Att falla för grupptrycket (sponsrad video)

Inredningsvis

Har ni tänkt på hur ofta man dricker för man egentligen vill och inte för att andra inte vill känna sig ensamma i drickandet ? Sverige är ett after-work-land där grupptrycket ofta är riktigt pressande. Alkoholen gör att vi känner en slags falsk gemenskap i flykten från vardagens tristess. Jag minns själv en kräftskiva för några år sedan då jag absolut bestämt mig för att INTE dricka.

Efter ett tag började dock pressen från de andra smyga sig på. Kom igen nu Maria ta bara EN nubbe Maria men kom igen nuuuu. Till slut orkade jag inte deras tjat mer utan drack helt enkelt för att de va som en finne på fel ställe man bara vill ha bort.

Det var lite som att vara tillbaka på mobbningsnivån i skolan där alla måste göra samma sak för att passa in !

Statistiken är: 6 av 10 svenskar har utsatts för övertalningsförsök att dricka alkohol eller dricka mer än de tänkt sig och hela 9 av 10 tror att grupptryck kan få människor att dricka mer än de planerat från början.

Varför faller vi för grupptrycket ? det är helt enkelt för vår grundkärna är att vilja vara omtyckt och älskad av alla. Tyvärr är det inte så enkelt som att supa tillsammans. Nej felet ligger på ett helt annat plan i livet, som bara går att göra upp med i nyktert sinnelag.

Så innan ni övertrötta på julfesten tar det där glaset som kollegorna propsar på. Tänk efter är det jag som vill dricka eller nån annan som inte vill känna sig alena i det !

LOVE M

(sponsrat inlägg)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Netti
    måndag, november 30, 2015 at 05:55

    Så bra skrivet och jättebra inlägg! Kram

Leave a Reply