Ananaslampa: 4 budgetfynd att tända på

Man kunde tro att vi blivit mättade på ananaslampans framfart på dekorhimlen förra året. Men nej populariteten bara ökar och alla är galna efter denna exotiska läckra lampa som sprider lite lyx åt våra vardagsfönster. Jag har nu letat fram fyra ananaslampor att tända på och dessutom är de plånboksvänliga.

Version Retocada

Legenden av läckra ananaslampor är tillbaka efter att ha varit slutsåld hos härliga Zara home. Inte helt under budgetstatus men nästan och bara ett MÅSTE att ha med :)

ananaslampor

En riktigt het nyhet för i år hos Ellos.se ananaslampor med tre olika färger på lampfoten.

 

ananaslampa viit

Vit lysande ananas från Ellos

 

ananaslampa svart

Svart lyxig ananaslampa från Åhlens

 

 

Ananaslampa: 4 budgetfynd

Visst ser de här ananaslamporna dyrare ut än vad de faktiskt är. Min favorit ananaslampa är den från zara home då den har en sådan classic touch och passar perfekt på var sida av sängen. Hur länge ananaslamporna och andra ananasprylar är här för att stanna vet ingen.

Nästa fråga är vad tycker egentligen ananasträden om att vi KOPIERAR deras frukter ??? och jag som bloggar om det hmmmm det kan bli the revench of the angry pine apple trees där man slutar som fruktsallad :)

Jag passar på att slänga in ett recept på en riktigt god ananas dessert…enjoy :)

Recept på ananas fruktsallad:

1 färsk ananas
1 melon, ca 1 kg, ex. cantaloupe, honungsmelon eller nätmelon
1 mango
2 dl blåbär

Gör så här:

Skär av toppen och botten av ananasen och skär bort kanterna. Dela ananasen på mitten samt sedan i fyra klyftor och skär bort den grövre stammen i mitten. Skär klyftorna på längden i tre delar och sedan tvärs över i bitar.

Skär melonen i tärningar genom att dela melonen på mitten och gröpa ur kärnorna. Skär sedan melonen i 3 cm breda klyftor. Skär klyftorna i bitar genom att skära melonköttet i tärningar när det sitter kvar på klyftan – alltså skär melonköttet med kniven i bitar nästan igenom skalet. Skär sedan längs med skalet så att melonbitarna lossnar.

Skär mangon i bitar. Förslag är att skala mangon med potatisskalare. Skär sedan längs med en ovala kärna som sitter i mangon ut två sk kinder. Skär bort resten av mangon med kniven runt kärnan. Dela mangons fruktkött i tärningar.

Blanda de tärnade frukterna i en skål. Strö till sist över blåbären vid servering.

Serveringstips: Fördela fruktsalladen i lyxiga glas och toppa med några blåbär i varje, gärna med en klick grädde :)

VIV LA ANANAS och jag önskar er KÄRLEK i massor denna alla hjärtans daghelg :)

LOVE M



inredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
  • Svenska
  • English


4 Responses to Ananaslampa: 4 budgetfynd att tända på

  1. Lauren söndag, februari 15, 2015 at 07:25 #

    Love the first lamp!

    Lauren,
    http://www.atouchofsoutherngrace.com/

  2. Cecilia RockBabe Kärvegård söndag, februari 15, 2015 at 15:24 #

    Den första lampan var helt klart snyggast. Jag är så ouppdaterad när det gäller trender så jag hade ingen aning om att det fanns en Ananaslampstrend. :)

    Önskar dig en suverän söndag!

    You Rock!!!

  3. Ekenäsliv söndag, februari 15, 2015 at 17:29 #

    Den första var ju helt klart absolut finast! Den hade jag gärna sett hemma hos mig:)
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

  4. Ellen torsdag, mars 12, 2015 at 19:15 #

    Så charmiga!

Kommentera