Gudomlig glutenfri chokladkaka

Någon mer än jag som är BESATT i choklad därute ? Jag har inte många laster i livet men när det kommer till riktigt bra choklad av hög kvalitet är jag fast. Det finns många chokladkaka recept som cirkulerar därute och jag har testat många men inget slår denna gudomliga kaka.

Tyvärr är allt fler glutenallergiska och jag tål nästan ingen gluten heller. Därför har jag nu experimenterat fram den bästa ersättningen till vetemjöl och det stavas mandelmjöl. Faktum är att chokladkakan blev ÄNNU godare med mandelmjölet, lite som en stor choklad macaron :)

Vasssegoooo Sveriges bästa recept på glutenfri chokladkaka ever !

Glutenfri Chokladkaka

glutenfri chokladkaka

Glutenfri Chokladkaka

Recept:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Lyft kastrullen från plattan och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.

3. Rör ner ett ägg i taget och till sist mandelmjölet.

4. Häll smeten i en smord och lätt bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter.

5. Grädda mitt i ugn 20-25 min (jag brukar köra 20 min) Kakan ska vara lite kladdig i mitten och absolut inte torr.

6. Låt svalna. Pudra ev över lite florsocker.

Servera denna syndigt goda skapelse med en klick vispgrädde och kanske några hallon på toppen !

Glutenfri chokladkaka

Så bara för att ett recept är glutenfritt betyder inte det att det är sämre. Detta är beviset för att glutenfria kakor regerar och jag kommer att bjuda på massor av mer glutenfria recept i framtiden. Gå gärna in på Inredningsvis Pinterest sida där delar jag med mig av alla glutenfria recept jag lagat och bakat hittills :)

Hoppas att ni bakar och smakar min glutenfria chokladkaka snart och berätta gärna vad ni tycker.

Håll gluten från truten !

LOVE M



inredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
  • Svenska
  • English


2 Responses to Gudomlig glutenfri chokladkaka

  1. Lena i Wales söndag, november 15, 2015 at 10:38 #

    Du är verkligen en fresterska!
    Om någon är besatt av choklad; svaret härifrån är ett definitivt JA!!!

  2. Sussi söndag, november 15, 2015 at 22:56 #

    Min sambo tror han kan vara överkänslig. Perfekt att kunna äta chokladkaka ändå. Tack för receptet :)

Kommentera