fbpx

4 tips för att välja rätt hemförsäkring

Det är ett måste att ha en hemförsäkring, oavsett om du äger eller hyr din bostad. Hemförsäkringen skyddar allt som finns i ditt boende, inklusive din heminredning. Om olyckan är framme eller du får inbrott hemma kan hemförsäkringen ersätta det lösöre som har skadats eller gått förlorat. Alla hemförsäkringar måste innehålla ett särskilt grundskydd, men ersättningsnivån och ytterligare delar kan variera mycket. Det är därför en bra idé att jämföra hemförsäkringar med varandra för att hitta rätt.

 

En förenklad överblick

En jämförelsesida som Bästa Hemförsäkringen gör det enklare att se vad olika försäkringsbolag erbjuder. Istället för att själv leta upp de olika hemförsäkringarna och läsa på många olika webbsidor, så kan man läsa en snabb jämförelse av de allra viktigaste delarna. Över 20 försäkringsbolag jämförs och existerande försäkringstagare har även satt betyg, vilket gör det enklare att snabbt se vilket försäkringsbolag som har flest nöjda kunder. Det som kan påverka betyget är hur lätt det är att teckna försäkringen, vad som ingår, hur hög premien är och hur bra kundtjänsten är.

Drulleförsäkring kan vara smart

Den där dyra vasen är lätt att tappa i golvet, precis som den stora tavlan från en lokal konstnär är lite för intressant för kladdiga barnhänder. En drulleförsäkring täcker de där olyckorna som du eller någon annan i ditt hushåll råkar orsaka. Vissa hemförsäkringar innehåller redan en drulleförsäkring, medan andra låter dig teckna det som en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen. Teknik som till exempel högtalare och mobiltelefoner täcks också av en drulleförsäkring. För att den ska gälla måste sakerna förvaras på ett lämpligt sätt, så en tavla bör till exempel vara upphängd utom räckhåll för barn.

Håll koll på maxbeloppet

Alla hemförsäkringar har ett maxbelopp som de betalar ut i försäkringsersättning. Det finns till exempel ett maxbelopp för cyklar och kontanter. Armbandsur och smycken har ofta också ett maxbelopp. Vissa försäkringsbolag låter dig teckna olika nivåer av hemförsäkringar och de högre försäkringsnivåerna har högre maxbelopp. Om du har många dyra saker så kan du behöva teckna en separat försäkring för dem. Det brukar till exempel vara ett måste för dyra tavlor, antikviteter och smycken. Tänk på att alltid dokumentera vilka saker du har och deras värde.

Skydd för hela hushållet

Saker som finns i bostaden och skadas eller stjäls är skyddade av hemförsäkringen, och det är även vissa saker som förvaras i vind- eller källarförrådet. Är sakerna värda mycket pengar så kan det finnas krav på att de ska förvaras i ett godkänt kassaskåp och stöldbegärlig egendom ska inte förvaras i förråd. Alla som ingår i samma familj är skyddade av en hemförsäkring, men om du bor tillsammans med personer som inte är familj så ska alla ha en separat hemförsäkring. Hemförsäkringen täcker även saker som du tar med till någon annan plats, som till exempel sommarstugan eller en övernattningslägenhet. Det kallas för bortaskydd och har alltid en maxersättning.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis