11 smarta saker att ha med på resan

11 smarta saker att ha med på resan

Jag kom nyss hem från Portugal där jag varit på långsemester. När man är på resande fot länge inser man snart att vissa prylar är oumbärliga. Det handlar ofta om små detaljer som gör stor skillnad när man reser. Smarta prylar för den erfarne resenären. Att resa är underbart, men det kan också vara otroligt besvärligt och frustrerande om man
packat fel och inte är beredd på de problem som kan uppstå när man är på resande fot. Vill man resa smart finns det vissa saker man bara inte får missa att ta med sig. Här är 7 saker ni måste packa för att få både semestern och långresan att bli mer njutbar.

Passhållare

Låt oss börja med en pryl som minskar den stress som kan uppstå vid incheckning, när man har flera väskor att hålla reda på samtidigt som man försöker få fram pass och biljetter. En passhållare eller plånbok med plats för både pass och biljett är ett måste. Helst ska passhållaren förstås vara vattentät så att inga olyckor involverande vatten kan
skada passet och orsaka långa väntetider på ambassad och i telefon för att lösa situationen.

VPN för säker surf

En tjänst som är mycket nödvändig på resan är förstås en VPN-service, som gör att man utan att riskera cyberattacker kan ansluta till publika nätverk på flygplatser, caféer och hotell, titta på medier hemifrån utan begränsningar samt hitta billigare flygbiljetter.

Resetandborste

Smart i necessären är en resetandborste som är ihopfällbar, tar lite plats och skyddar tandborsthuvudet när man vill slänga ner tandborsten i väskan (på detta sätt skyddar man även omkringliggande saker från fuktskador). Satsa gärna på en resetandborste med utbytbart huvud för miljöns skull, så har du en tandborste som kan användas under
många år framöver.

Smarta förpackningar

I necessären bör man förstås alltid ha miniförpackningar som kan återanvändas, som man till exempel fyller med schampoo, balsam och creme, men även till exempel hydrokortisonsalva mot insektsbett. Vill man undvika plast helt kan man satsa på schampoo och balsam i tvålformat, som man blandar med vatten innan användning och
som är mycket dryga.

Handduk av mikrofiber

En handduk av mikrofiber är även det ett bra val för badrumsbestyr, men kan även passa på stranden eller till och med som filt eller sjal under kyliga kvällar eller under långa flygresor. Mikrofiber tar upp väldigt lite plats i väskan och är lätt att ta med överallt.

Bra hörlurar

Bra hörlurar som stänger ute störande ljud gör din favoritmusik ännu bättre. Ett par bra hörlurar, trådlösa eller ej, kan rädda en resa om man har oturen att hamna bredvid ett skrikande barn eller en snarkare medresenär. Satsa på hörlurar som utformats just för att stänga ute brus och störande ljud i omgivningen.

Vattenrenare

Ska du ut på ett riktigt äventyr kan även en vattenrenare, en soldriven batteriladdare och en satellittelefon vara värda att investera i. Idag finns små och lätta vattenrenare som gör nästan allt kranvatten och klart vatten i naturen säkert att dricka. Soldrivna batteriladdare säkerställer en fungerande mobil även när man är långt från närmsta eluttag och en satellittelefon för nödfall kan vara en stor trygghet.

TSA-lås för bagaget

Apropå säkerhet kan TSA-lås för bagaget skydda sakerna man packat med sig både vid transporter och på hotell. TSA-lås innebär att dessa lås inte behöver klippas upp av säkerhetspersonal vid kontroll av innehållet i väskan eller väskorna på flygplats.

Packa smart med vakuum

Vakuumförpackningar kan göra en massiv dunjacka som tar upp en halv resväska till ett centimetertunt paket, med vakuumets magi. Packa mycket mer på mindre yta, men kom ihåg att hålla koll på bagagets totalvikt och flygbolagets begränsningar. Var medveten om att vissa kläder sannolikt kommer behöva strykas efter att de legat vakuumförpackade i timmar.

Klädångare

Apropå att stryka; har man inget strykjärn på semesterboendet kan en portabel klädångare bli din bästa vän på resan. En klädångare är lättare än ett strykjärn och kläderna blir som nya efter att ha hängts upp och ångats.

En app för alla lösenord!

Slutligen bör man även satsa på en säker app för lösenord där all viktig information sparas både på mobilen och i molnet, om olyckan skulle vara framme och man förlorar sin telefon. Att spara både lösenord och bilder i molnet gör den eventuella olyckan betydligt mindre olycklig.

Bonustips:

Jag vill personligen även tipsa om att ta med några stödstrumpor. Nej det är inte bara för gamla männsiskor. Faktum är att stödstrumpor är det bästa som finns för ömmande ben under långa flygresor. Ta på strumporna innan ni går på planet och kom fram med fräscha slanka vader till resmålet.


Med dessa tips sparar man både tid och pengar, förutom huvudvärken och tidsförlusten som kan uppstå om man har oturen att packa fel. En smart packning leder till smidigare resor och mer tid att njuta av semestern!

OCH: bonustipset är att ta med er en billig backup mobil. Jag kraschade min Iphone i bildörren det sista på resan. Ni skulle sett mina ögon när jag såg den sorliga synen av min forna mobil haha. Det blev ett jäkla krångel sen med att få tag i nån billig skittel att ha tills jag får tillbaka min telefon via försäkring hemma. Att vara utan mobil på resan är som att sola utan sol…nästan :)

Stay safe & travel safe!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024