3 tips för att hitta drömboendet

Inredningsintresset är större än någonsin 2021! Även om vi kan göra en hel del med relativt små medel så finns det också en hel del annat som också gör vår inredning rättvisa, nämligen vårt eget boende. Nu under sommarens slut och början av hösten så är vi många som är på jakt efter ett nytt boende på samma ort som vi redan bor på eller kanske till och med på någon helt ny plats i Sverige. Tyvärr är det allt för långa bostadsköer och många yngre tvingas att bo hemma med föräldrarna.

Såå hur hittar man drömboendet? Här får ni 3 tips för att få nyckeln i handen till er alldeles egna lya.

Hyra istället för köpa

Om man till en start inte har möjlighet att kunna köpa en bostadsrätt eller om man av en- eller av flera olika anledningar inte vill köpa sin lägenhet så är det också en hyresbostad som man behöver rikta in sig på.

Att det råder en begränsad hyresmarknad i Sverige där efterfrågan är betydligt större än den tillgång som finns är heller ingen större nyhet för någon.

För dig- och alla andra som ändå söker med ljus och lykta efter en mysig lägenhet att kunna hyra så finns som tur är nu också hjälp att kunna få. Via uthyrningsportal.se så kan du hitta tusentals lägenheter, små- som större, att kunna hyra i främst våra största svenska städer.

Var ute i god tid

Att vara ute i god tid med sitt sökande efter sin hyreslägenhet är också alltid något som är rekommenderat precis som det även är att man är på det klara med hur mycket pengar som man varje månad kan- och vill lägga på att hyra en lägenhet.

Skulle man ha turen att till och med kunna kamma hem ett förstahandskontrakt på en lägenhet så är också detta självklart toppen även om det är viktigt att vara medveten om att detta kan ta tid och kräver gott om tålamod.

Något att tänka på här är också att om man skulle få ett förstahandskontrakt på en mindre (eller större) lägenhet än vad man ursprungligen har tänkt sig så kan det ändå vara klokt att ta en lägenhet som man kan få ett förstahandskontrakt på. Här kan man nämligen längre fram byta sitt förstahandskontrakt mot ett annat förstahandskontrakt då man enligt svensk lag även har rätt till detta.

Att exempelvis byta en 3: a mot en 2: a eller tvärtom är idag något som är väldigt vanligt i Sverige och som också gör att båda parterna blir helt nöjda genom att man också får den lägenhet som man vill ha.

Överväg 2a hand

Får ni inte tag i ett förstahandskontrakt fast ni sökt jättelänge. Överväg då att sätta in en annons på tex. Blocket om att hyra en bostad i 2a hand. Många personer åker utomlands för att jobba och hyr då ut sin bostad. Detta kan vara ett guldläge då ni kan bo i deras lägenhet tills ni får tag i en egen. Jag bodde själv i 2a hand när jag flyttade till Göteborg i början av 2000-talet. Under tiden sökte jag egen lägenhet. Och när sen 2a handskontraktet löpt ut, då fick jag ett 1a handkontrakt på en stor 2a. Gissa om jag var glad!

Jag hoppas att detta fick er att få upp suget för att hitta en egen bostad i höst.

Keep the dream alive!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 167 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis