Patchwork – vin för vegetariskt (sponsrad video)

Har ni som mig svårt att hitta rätt vin till rätt maträtt! Jag är själv näst intill vegetarian och att hitta ett passande vin då är ÄNNU svårare. Som tur är utvecklas hela tiden vinerna för att konsumenterna ska ha lättare att hitta rätt. Patchwork tex. är en serie moderna viner som är specialgjorda för att passa till vegetariska maträtter. Detta passar nog de flesta familjer, då man helt plötslig slipper jaga rätt vin till grönsaksgrytan som en galning.

På Patchworks hemsida finns även en smart vinguide som hjälper till att få rätt vin till rätt veggie rätt!

Patchwork

Patchwork vin

Här bjuder Patchwork dessutom på ett bonus vegetariskt recept, perfekt till deras egna viner!

Halloumisallad

(2-4 portioner)
1 paket á 200 g halloumi
1/2 citron
1 paket romansallad
1/2 rödlök
1 st pitabröd
2 tomater
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 zucchini
1 gul paprika
1/2 röd chili
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja + för stekning
8 blad färsk mynta
salt

Tillagning:

– Blanda ihop olivolja, saft från 1/2 citron, ½ finhackad röd chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, rivna myntablad och salt och låt dra 10 minuter.
– Skär 1 pitabröd i ca 2×2 cm stora fyrkanter och fritera i en stekpanna med ca 1 cm rapsolja i tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
– Skölj salladen och persiljan. Grovhacka persilja, skiva tunna lökringar och skär tomaten i halvmånar. Blanda i en skål.
– Skiva halloumin i ca 7 mm tjocka skivor och zucchinin i lika tjocka halvmånar. Stek halloumin, zucchinin och paprikan i stora bitar tills de får fin färg.
– Lägg ihop salladen genom att först tillsätta zucchini, paprika och dressing till salladsbladen och blanda väl. Lägg ut romansalladen på ett serveringsfat och bred därefter ut resten av grönsakerna. Toppa salladen med halloumi och friterat pitabröd.

Där har ni något för nästa Fredagsmys och ni vet vilket vin som gäller nu :)

Variera maten med vinet!

LOVE M

 

(sponsrat inlägg)inredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
  • Svenska
  • English


No comments yet.

Kommentera