Lymfmassage: Maria provar på

Känner sig någon av er trött, stressad och orkeslös i vintermörkret? Då ska ni se HIT nu för jag har provat på en hel underbart balanserande behandling. Jag styrde kosan till Mölndal och den alternativa kliniken Hälsosjälen som drivs av Leif Widebert. Jag har nämligen provat på lymfmassage och det blev en minst sagt fascinerande upplevelse. Jag har alltid trott på att man måste ta i rejält under massage för att det ska ha någon effekt på en stressad själ. Fel hade jag…

lymfmassage

Lymfmassage

Lymfan är ett reningssystem som sitter på framsidan av kroppen. Därför skiljer sig denna massage från all annan jag varit på, man ska nämligen ligga på rygg hela tiden. Terapeuten Marie som gjorde behandlingen vandrar långsamt över de delar där lymfan sitter. Nästan som smekningar ibland men hon har bara hållit på några minuter så känner jag något händer. Stress i solarplexus bara BOM släpper och en nästan komalik avslappning tar över kroppen.

Under behandlingen får jag även andliga visioner bl.a. om min pappa som nyss dog i cancer. I slutet somnar jag faktiskt lite vilket jag aldrig gjort på tidigare behandlingar. Lymfmassage är en av de mest själsligt helande, balanserande och mystiska behandlingar jag varit på och jag rekommenderar er starkt att prova :)

Fakta om lymfan

Lymfsystemet transporterar bort främmande, avvikande och döda celler från vävnaderna. Överflödigt vävnadsprotein binder vätska så man får ett ödem, lymfsystemet kan ta upp proteinerna för borttransport. Lymfsystemet deltar i kampen mot infektioner och startar immunreaktioner. Därför används lymfmassage framgångsrikt på cancerpatienter efter operation.

hokegarden-web

Hälsosjälen ligger i detta vackra gamla hus och gör själ för namnet.

Hälsosjälen: Frågor och svar

Själva stället Hälsosjälen ligger i ett underbart sekelskiftes trähus och som dessutom är ett av Mölndals äldsta hus. Dekoren är avslappnande direkt när man kommer in och ett lugn genomsyrar hela stället. Jag träffade först trevliga osteopaten Leif som driver stället och här är några frågor jag ställde honom om stället Hälsosjälen:

Vad är det bästa med er klinik och arbete?
Det bästa är att vakna upp på morgonen och att verkligen se fram emot en ny arbetsdag med patienter och kollegor och att innan vi går hem på kvällen brinna av fascination av att under dagen fått möjligheten att se hur en människa tydligt förändras, bli av med smärta, uppnå bättre balans i kroppen och själen och få en bättre funktion på olika nivåer. Detta genom vår gemensamma insats att få vår naturliga läkning att med kraft visa sig från sin bästa sida.

Att våra patienter/klienter går härifrån med en känsla av bättre hälsa, ett nytt hopp och en ljusare framtid och efter ett tag lämnar feedback på att de verkligen har förändrats och mår mycket bättre är obetalbart. Världens bästa jobb!

Har ni hjälpt någon att bli frisk från sjukdom?
O ja! Först är det dock viktigt att förstå vad hälsa är. Enligt WHO är det inte bara frånvaro av sjukdom.

Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity.

Vi arbetar alltid med detta som mål och med i stort sett alla processer i kropp o själ som har potential att uppnå en bättre balans och hälsa och därmed läker många så kallade sjukdomar. Det kan vara allt ifrån mag- och tarmproblem, allergier, värk, stressrelaterade problem, migrän/huvudvärk, koncentration- och inlärningssvårigheter, nedstämdhet, relationsproblem mm mm

Varför tror du att är så många läkare är emot alternativa behandlingar?
Det finns dessvärre, framför allt inom de styrande krafterna i vårt samhälle, ännu en stor övertro på att allt som inte är bevisat enligt den gamla uppsatta måttstocken ”vetenskap och beprövad erfarenhet” bara är bluff och båg. Så är givetvis inte fallet och många läkare och vårdpersonal som själva går på så kallade alternativa behandlingar har ingen möjlighet att använda sig av de resurserna i sitt arbete.

I ett internationellt perspektiv är Sverige en liten ankdamm där kanske vår auktoritetstro sätter stopp för ett bättre samarbete mellan konventionell medicin och komplementär och alternativ medicin. I de länderna direkt runtomkring oss och även i de flesta länder i hela världen, finns mycket större samarbete och förståelse för när de olika behandlingsmetoderna skall användas.

Både EU och WHO gett klara riktlinjer för att framtidens vård ligger inom integrativ medicin och ett samarbete där mad tar vara på de bästa kvaliteterna inom både konventionell vård och komplementär och alternativ medicin.

Vi är övertygade att en förändring är på väg och som kommer att förändra vårt vård- och hälsoperspektiv på många sätt!

Vilken behandling rekommenderar du för att förebygga vinterdepression?
Många människor i Sverige upplever besvär i samband med årstidsväxlingar. Det är vanligt med ökad trötthet under vinterhalvåret. Några procent av befolkningen drabbas av mer uttalade och återkommande depressiva besvär, så kallad årstidsbunden depression., På engelska heter det seasonal affective disorder eller SAD.

Besvären är vanligast under senhöst och vinter men kan också förekomma under sommarhalvåret. Det verkar finnas ett starkt samband med växlingarna mellan ljus och mörker. Årstidsbunden depression förekommer knappast i trakterna kring ekvatorn men blir vanligare ju längre norr- respektive söderut man kommer.

Att förbygga SAD innebär att se till att man från början har en så hälsosam livsstil som möjligt. Det är viktigt att veta att vi har olika benägenhet att för SAD men att alla kan göra något för att förbättra sin situation.

Man skall äta en naturlig och hälsosam kost och se till att undvika stress. Regelbunden motion motverkar depression liksom meditation, yoga, qigong eller liknande. Tillskott av D-vitamin och essentiella fettsyror har även de ofta en god effekt.

Behandlingar som homeopati, zonterapi, massage, akupunktur och kraniell osteopati kan ofta påverka kroppen och dess hormonnivåer positivt. Om det behövs kan man även behöva ett samtalsstöd under en period.

Jag tackar Leif och Marie för en underbar vistelse och min stress bara försvann. Befinner ni er i Göteborg kan jag varmt rekommendera er ett besök på denna balanserande klinik. Jag kommer själv absolut att komma tillbaka till Hälsosjälen: ett ställe som ger själ för sitt namn :)

Hälsosjälen rekommenderas starkt! :)

Namaste M

hälsosjälen lymfmassageinredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
  • Svenska
  • English


2 Responses to Lymfmassage: Maria provar på

  1. Ann söndag, november 17, 2013 at 13:11 #

    It is such a good thing to do
    to get a massage and de-stress.

    http://roomsofinspiration.blogspot.com/

Kommentera