3 viktiga saker för ett smart hemmakontor

(Innehåller annonslänkar)

Att arbeta hemifrån är mer och mer populärt, både bland de som vanligtvis arbetar i en kontorsmiljö, och de som driver egen verksamhet. Nackdelarna med att arbeta hemifrån är att det finns många distraktioner, och det ibland kan vara monotont. Man får inte samma naturliga pauser som på ett kontor. Så om du ska jobba hemifrån, varför inte skapa en arbetsplats som gör du vill vara där, och som ger dig all motivation du behöver vara motiverad och produktiv?

LÄS MER: 6 HETASTE INREDNINGSTRENDER VINTER 2021

Du kommer att spendera många timmar om dagen i ditt kontor. Därför måste det vara funktionellt och praktiskt, men det är också bra om det är en inspirerande plats som ökar din produktivitet och kreativitet. Många människor använder dessutom datorn eller kontoret till mer än att bara arbeta, efter arbetsdagen är slut. De läser tidningar online, de tar en paus med spel på casino, eller håller kontakten med vänner och bekanta på sociala medier.

Inte alla kontor kan kombinera produktivitet och kreativitet. Låt ditt hemmakontor spegla din personlighet och stil. Det finns några idéer som kan hjälpa dig att skapa ett modernt hemmakontor, samtidigt som det är praktiskt och funktionellt.

Belysning

Belysningen i ditt kontor är en av de viktigaste detaljerna. Små utrymmen betyder ofta att man inte har så många fönster. En känsla av ett trångt utrymme kan leda till låg produktivitet. Om du inte har så mycket naturligt ljus kan du lägga till din egen belysning. Att bara ha en taklampa kan vara ansträngande för ögonen, ge konstiga skuggor, och faktiskt inte alltid ge det ljus som behövs. Lägg till lampor i hörnen. Att hitta unika glödlampor med olika varma nyanser kan vara en bra idé. Ha även en lågt hängande lampa precis över ditt skrivbord så att du aldrig behöver anstränga ögonen för att se.

Teknisk utrustning

Tekniska utrustning kan vara stor och skrymmande, för att inte tala om att det kan se rörigt och kaotiskt ut med alla sladdar. Men många tekniska enheter finns nu i små versioner, och det finns enheter med kombinerad funktion, vilket gör att du inte behöver ha en separat skrivare och kopiator. En trasslig röra av sladdar skapar en kaotisk och oorganiserad känsla i rummet. Använd buntband för att samla ihop och fästa upp sladdar under skrivbordets skiva.

Färg och dekoration

Djärva och levande färger kan ge energi. Slöa och dämpade toner kan göra dig mer omotiverad. Varför inte skapa ett utrymme som gör att du känner dig levande och produktiv? Orange, röda och gröna nyanser gör sig utmärkt i ett hemmakontor. Du behöver inte måla om hela rummet, men du kanske kan lägga till en fondvägg, ett par gardiner eller en matta i en djärv färg.

Det du har i kontoret är det du ser hela dagen när du arbetar. Välj kreativa och inspirerande konstverk att hänga på väggarna. Låt konsten reflektera vem du är, utan att vara för distraherande så att du förlorar fokus. Sätt din personliga touch på ditt utrymme, men tänk på att du inte vill överbelasta arbetsytor och skrivbord med alltför många personliga saker.
Växter lägger till mer än bara lite grönt till ditt kontor. Växter är bra för inomhusmiljön, och skapar trivsel i ett kontor. Lägg till ett par moderna vaser med färgglada blomsterarrangemang eller gröna växter för att fräscha upp ditt hemmakontor.

REA FYND SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 221 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis