fbpx

13 bästa Disneyfilmer någonsin – en must watch

Det är något magiskt över Disneyfilmer de ger oss ljuva minnen från barndomen. Oavsett om du kollar själv som vuxen eller om du kollar med dina barn, gör Disney unika filmer som lätt kan ses om och om igen.

LÄS MER: DE VÄRSTA OCH BÄSTA AIR BNB BOENDEN NÅNSIN

Det som förvånar mig mest med Disneyfilmer är hur de inte bara kan berätta en historia, utan de kan också lära oss något. Dessa magiska filmer är för människor i alla åldrar, och några av filmerna på den här listan kan vara listas som några av de bästa filmerna som någonsin gjorts.

Här är de 13 bästa Disneyfilmer

Mary Poppins

Mary Poppins kan vara gammal, men det är fortfarande en av de mest minnesvärda Disney-produktionerna. Faktum är att Walt Disney hade svårt att få rättigheterna att förvandla detta minnesvärda litteraturmästerverk och göra den till en film. Filmen Saving Mr. Banks skildrar historien bakom Walt Disneys mål att förvandla Mary Poppins till ett filmmästerverk. Mary Poppins är verkligen en av de bästa Disney-filmerna som någonsin skapats. https://www.youtube.com/watch?v=a5kYmrjongg&ab_channel=MovieclipsTrailers

Snövit och De Sju Dvärgarna

Snövit är en av Disneys mest ikoniska karaktärer. Själen inom Disneyfilmern lär oss flera lektioner även om vi är äldre. För barn är det ett sätt att visa dem hur livet ibland kan vara utmanande men det finns alltid ljus i slutet av tunneln.

Pongo och De 101 Dalmatinerna

Vem älskar inte dalmatiner? Detta är en av de största Disney-klassikerna som bör tittas med hela familjen. Filmens story är välkänd av de flesta av oss, men det är alltid en fantastisk upplevelse att se om filmen igen.

Skönheten och Odjuret

Skönheten och Odjuret är en underbar film som handlar om så mycket mer än kärlek. Det visar oss att oavsett våra olikheter kan vi alltid älska varandra. En inspirerande berättelse som borde visas för alla barn runt om i världen. Det finns så många lärdomar som kan dras av denna filmen, och dessa är för alla, inte bara för barn. Faktum är att vissa av oss också kan behöva titta på den.

Lejonkungen

Lejonkungen har varit en av de mest populära animerade filmerna som någonsin skapats, och en av de mest minnesvärda Disney-filmer som någonsin skapats. En sann ikonisk film som lär oss om familjen och vikten av vänskap och tillit. Detta är en av de mest populära och hyllade filmerna som producerats av Disney. Lejonkungen blev så uppskattad att den fick 3 uppföljare.

Askungen

Askungen är en annan Disneyklassiker. Den här filmen kan lära dig och dina barn hur man antar och övervinner utmaningar i livet. Det är inte bara en förtrollande historia, utan den låter oss också förstå vikten av att vara sig själv, hela tiden, oavsett vad som händer. Är du dig själv, kommer du i framtiden att bli belönad.

Monsters, Inc

Monsters, Inc är en väldigt väl skriven berättelse. Det är bland de mest fantasifulla filmer som jag kan komma på. Vem skulle någonsin kunna tänka sig att ha barn och monster i en och samma animationsfilm? Disney skulle med Monsters, Inc helt förändra vår uppfattning om monster. En underbar animationsfilm som för alltid kommer att bli ihågkommen som en klassiker inom Disney-filmerna.

Hitta Nemo

Hitta Nemo är en annan mästerlig skapelse av Disney, och lätt bland de bästa Disneyfilmerna någonsin. Berättelsen om den lilla fisken som kämpar för att passa in och hamnar vilse i ett enormt hav, påminner oss om våra egna liv på många sätt. Ibland befinner vi oss helt vilsna, utan riktning och utan att veta vart vi ska ta vägen. Filmen visar oss att längs denna förrädiska väg kan vi träffa andra människor som kan hjälpa oss. En inspirerande historia som bör ses, oavsett ålder.

Toy Story

Toy Story är en annan imponerande skapelse av Disney och Pixar. Populariteten lever kvar än i dag. Den har förmågan att föra oss alla tillbaka till våra första tid på jorden, och få oss att känna oss som barn igen. Det är en viktig film som lär oss mer om livet än vissa icke-animerade filmer. Toy Story är tills idag en av de mest framgångsrika Disneyserierna, med 3 uppföljare.

Insidan Ut

Insidan Ut är en av de senaste animerade filmerna från Disney. Men filmen har blivit väldigt populär, och inte bara bland barn utan även bland vuxna. Den har ett riktigt roligt manus som får alla att skratta. Det är underhållande och det låter oss också bättre förstå hur vår hjärna och sinne faktiskt fungerar. En film som måste ses med dina barn, då den låter dem lära sig några av livets nyckelaspekter. Det är något som inte bör förbises.

Själen (Soul)

Själen är också en av de senaste Disney-filmerna. Historien är inget mindre än otrolig. Den följer en ung musiker i hans dagliga kamp för att få sin konst uppmärksammad av andra. En mycket underhållande och motiverande berättelse. Om du är en artist eller musiker kommer den här filmen säkerligen att resonera mycket hos dig. Soundtracket är också ett av de bästa som någonsin funnits i en Disneyfilm.

Wall-E

Wall-E är en mer futuristisk animerad film som tar in lite av sci-fi i Disneys värld. För mig är Wall-E förmodligen den sötaste karaktären Disney någonsin har skapat. Hans avsikter och sätt att agera på är alltid bedårande. Den här filmen är mer än bara än en rolig animation, den har en djup historia och den har en seriös innebörd. Mitt tips är att på det för att ta reda på vad jag menar!

Ett Småkryps Liv

Ett Småkryps Liv nämns sällan av de flesta Disneyfans, men det är en av mina favoritfilmer som Disney gjort. Det ger dig en inblick i hur livet som myra fungerar. Den underliga men underhållande historien om Flink, och hur han kan övervinna utmaningar i sitt liv samtidigt som han bibehåller sina viktigaste principer. Detta är ett vanligt tema hos flera Disneyfilmer.

Vilken är er absoluta favorit Disney film?

Min är Skönheten & Odjuret :)

/Maria

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis