Påskpynt och heta pasteller a la Ellos

Jag kommer fortsätta att ha påskspecial med påskpynt och andra godbitar här på Inredningsvis hela vägen till den kycklinggula högtiden. Idag har jag fyllt påskägget med läckert pastellfärgat dekorgodis blandat med påskpynt från härliga Ellos :)

Påskpynt

påskpynt

Rosa, rosa, rosa. Min favofärg syns verkligen överallt våren 2014. En färg på tapeten helt enkelt, och i fönstret, och i soffan, på soffan, på byxan, på kjolen… Ja, faktum är att rosa passar till allt… i alla fall i fröken Inredningsvis bok :)

pasteller påsk

Ellos bjuder denna vårsäsong på massor av pastellfärgat påskgodis, är inte fotpallen ljuvlig :)

påskpyntat

Het och sexig till Påsk skadar aldrig :)

Med de här söta underkläderna kan du agera Easter Bunny a la Playboy Mansion för din älskling. Dock hoppas vi att din playboy honey kommer i något yngre upplaga än Mr. horny Hefner :)

skor online

påskpyssel

Mintgröna dekorfavoriter finns hos Ellos till kanonpris.

påskpynt 1

Påskpynt

Såklart har jag även  med lite pastellfärgat påskpynt i mitt stora Ellos-ägg till er. Påsken behöver absolut inte vara gul utan kan gå i söta ljusa färger som babyblått och ljusrosa, blanda såklart med vitt och det blir en Glad garanterat Inredningsvis Påsk :)

Påskriset: en våldsam historia

Så vart kommer då traditionen påskpynt i påskris ifrån?

Jo allt började rejält smärtsamt med det s.k. Fastlagsriset som förekom i en gammal sed från 1600 talet och innebar att man risade varandra rejält hemma, dvs. att husfadern piskade familjemedlemmarna gula och blåa med riset, antingen på Fettisdagen eller Långfredagens morgon.

Det skulle vara en symbolisk påminnelse om Jesu lidande. Risningen har även påståtts vara livsbefrämjande och lyckobringande. Hmmm undrar hur de tänkte där :)

Risandet övergick under 1700-talet i en lek där barnen piskade sina föräldrar på morgonen och där de utsattes för risbastu. De snackar om våld mot barn, men jag talar nog om tvättäkta föräldramisshandel i detta fall :)

Från 1700-talets slut skulle fastlagsriset även vara dekorativt och var ofta utsmyckat med färgglada band, pappersblommor och annat pynt. Ibland försågs det även med färgade pappersremsor med söta rim. Påskfjädrarna kom dock inte till Sverige förrän under 1800 talet och i Stockholm sågs färdigpyntat ris, åtminstone från 1870-talet.

Påsk: Inte bättre förr…

Jag vet inte med er, men efter den blodiga historien om påskris får man hoppas att de inte valde bli risade blågula på långa Långfredagen. Snacka om att ligga RISIGT till :) Hade jag levt då hade inte min favoritårstid varit Påsken som nu – det var verkligen inte bättre förr :)

Av mig får ni bara ros utan ris, snyggingar :)

LOVE M

ellos påskpyntinredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
 • Svenska
 • English


13 Responses to Påskpynt och heta pasteller a la Ellos

 1. Amanda söndag, mars 30, 2014 at 19:15 #

  Fint!♡

 2. ania söndag, mars 30, 2014 at 19:54 #

  Wow!!fantastic items <3333333

 3. Annster söndag, mars 30, 2014 at 19:55 #

  Verkligen!
  Konstigt nog så har vårdcentralen blivit bedömd som en av det sämre enligt kommuntidningen ”mitt i”. Men jag har aldrig haft problem där och inredningen var ju väldigt fin :)

 4. Hannah måndag, mars 31, 2014 at 11:07 #

  SV: Glutenfritt får dom som behöver glutenfritt göra själva, inte gör jag glutenfritt om jag inte behöver det när jag kan äta gluten. ;)

  • Maria Ljungström måndag, mars 31, 2014 at 12:42 #

   Vad bra då vet jag det :) själv bloggar jag utifrån alla människors behov och inte bara mitt eget, alla är vi olika och tur är väl det :)

 5. Hayfa måndag, mars 31, 2014 at 19:10 #

  So gorgeous, it’s all so feminine and pretty!

  Hayfa
  http://www.londonloafers.com

 6. mari måndag, mars 31, 2014 at 20:26 #

  wow…so pretty

  http://emiliasalentoeffettomoda.altervista.org/the-refill-jacket-must-have/
  grazie
  Mari

 7. Johanna - A dream as a model ♥ måndag, mars 31, 2014 at 20:32 #

  Vilket inspirerande inlägg! :) Mycket mycket fint!

  svar: Hehe okej jag får se om jag gör det ;) Ja här är det med härligt väder!

 8. Linnea - fotoblogg onsdag, april 2, 2014 at 11:11 #

  Fina grejer :)

  sv: Tack så mycket!! :) Tack, det gör den och det är riktigt härligt! :)Tack så mycket!! :) Tack, det gör den och det är riktigt härligt! :)

 9. Tommy onsdag, april 2, 2014 at 15:03 #

  intressant :)

 10. nathalie tisdag, maj 13, 2014 at 12:12 #

  men så vackert!:)

Kommentera