Vi älskar sociala medier men hatar hat (sponsrad video)

Jag hatar dig jävla hora, fyfan vad du är ful och äcklig! Det är orden från en okänd nätsurfare till en annan på Youtube och det stannar inte där oftast bryter fullt socialt media krig ut mellan helt okända. Med takten av att sociala medier bara ökar, ökar tyvärr också näthatet varje dag. Människor sitter gömda bakom sina skärmar och spyr ut sin galla över kändisar, bloggare och folk de tror att de på nåt vis känner. Vad bottnar allt detta hat i ? min teori är att nättrollen är olyckliga i sina egna liv men ist för att göra något åt det, så spyr de galla över de som har ett vad de tror perfekt liv. Det stavas AVUNDSJUKA!

Telia kör just nu en kampanj ihop med mega kändisarna Molly Sandén och Magnus Carlson. De vill tillsammans stoppa näthatet och har därför skrivit låten Jag hatar hat!

Sociala medier

Jag var själv mobbad i skolan så jag vet hur oprovocerat hat kan kännas. Jag skrev därför en artikel om nätmobbing i sociala medier i DN som hamnade på helsida. När jag var liten kunde man stänga dörren hemma till mobbarna andas ut. Dagens ungdomar förföljs av den vidriga nätterrorn vart de än går, de kan inte fly. Att stoppa hat är omöjligt men det man kan göra är ändra sitt sätt att tänka, bli mer medveten bakom datorskärmen.

Istället för att spy galla över någon som har något man själv inte har, se den personen som en förebild för sin egen förändring. Istället för att nättrolla på Youtube, GÅ UT IRL och ändra på ert eget liv. En person som är i balans och mår bra sprider inte skit om andra, den är glad och sprider kärlek.

Så testa en dag att sprida nätkärlek så ska ni få se att ni får kärlek tillbaka istället för hat. Det kallas karma vad man ger får man ALLTID tillbaka. Hat ger hat tillbaka och allt börjar bara genom några få små val av ….ORD.

Love more hate less!

(sponsrat inlägg)inredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
  • Svenska
  • English


No comments yet.

Kommentera