fbpx

4 tips för ett inspirerande gamingrum

Den nya tidens dator och TV-spelande är på en helt ny nivå från Nintendos Super Mario era. Nuförtiden är spelare heller inte bara barn eller nördar, även vuxna behöver utlopp för sin lekfulla sida. För att ta spelandet till en mer vuxen nivå krävs ett väl inrett och inspirerande gamingrum.

Ett spelrum är som ett litet utrymme uthugget för att endast fokusera på en sak….spel!. Oavsett om du dödar zombies, eller kör racerbilar på en virtuell asfalt, så är utrustningen i rummet viktigast. Videospel kan även vara ganska terapeutiskta efter en hård arbetsdag att få ut stressen.

Här får ni nu 5 tips för ett inspirerande gamingrum!

1. Hitta en space för gamingrummet

Det första ni bör göra är att hitta rätt utrymme för ert gamingrum. Det kan vara ett stort eller litet rum eller bara en vrå i vardagsrummet med ett litet spelbord eller till och med en liten del av ditt hemmakontor. Hur som helst bör din heminredning och planlösningar ändras efter spelrummet.

Tänk på spelrumsmöblerna och underhållningscentret du väljer ska få plats. Även om detta utrymme är tänkt att tillgodose både din familjs och dina vänners smak, måste du fundera över layouten som finns tillgänglig i hela rummet för att rymma ditt spelutrymme. Att inreda med speciella gamingbord och en riktigt bra gamingstol är ett måste!

Om du inte får plats med ett stort underhållningscenter med spelkonsoler, högtalare etc. överväg en minimalistisk designplan. Så kan du utrusta ett datorbord med en spelstol, några riktade LED-lampor, kanske några sittsäckar och hyllor för alla dina videospel, brädspel, bästa spelsystem, etc.

2. Rätt spelbelysning gör stor skillnad

Spel är en överlägsen upplevelse, som kräver rätt atmosfär för att kunna njuta av hela spelupplevelsen. Oavsett om det är ett litet hörn av ditt vardagsrum eller ett fullfjädrat spelrum, överväg dina belysningsalternativ för effektivitet. Naturligt ljus är inte ett särskilt naturligt val när det kommer till ett spelområde. Ljusstyrkan kan störa bilderna och förstöra den övergripande spelupplevelsen.

Rumsbelysningen bör alltid vara inriktad för att komplettera den typ av spel du spelar. Om ditt spelutrymme är för videospel kan LED-remsor, takbelysning och till och med discolampor passa bättre för inredningen i rummet.

3. Välja underhållningscenter och enheter

När du väljer underhållningscenter eller hemmabiosystem för videospel har du flera val. Dessa enheter kan vara färdiga delar från Ikea, eller om du är handy man kan du starta ditt eget gör-det-själv-projekt och bygga ett från grunden.

Ett underhållningscenter är utformat för att bära alla slags föremål förutom datorn eller TV-skärmen också. När du väljer din personliga enhet, se till att ta hänsyn till TV-bänken samt hur många hyllor du behöver förvara i tillbehören.

4. Ljudisolering för personlig space

Spelrummet kan vara en ganska bullrig zon med friktionskörning av bilhjul på Asphalt eller den höga skottlossningen i Modern Combat och PUBG. Det är inte så att du kan spela medan du håller ner volymen. Kärnan i spelsystemet bygger på realistiska ljudspår.

För att inte störa grannarna och riskera bli vräkt är ljudisolering rätt lösning på detta problem. Enkla paneler eller gummifoder på dörrar och fönster kan enkelt hjälpa till att hålla din spelupplevelse begränsad till rummet. Om du är böjd kan du ha skjutdörrar av trä eller glas till ditt spelrum. Om de är korrekt optimerade, ljudisolerar de inte bara utrymmet utan skapar också en extraordinär spelstationsupplevelse.

Slutsummering

Att inreda ett gamingrum kan förvandla ditt lilla utrymme till en fristad för alla spelare och entusiaster. Spela massa härliga spel med vännerna och skapa minnen som ni kan vårda genom åren.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis