fbpx

3 billiga städer i Europa med grymt lyxig miljö

(Innehåller Jotex ellos & Supersavertravel länkar)

Det talas mycket om hur dyrt allt blivit och kommer bli med Trump som boss! Men saken är den att flera städer i Europa är i särklass billiga just nu. Framför allt kan man fynda riktigt bra hotell billigt som fasen. Perfekt för alla med skralt i kassan men som ändå vill avnjuta lyxiga miljöer. Här snackar vi lyx till budgetpris på allra högsta nivå.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känslan

Här får ni tips på 5 billiga städer i Europa men som ändå har störtsköna vackra sevärdheter!

Billiga städer i Europa

KÖPTIPS RESA: Billiga paket med flyg + hotell hittar ni att köpa HÄR

1. Budapest

Budapest sätter jag först av alla billiga städer för jag är själv på G att åka dit. Av alla billiga städer i Europa har Budapest något de andra inte har, de absolut bästa billiga SPA baden man kan hitta. Det fantastiska är att hela den lyxiga miljön kommer för en spottstyver. Lyxig massage kan man få för under 100 spänn och middagen för samma.

3 saker värda se:

Termalbaden: Såklaaart bada hett och hälsosamt i extremt lyxig vacker historisk miljö. Det finns flera härliga termal spa bad i Budapest men det kändaste är Europas största bad Gellert badet.

Slottet
Ett större område på slottskullen med magnifik utsökt över hela staden. Förutom Kungliga palatset ryms här bland annat Nationalgalleriet och Historiska museet. Missa inte Fiskarbastionen och Lordernas gata i Gamla stan precis intill.

LÄS MER: 7 platser i Portugal ni inte får missa besöka

Spårvagnsafari
Budapest är stort till ytan men kan vara förvirrande att hitta i som turist. Har ni ett par timmar över så sätt er på första bästa spårvagn och njut av den härliga nostalgikänslan i de gamla vagnarna, billig sight seeing.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

2. Dubrovnik

LÄGE LÄGE LÄGE! Det är det enda man kan sammanfatta denna fantastiska medelhavs stad med. Det är heller inte konstigt att skaparna till mega serien Game of Thrones (GOT) valt att spela in flera avsnitt just här. Det vallfärdar nu ännu mer turister till Dubrovnik just pga av GOT. Hela Kroatien är njutning som Italien men till mycket lägre priser.

3 saker värda se:

Ringmuren: Det finns MASSOR av härliga historiska byggnationer i denna Kroatiska pärla men ringmuren är dett måste att gå på. Den går runt hela stan och är ca två kilometer lång.

Bad och sola längst Lapad Viken.

Lapad-viken är ett måste för alla sol och badfantaster! och den består av flera sköna stränder omringade av ljuvt doftande vacker pinjeskog och exotiska palmträd.

Ta linbanan över Dubrovnik

Denna linbana tar dig upp för det mäktiga berget Srd. Nedanför kommer ni att se staden som en exotisk pärla direkt stigen ur det vackra blågröna havet.

Bonustips: jaja eftersom jag själv är inbitet mega fans till GOT så måste jag tipsa om den relativt nya GOT touren i Dubrovnik:)

KÖPTIPS RESA: Billiga paket med flyg + hotell hittar ni att köpa HÄR

3. Prag

Denna vackra historiska stad har fått ta många smällar i alla Europeiska krig som härjat, men ändå lyckats bevara sin forna skönhet. Prag är liksom San Francisco världskänd för sin historiska bro. Många historiska sevärdheter finns i denna stan och är dessutom ett perfekt romantiskt utflyktsmål.

3 saker värda se:

1. Karlsbron

Detta är i särklass Prags kändaste sevärdhet! Bron över Moldau löper mellan Gamla staden och Lillsidan och förbinder stadens två delar. Bron som numera endast får brukas av fotgängare, kantas utmed långsidorna av ett tjugotal helgonstatyer av skiftande ålder, många av dem i brons och är gudomligt vackra.

2. Gamla stadens torg

Ett av världens vackraste torg är en av Prags absolut mest omtyckta sevärdheter. Den Gamla staden som började ta form på 1000-talet och det stora torget är nu helt trafikfritt omringat av massor av lyxiga vackra historiska byggnader.

3. Gamla stadens rådhus

Med det kända sk. med astronomiska uret är den största turistmagneten av alla i Gamla staden. Rådhuset är från 1338 blev total förstört av Nazist jävlarna, men har renoverats helt till sitt forna gudomliga jag.

Billiga städer i Europa

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

Där har ni 3 budgetlyxiga resmål att sikta in er på detta året!

Själv siktar jag in mig på Split i Kroatien härnäst, verkar vara en lugn och mysig mindre medelhavsstad.

LOVE M

INREDNINGSVIS BUDGETLYX KÖPTIPS

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis