Letar ni mörkläggande gardiner som är snygga också? Sluta leta för här visar jag er de snyggaste lösningarna i fönster solskydd kategorin som ni kan hitta online. När det efterlängtade vårljuset helt plötsligt spränger in över rummen på hemmaplan är det lätt att bli bländad. Inget ljus är starkare än vårljuset, då solen står så högt just denna ljusaste period av året. Visst är vi glada över ljuset å ena sidan, men när man ska sova eller se på TV inomhus kan det bli alldeles för mycket ljus. Det är då mörkläggande gardiner och andra solskydd till fönster är den bästa lösningen. Förr var ofta fönster solskydd fult och klumpigt, men nutida moderna lösningar är raka motsatsen.

LÄS MER:  SNYGGASTE INREDNINGSNYHETER 2021

Här får ni 10 mörkläggande gardiner mörkläggande rullgardiner och lite annat solskydd, för ett hem i perfekt ljusbalans.

mörkläggande gardiner

(Innehåller Ellos Jotex Reforma Soffadirekt annonslänkar)

De lyxiga mörkläggande gardiner ovan hittar ni billigt att köpa HÄR

Mörkläggande gardiner!

De finns i massor av olika färger och även i vitt, vilket man inte kan tro mörklägger men de nya solskydd gardinerna gör det lätt. Det jag kan tipsa om är att sätta upp två gardinskenor i taket med ett lagom mellanrum mellan bakre och främre skena. Sedan hänger ni de mörkläggande gardinerna längst bak och vanliga gardinlängder längst fram.

LÄS MER: STOR REA på hetaste inredningsnyheter 2020

Jag såg denna gardinlösning på ett fancy hotell i Stockholm och har nu hängt gardinerna så i mitt sovrum. Det är både snyggt, smart och classy ….lite som mig själv haha :)

Köptips

De plisségardinerna ovan hittar ni billigt att köpa HÄR

Plisségardiner!

Plisségardiner är inte helt mörkläggande utan har den effekten att de bryter ljuset i rummet. De passar därför perfekt om ni tex. har dyr konst som ska skyddas från starkt solljus eller om ni bara vill se på TV i dämpad ljus.

Mörkläggande rullgardiner ovan hittar ni till bra pris HÄR

Mörkläggande rullgardiner!

Är den bästa metoden för god sömn och ett mörkt sovrum i min bok. Därför att rullgardiner sluter helt tätt runt fönstret som inte vanliga gardiner helt gör. Ha gärna vanliga gardinlängder som ni drar för framför rullgardinen om ni är extra ljusskygga om sommaren.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Träpersienner hittar ni HÄR och Aluminiumpersienner finns HÄR

Träpersienner och Aluminiumpersienner!

Persienner har ofta dåligt rykte och kopplas till sånna trista saker i hyresrätter. Men det finns mycket finare mer classy persienner numer i butik. En träpersienn placerad i rätt rum skyddar mot solen lagom och ger ett varm sken åt resten av inredningen.

 

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Foto: ELLE

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar 2020 värda att kopiera

Själv är jag en riktig vampyr när det kommer till att vilja ha det mörkt i sovrummet. Jag har först mörkläggande rullgardin, sedan mörkläggande gardiner bakom de vanliga gardinerna OCH lägg där till en svart sovmask haha Jag äär inte prinsessan på ärten angående bra madrass, jag är drottningen av kolmörk fönster mörkläggning.

Hoppas att ni gillat min fönster solskydd special och att ni nu kan gå en sval lagom ljus vår/sommar till mötes på hemmaplan.

Mörklägga bör man annars dör man…sa vampyren Maria:)

OUTLET REA PÅ INREDNING – upp till 70 % rabatt

All inredning med REA ovan hittar ni HÄR

 

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.