10 saker att göra hemma i sommar

(samarbete med johnslots.com)

Vi lever i osäkra tider på många plan. Vi har inte den friheten vi hade förut innan pandemin och det kan kännas skrämmande. Framför allt har vi mist friheten att kunna resa utomlands denna sommaren. Det känns surt för många som jobbat hårt hela året och sparat till sin utlandssemester. Jag är själv depp för jag skulle rest till både Paris och Lissabon denna perioden. Men det gäller att acceptera läget och hitta nya alternativa vägar att gå. Juli och semester är här så vad göra?

LÄS MER: 6 bästa badplatser i Göteborg och hångelvänliga

I detta inlägget tipsar jag om 10 saker att göra hemma i Sverige  i sommar. Semestertips fast på hemmaplan helt enkelt. Det ska ju tydligen även bli en värmebölja i Juli, så då kan man låtsas man är utomlands :)

1. Hitta nya badplatser

Vi har haft en extremt varm Juni med riktiga Medelhavstemperaturer upp mot 30 grader. Då är det hög tid att hitta några härliga ställen att bada på. Ofta fastnar man i samma mönster och besöker samma badplats(av ren lathet) I år kan det vara dags att resa till några nya badplatser man inte besökt. Det finns SÅ många fina stränder tex i Sverige som man inte tänkt på innan. Jag kan tipsa om Varbergs strand som ligger nära Göteborg, där jag bor.

Vill ni läsa mer om vilka stränder som finns i Sverige kan ni göra det i beach listan HÄR

2. Cykelsemestra

Jag ÄLSKAR att cykla! Jag cyklar varje dag på sommarhalvåret. Det är nåt befriande och lugnande samtidigt när man cyklar. Det första jag gör varje gång utomlands är att hyra en cykel och bege mig ut på sightseeing. I år kan det vara en rolig idé att testa nya cykelvägar i Sverige. Varför inte bege sig ut på en långväga cykelsemester genom vårt vackra landskap? Jag tipsar om klassikern Vättern runt. En otroligt vacker runda och bra motion också.

3. Prova nya aktiviteter

Varför inte testa det okända i sommar? På vissa Svenska stränder kan man som utomlands lära sig att surfa. Eller varför inte börja spela Fransk boule med några nära vänner? Frisbee är också en kul aktivitet att testa på. Jag tipsar om Slottskogen frisbee nära där jag bor. Kolla upp fritidsaktiviteter där ni bor och ut och testa nåt helt nytt och oprövat sommar 2020.

LÄS MER: OUTLET REA på inredning med 70 % rabatt

4. Bjud vännerna på brännbollsmatch

Eftersom man inte få ha stora folksamlingar av smittrisk just nu. Då passar små vänsamlingar som tex att ha brännbollsmatch bra. Bjud in bästa vännerna en Fredag på Brännbolls AW vettja!

5. Ha en uteplats fest för några få

Eller! Bjud i närmsta vännerna på en hemmafest. Varför inte ha en hemmafest med tema? Inte många säger nej till en rejäl 90 tals tema fest. JO förresten grannarna kan säga nej först när ni kör Mr Vain på högsta volym efter 23. Men då kan ni bjuda in grannen också. If you cant beat them join them :)

SOMMAR REA FAVORITER

6. Yoga och meditera ute

Detta gör jag själv utomhus här i Göteborg varje sommar. Jag kan VARMT rekommendera alla att testa på att meditera och göra yoga i naturen eller vid havet. Det är SÅ himla mysigt och nedstressande på alla plan. Jag tipsar om Hjärtjuvel meditationscenter här i Göteborg. Jag hjälper till där och vi har både vandring vid Delsjön och meditation ute på olika ställen i Göteborg.

7. Träna utomhus

Lönnfet och otränad efter karantän i vår? Eftersom inomhusgym känns osäkert i nuläget då är utegym den bästa lösningen. Kolla upp om ni har utegym i er stad, de flesta städer har det numer. Här i GBG finns ett bra utegym vid Slottskogen jag tipsar om. Eller bara ut och jogga med bästa vännen.

8. Spela nya spel

Blir det regnsommar är att spela spel den bästa lösningen. Jag vet en sommar på landet när det regna varje dag. Då spelade vi Yatzy så tärningarna rök. Det finns massa härliga klassiker att spela med vännerna. Som kortspel skitgubbe, Fia med knuff, Twister och många fler.

Vill man tjäna pengar samtidigt man spelar då är såklart att spela online casion bästa lösningen. Hos JohnSlots kan man jämföra olika spel online för att hitta sin egen casino favorit. Vem vet ni kanske vinner och kan använda pengarna till nån kul resa längre fram när vi kan resa utomlands.

9. Odla trädgårdsintresset

Många gillar trädgård men orkar inte ta itu med sin uteplats. Då blir det att man flytt utomlands på semester och skjuter upp trädgårdsjobbet. Denna sommar kommer ni inte undan. Så varför inte ta upp det sovande trädgårdsintresset och go all in. Dags att förvandla den halvtrista uteplatsen till ett lyxigt mini Versailles.

LÄS MER: Att göra i Göteborg på sommaren – Göteborg tips

10. Ut och vandra i naturen

Att vandra i naturen är helt gratis. Ändå kan det vara ett av de bästa man kan göra på sin semester. Ge er ut i okända marker och skogar. MEN ha med er kompass och laddad mobil så ni inte går vilde. Jag tipsar om Delsjön området här i Göteborg. Det går knappast hitta vackrare vandringsleder. Åk ut i okända omgivningar, på med vandringsskor och ryggsäck. Vandra sedan och känn lugnet från naturen i hela kroppen.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Där har ni 10 sköna tips att göra hemma i Sverige i sommar. Visst finns det massa kul att upptäcka även i sitt eget vackra land. Sånt som man kanske inte tänkt på tidigare. Visst det är mer spännande med en charter till Spain. Men vem vet vad som sker på den där vandringen? Ni kanske tom träffar på er drömdate på okända vägar i sommar Sverige :)

Stay safe and keep the distance!

LOVE M

Shopping tips

Soffadirekt
4995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Jotex
3 779,305 399
Ellos
4 499
Ellos
5 499
Ellos
5 499
Ellos
5 499

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 239 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis