än 5000 personer, är denna dolda strand den perfekta platsen för dem som letar efter ett lugnt och lugnt resmål där du kan njuta av solen och träna surfa eller kitesurfing.

Dragon Beach

En av de mest exotiska stränderna i Marocko är Dragon Beach, en liten ö som ligger nära Dakhla halvön, det är ett otroligt naturparadis, med blått klart vatten och fantastiskt vilda djur gör det till ett måste besök. Dragon Beach-namnet kommer ursprungligen från likheten med stranden som är till formen av en drake. Denna stranden är ett måste för alla som älskar långa stränder med unik form.

Foto: floresxp

Jag var själv i Portugal och firade min födelsedag i September/Okt. Det var absolut den bästa semester jag haft. Vet ni varför? Just för att jag kände mig mer levande än nånsin detta år i dödens tecken. Det är detta vi får som är positivt av Corona pandemin, att vara tacksamma att vara levande. Det vi tog för givet i livet innan är nu som en dyrbar gåva. Så lev livet levande, våga vara wild and crazy och framför allt låt inte rädslan vinna över drömmarna.

Stay safe and live life free!

Shoppa Marocko inspirerade puffar

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis