31 tips att spara pengar när ni reser

Vill du ta semester men är orolig för vad det kommer kosta? Var inte det! Det finns massor av sätt att spara pengar på din semester oavsett vart du åker. Genom att planera i förväg och använda några enkla tips kan du hålla dina kostnader nere och ändå ha en bra resa. Oavsett vart du åker finns det sätt att spara pengar på din semester.

Att planera framåt är nyckeln till att få ut det mesta av din resebudget, och det är därför har vi här 31 tips som hjälper dig att spara pengar när du reser.

Spara pengar genom att förbereda din semester

Ett av de viktigaste stegen för att spara pengar när du reser är att förbereda allt i förväg. Att förbereda allt från resplanen till att välja plats kan ha stor inverkan på hur mycket din resa kommer att kosta dig. Låt oss titta på några av de bästa tipsen om hur du kan förbereda dig för en resa för att spara pengar.

1.   Gör en resebudget

Ett av de viktigaste stegen i hela processen är att förbereda en resebudget. Se till att du vet exakt hur mycket pengar du kan spendera, och ta det i beaktande, för att välja de destinationer du kanske är intresserad av. Du bör också behålla en liten resefond för att se till att om något oväntat händer.

När du har begränsat hur mycket du kan spendera är det nu dags att börja välja rigght destination och förbereda dig för hela din resa.

2. Håll en nödfond

Att ha en resefond är helt avgörande för att säkerställa att om något händer kommer du att täckas. Du bör alltid ta en del av din budget och fördela den till emergency fonden.

3. Var flexibel när du väljer destination

Ett viktigt tips är att vara flexibel när du väljer din destination eftersom det kan låta dig spara mycket pengar. Om du kontrollerar rabatterade resor kan du hitta exotiska destinationer som inte fanns i din ursprungliga plan. Det kan dock vara kul att åka på en budgetresa till någonstans helt oväntat.

4. Använd din valuta till din fördel

När du väljer en destination bör du också ta hänsyn till levnadskostnaderna och växelkursen mellan din valuta och den lokala valutan. Dra nytta av detta genom att välja länder där växelkursen är mycket gynnsam. Detta gör att du kan resa på en budget och spara mycket pengar när du är på semester.

5. Dra nytta av lågsäsong

Ett annat vanligt tips för att spara pengar när du reser är att dra nytta av lågsäsongen. Beroende på destination kan priserna ha 50% rabatt under lågsäsong. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar.

6. Var försiktig med växelkurserna

En av de saker du behövertänka på för dina resor är vilken typ av kort eller pengar du kommer att använda. Planerar du att växla pengar på flygplatsen eller i valutaväxlingsbutiker? Om du är det är det vanligtvis en hemsk idé. Beroende på destinationen du ska till dessa utbytesbutiker tenderar att dra nytta av turister genom att ge dem en mycket ogynnsam växelkurs.

Dessutom, om du planerar att använda ditt kredit- eller betalkort, kanske det inte heller är en bra idé. Banker tar vanligtvis betalt för att byta pengar, end du kommer också att förlora pengar varje gång du betalar eller tar ut pengar i en bankomat.  Så vad är lösningen? Det bästa alternativet är att använda ett kort som Revolut, där avgifterna är mycket låga och du kan byta valuta innan du ens kommer in i flygningen. Detta kanhjälpa dig att spara mycket pengar under din resa.

7.   Var medveten om lokala bedrägerier

Du bör också undersöka och vara medveten om alla lokala bedrägerier. Medan vissa destinationer är mer benägna att denna typ av turistinriktningsbedrägerier, vill du undvika dem till varje pris. Kolla YouTube och Google för att få bästa möjliga inblick i de vanligaste scams i området.

Tips för att spara pengar när du bokar flyg

8.   Var smart när du kontrollerar flyg

Att kontrollera flyg är en form av konst i sig eftersom det finns så många sätt att spara pengar medan du gör det. Ett av de bästa råden du någonsin kommer att få är att använda en VPN och inkognitoflik när du kontrollerar flygwebbplatser. Anledningen är att dessa webbplatser får dina cookies, och därför vet de exakt vilka priser de har visat dig tidigare.

Detta innebär att även om flygpriset nu är lägre kommer de fortfarande att show dig det första priset du ursprungligen kontrollerade. Undvik detta och kontrollera så många webbplatser som möjligt för att se till att du sparar så mycket du kan på ditt flyg.

VPN, inkognito

9.   Stanna längre perioder

Att stanna längre perioder kommer sannolikt att hjälpa dig att få ett lägre prise per natt. Det betyder att du bör kontrollera flyg i minst en vecka. Detta kommer att säkerställa att du kan få några av de billigaste flygningarna. Detta gäller även boende som vi kommer att se

10. Var inte rädd för budgetflygbolag

Budgetflygbolag är en av debästa innovationerna inom kommersiella flygningar eftersom det gör det möjligt för alla att resa på en budget. Men människor tenderar att hata dem och det är förståeligt varför. Tjänsten kan ibland vara dålig och obehaglig. Att välja budgetflygbolag är dock ett utmärkt sätt att save pengar på ditt flyg. I slutet av dagen kommer du bara att spendera några timmar på planet så det kan inte vara så illa.

11. Du behöver bara en liten resväska

De flesta människor tenderar att resa med alldeles för många saker. När allt kommer omkring behöver du bara en liten resväska, även om du reser i en månad. Om du undviker att resa med en stor väska sparar du pengar inte bara på flyget utan också på taxibilar eller Ubers som du måste bära dig och din resväska runt. Packa lätt och ta inte med dig ditt hus.

12. Överväg traveling med buss eller tåg

Beroende på vilken destination du väljer kan du också överväga att resa med buss eller till och med tåg. Detta kan ibland spara mycket pengar eftersom dessa alternativ är billigare än flyg. Det kommer säkert att ta mer tid, men det kan också vara ett bra sätt att se området bättre.

Tips för att spara pengar på ditt boende

Det finns också många sätt att spara pengar på ditt boende medan du reser.

13. Håll dig inte till vissa datum

Det bästa tipset är att försöka vara flexibel på datumen för din resa. Ibland kan priserna för både boende och flyg variera så mycket bara genom att byta en dag, att det verkligen är värt det att vara flexibel för att spara pengar när du reser.

14. Vandrarhem är inte så dåliga

Ett annat bra sätt att spara pengar på att ta emotär att prova olika saker, nämligen vandrarhem. Vandrarhem är inte så dåliga, faktiskt, när du tänker på dem föreställer du förmodligen dessa våningssängar fyllda med ungdomar. Verkligheten är väldigt annorlunda än den ibland. I vissa fall är de större rummen inte alltid fulla, och du kommer att ha mycket mer integritet än du tror.

Dessutom erbjuder vissa vandrarhem också privat boende, och det tenderar att vara mycket billigare än att hyra ett hus eller ett hotellrum. Dessutom får du också tillgång till andra områden, som ett gemensamt kök. Det kan faktiskt vara ett roligt sätt att träffa nya människor på din resa.

15. Byte av bostad

Ett alternativt sätt att ställa in ditt boende är att göra ett bostadsbyte. Ett bostadsbyte innebär helt enkelt att du släpper in någon i ditt hus medan du går tillt arvingehus. Vilket härligt sätt att helt eliminera kostnaden för boende från din resa!

16. Hus eller husdjur sitter

En annan idé att spara pengar på boende är att leta efter personer som behöver någon att göra sällskapsdjur eller hussittning. Detta är också ett utmärkt sätt att spara massor av pengar på boende medan du reser.

17. Camping

Camping kan också vara ett bra sätt att spara money på ditt boende, och du kan till och med gå glamping. Medan de flesta tenderar att tänka på camping som något obekvämt och bara för ungdomar, finns det flera campinganläggningar som erbjuder mycket värde för det pris du betalar för accommodation.

18. Överväg en husbil

Du kan också överväga att hyra en husbil på den plats du ska till. Om du funderar på att hyra en bil, varför inte bara hyra en husbil. Du kommer att ha ett fordon att flytta runt och en plats att bo på, vilket sparar pengar!

19. Couchsurfing

Couchsurfing tenderar också att vara ett bra alternativ för boende. Även om de flesta av oss tenderar att tänka på CouchSurfing som bokstavligen sover på en soffa är detta inte alltid fallet. Det finns gott om människor med ett extra rum, som vill visa dig runt under din resa.

20. Boende med kök istället för ett hotellrum

När du väljer ditt boende bör du alltid överväga att skaffa något med kök eller tillgång till ett kök. Detta kan vara ett dyrare alternativ, men det hjälper dig att spara pengar på mat senare under din resa.

Tips för att spara pengar på mat när du reser

21. Ät street mat

Street food är alltid ett bra alternativ när du reser. Det är vanligtvis överkomligt och av hög kvalitet. Du kommer också att undvika att betala de högre priserna på de mer tourist platserna, och detta kan spara mycket pengar.

22.  Ät som lokalbefolkningen

Ett av de bästa sätten att spara massor av pengar under din resa är att äta precis som lokalbefolkningen. Titta runt efter de platser där lokalbefolkningen äter. Om du hittar en plats som är full av lokalbefolkningen, så slår du bara jackpotten! Om du inte hittar dessa platser är det bara att fråga runt.

23. Köp lokala produkter

En av de värsta sakerna du kan göra när du reser är att åka utomlands och köpa samma produkter som du köper hemma. Undvik att göra detta och försök att köpa de produkter som lokalbefolkningen använder. Om du behöver rekommendationer, fråga bara lokalbefolkningen vad de rekommenderar.

24. Undvik flygplatsmat

Flygplatsmat kan vara extremt dyrt och av goda skäl. Deras verksamhet kretsar kring det faktum att du inte kan äta någonstans else, därför kan de ta ut vad de vill. Undvik att spendera massor av pengar på detta sätt och packa bara några snacks eller en smörgås att äta under din flygning.

25. Besök den lokala marknaden

Om du letar efter sätt att uppleva det lokala köket och spara pengar,bör du definitivt besöka den lokala marknaden. Fråga lokalbefolkningen om råd och till och med be dem om deras favoritrecept. Kanske kan du till och med prova att laga deras lokala mat! Detta är ett enkelt sätt att få kvalitetsmat till ett överkomligt pris.

26. Laga mat hemma

Cooking hemma är också ett annat bra sätt att spara pengar under din resa. Restauranger kan vara dyra. Att laga mat hemma och handla på den lokala marknaden säkerställer att du får kvalitetsprodukter till låga priser, och du sparar massor av pengar jämfört med restaurants.

27. Be lokalbefolkningen om förslag

Om du hittar några lokalbefolkningen som är villiga att engagera sig med dig, se till att du ber dem om förslag. Du kan fråga dem om de bästa platserna att besöka, eller de bästa ställena att äta. Att följa deras råd hjälper dig att få en bättre semester och också spara pengar.

Du bör också be lokalbefolkningen om de bästa platserna att besöka och kanske händelser som kommer att hända under din vistelse.

28. Undvik turistiska platser

Det finns några platser som bara är utformade för att dra nytta av turister. Dessa kan inkludera restauranger och butiker. Du bordevara medveten om detta och undvika denna typ av plats hela tiden om du vill spara pengar. Du kommer att märka att om du går dit lokalbefolkningen går kommer din plånbok att tacka dig.

29. Använd kollektivtrafik

Ett annat sätt att spara pengar på din resa är att använda public transport. Istället för att hoppa på en Uber eller taxi för att ta dig till varje plats med kollektivtrafik sparar du pengar och låter dig fördjupa dig i den lokala kulturen.

30. Köp inga souvenirer

Vem bryr sig egentligen om souvenirer? Ingen! T-hatten är rätt, vi vill inte ha dina kylskåpsmagneter, så köp dem inte! Detta sparar utrymme på din resväska och sparar pengar.

31. Hitta gratis evenemang och museer på din destination

Slutligen, medan du är på din semester kan du leta efter evenemang som intebetalas för r. Du kan tillämpa samma tips på museer och andra intressanta platser som du kan besöka utan att behöva betala för biljetter.

Slutsats

Medan resan kan vara dyr finns det många sätt att spara pengar på din resa. Vi hoppas att vår guide kan hjälpa dig att spara pengar nästa gång du reser, och se till att du har kul och tar bilder!

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 565 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis