It’s time for some cosy moments by the fire now that we’re in the middle of Winter. So why not relax after an evening meal with a little cherry or brandy? And of course, you need a sweet dessert, just like my wonderful lemon meringue pie!
LEMON MERINGUE PIE
Here is a simple and tasty recipe for lemon meringue pie. Make it today and enjoy!
Ingredients:
Pie crust
125 g butter at room temp.
1 dl castor sugar
1 egg
4 dl flour
Filling
juice from 2 lemons
3 egg yolks
125 g butter
2 dl castor sugar
Meringue
3 egg whites
2 dl castor sugar
Instructions
Pie base
Mix butter, sugar, and egg.
Fold in flour to a dough. Let rest chilled for 1 hour
Set oven to 225°C.
Spread out dough in a pie dish, 28 cm in diameter (for 8 portions). Bake for 10 minutes. Let cool.
Set oven to 250°C, grill setting.
Filling
Wash lemons. Grate zest and squeeze juice.
Whip lemon juce, zest and egg yolks.
Melt butter and mix sugar and lemon mixture.
Simmer on low heat until the cream thickens. Let cool and pour into the pie crust.
Meringue
Whip egg whites.
Add sugar a little at a time to make a thick meringue paste.
Spread evenly over the pie.
Bake for about 3 minuter.
5 facts about meringue
Meringue is believed to come from the city Meiringen in Switzerland
Meringue can be flavoured with chocolate
Is used in pavlova, a national dessert in New Zealand
Is fat-free
There are 3 varieties: French, Italian, and Swiss
Bonus recipe: Lemon Meringue Pie
Enjoy!
Greatfonsays:
Mix the condensed milk, lemon juice, zest and the 3 egg yolks. Set aside the whites for the meringue. Pour the lemon mixture into the biscuit base and set aside.
Maria Ljungström is the founder and writer at Inredningsvis.se. She is an expert in interior design and has worked as a home stylist with a solid background in interior decorating. Maria likes to offer tips on how to make your home beautiful and luxurious affordably. With Inredningsvis, she has participated in several well-known media outlets such as Expressen, DN, and has written for GP Bostad.
Interior design is Sweden's most popular site about interior design and lifestyle, with thousands of readers every month. Maria Ljungström founded Inredningsvis and she has a true eye for how to make a home look luxurious and personal.
För att ge en bra upplevelse använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. När du samtycker till dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Om du inte samtycker eller om du återkallar ditt samtycke kan detta påverka vissa funktioner negativt.
Funktionell
Always active
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att utföra överföring av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnät.
Alternativ
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är nödvändig för det legitima syftet att lagra inställningar som inte efterfrågas av abonnenten eller användaren.
Statistik
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för statistiska ändamål.Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämningsansökan, frivillig efterlevnad från din Internetleverantörs sida, eller ytterligare register från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas endast för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Greatfon says:
Mix the condensed milk, lemon juice, zest and the 3 egg yolks. Set aside the whites for the meringue. Pour the lemon mixture into the biscuit base and set aside.
Ash says:
I loved this Meringue recipe, Jon! I’m definitely trying this flavored with white chocolate. Can’t go wrong with Laura’s kitchen here.
Lilli says:
Yummy, I wanna a piece now!:) So delicious and yummy!:) Happy Friday dear Maria! xo