6 höga inredningstips för lågt i tak

Har ni lågt i tak men önskar det vore högre ? Alla har inte förmånen att bo i flådiga Vasastan-våningar med högre i tak än himlen. Hur kan man då göra om man vill förhöja taket utan att bygga om ? Jo man kan fuska fram det på olika inredningsvis, så att det känns högre i tak fast det egentligen är lågt.

Varsegoda mina damer och herrar, 6 tips för lågt i tak men för alla med höga drömmar !

Inredningstips lågt i tak

lågt i tak

randig tapet vardagsrum

Långrandiga tapeter och låga möbler ger genast högt i tak !

hall inredning

Ursäkta kass kvalitet men ljuset i min hall är skitsvårt och att fota är en konstig konst :)

Jag har högt i tak hemma UTOM i hallen. Något miffo hade nämligen på alla inredares mardrömsera 70-talet sänkt mitt tak i hallen. Jag fixade då när jag flyttade in dit långrandiga ljusa tapeter och en långsmal spegel och vips blev hallen dubbelt så stor. Det är helt otroligt vad man kan trolla och lura ögat med rätt inredning :)

1. Breda lodräta ränder förlänger

Att använda breda ränder både på gardiner och tapeter är ett av mina bästa förlängande inredningstips och ger genast känslan av högt i tak. Men använd INTE båda på samma gång då det ser mer ut som en galen cirkus i vardagsrummet än högre i tak :)

Om ni väljer långrandiga gardiner istället så var noga med att sätta upp dem på en gardinskena i taket ist. för på en gardinsstång. Att sätta gardinerna i taket ger direkt illusion att rummet är högre och rymligare. Inom mode säger man att långa personer ska undvika långrandigt som förlänger ännu mer, inom inredning tänker ni bara tvärtom :)

hissgardiner

Här ser ni hur ljust och förhöjande det blir med bara hissgardiner!

hissgardiner online

Köptips: Billiga hissgardiner online hittar ni att köpa HÄR

2. Hissa upp taket med hissgardiner

Bor man med riktigt lågt i tak som vissa gamla 1700-talshus har, skippa då gardiner helt. Sätt hellre upp ljusa hissgardiner i taket ovanför fönstret. Detta ger genast en lätt luftig känsla i rummet men ger ändå solskydd när de dras ner. Även här kan ni tänka på att använda hissgardiner med lodräta ränder på.

 

inredningstips tavlor

3. Trolla högt med tavlor

Att sätta flera små exakt likadana tavlor rakt ovanför varandra ger direkt känslan av högre i tak. Har ni en stor målning så sätt den då uppe vid taket alltså högre än normalt, detta förhöjer också rummet.

Även höga hyllor placerade ända upp till taket ger en längre känsla. Perfekt om man bor litet och inte vet vart man ska göra av alla böcker. Inredningstips nummer för lågt i tak ett är helt enkelt placera ALLT lite högre.

inredningstips soffor

Köptips: Ursnygga smäckra soffor för små hem finns att köpa HÄR

4. Välj låga loungelika möbler

Vanligtvis när vi väljer möbler för vårt hem, tenderar vi att välja ut dem baserat på deras utseende, utan att ta hänsyn funktionalitet. Visst stora pompösa möbler är snygga men på rätt plats. Att klämma in en en hög stor soffa impulsköpt på blocket gör bara att rummet ser ÄNNU lägre och mindre ut. Nej har man lågt i tak får man planera och förändra sitt möbeltänk

Låga loungelika möbler är perfekta för hem med lågt i tak, eftersom de ökar utrymmet mellan taket och golvet, vilket gör rummet känns både rymligare. högre och större. Tänk på de låga möbler ni ofta ser i hotellobbyer de har ofta placerats där av en förstorande orsak av folk som planerar inredning i detalj.

inredningstips lågt i tak

köksinredning svart

Högblankt på både skåp och tak ska ni strunta blankt i :)

5. Ljust och rensat

JAAAA jag vet att det är uttjatat med att måla ljust för att förstora MEN jag måste ta med det i detta fallet ändå. Målar man eller tapetserar mörkt där det är lågt i tak blir det snarare en grotta än ett fräscht hem.

Ett supertips för att höja taket är att använda en beige färg på väggar och kritvit färg på taket. Detta gör att taket automatiskt höjs, måleri är verkligen trolleri. Vill man vara vågad kan man testa måla taket i högblank vit färg det fuskhöjer taket ännu mer. MEN använd inte blank färg på både taket och i övrig inredning. Det blir bara spegel, spegel i målarfärgen där säg vem som målat högblankt på ALLT det här :)

Skippa sedan allt plotter och en massa onödiga inredningsdetaljer om ni bor litet. Rensa och håll det stilrent med bara några få mindre personliga omtyckta ägodelar. Undvik röriga tavelväggar och planscher med röriga motiv det ger också förminskande intryck.

Tänk ljust och rent förhöjer – Mörkt och rörigt förminskar!

inredningstips

Köptips: Billig förstorande inredning som ovan hittar ni HÄR

6. Lååångaaa inredningsdetaljer

Inred med många långa inredningsdetaljer som lampor, blommor och levande ljus i höga ljusstakar. Om man i ett rum med lågt i tak använder en sk. uplight-lampa upplevs genast rummet högre på kvällen när lampskenet lurar ögat. UNDVIK plafonder då de lyser neråt vilket istället ger känslan av ett lägre rum. Använd istället flera bordslamor som lyser uppåt och skippa förminskande klumpiga taklampor.

På bordet kan man ställa en rund låg kruka men använda en lång växt i den. Detta trollar också ytan längre och ger även ett sobert snyggt intryck. Trollhassel som finns i blomsterbutiker är en låååånggg växt och jag rekommenderar den till alla med dvärg-hem :)

innerdörrar billigt

Dessa två billiga innerdörrar som förhöjer hemmet finns hos byggmax.se

Bonustipset – Förhöj med dörrar och fönster

Om ni vill göra en liiiiteeee mer dramatisk förändring för riktigt lågt i tak är det smart att höja dörrarna. Att placera dörrkarmen längst upp vid taket och sedan använda längre dörr än normalt ger genast intryck av MYCKET högre i tak.

Även spegeldörrar med lodräta speglar har en starkt förlängande effekt på ett lågt rum. Välj INTE vågräta dörrspeglar om ni bor litet, hellre då enfärgad vit dörr istället.

På fönsterfronten är det smart att göra sk. fönsterväggar i vardagsrummet. Fönster som går hela vägen från golv till tak är nog det mest förstorande, förlängande tricket i boken. Har man inte råd med att ändra om fönster funkar långa speglar placerade på bra plats väldigt bra som förstoring också :)

 

inredningstips dörrar

Inredningstips

Man ska inte fuska med skatten men med inredning är det bäst att fuska hela vägen till taket :)

Fake it big!

LOVE Minredningsvis facebook inredningsvis twitter inredningsvis pinterest
<< share this post!
 • Svenska
 • English


22 Responses to 6 höga inredningstips för lågt i tak

 1. Sarah måndag, september 14, 2015 at 12:20 #

  Hahaha dvärghem ;D
  Jag hänvisar direkt till dig när min man blir tokig på mig i eftermiddag då jag börjar tjata om att vi måste byta ut alla dörrar vi har, dom är precis helt fel inser jag ju nu! Och när vi får fram det fina trätaket i vardagsrummet (som någon dum jäkel har gömt med hiskeligt fult och billigt innertak) ska det absolut målas med vit blank färg! Fantastiska tips! TACK!

  <3
  /Sarah

  http://lantligtivitt.se

  • Maria Ljungström måndag, september 14, 2015 at 18:40 #

   Visst blir man ARG på folk som förfular dekoren grrr :( KUL att du kör tipset högblankt :) det handlar om att våga mer och då vinna mer i inredningen. KRAMMMM

 2. Helen måndag, september 14, 2015 at 13:34 #

  Fina härliga bilder, ljust o frächt. Bra tips :)

 3. mickandialog måndag, september 14, 2015 at 14:26 #

  Den där hallbänken har jag med, fast syrenfärgad. Har liten hall, men den smälter in och tar ingen större plats. Helt plötsligt blev hallen ett rum. Men det är över ett år sedan vi köpte den. Testade att ha den framför vår nya svarta säng. Jättesnygg där med, så jag har spanat efter något liknande. Så hittar jag den där svart och vita från ditt tidigare inlägg. Den från Ellos. Kommer att passa perfekt… Jaaaa..

  Ja tänk vad man kan göra med proportioner i bostaden. Har rätt högt i tak, men fönsterna sitter rätt lågt och är djupa. Satte vita rullgardiner nästan vid taket. Rullgardinerna har jag så de slutar strax under den övre kanten av fönstret. Transparenta gardiner till, som även de sitter vid taket. Vilken rymd det blev. Utsikten blev även förstärkt. Det ser ut som jag har höga fönster.
  Det är så roligt att läsa dina tips och ideer.
  kramis

  • Maria Ljungström måndag, september 14, 2015 at 18:39 #

   VAD KUL att vi har samma pall :) och fasen vad nöjd jag är med den alla säger att det ser ut som Dorsia hotell i min hall nu haha :) KUL att du fick mitt tips om bänken från Ellos synd bara mitt sovrum är för kort framför sängen så jag kan inte ha den själv :(

   KRAMMMM gumman

   • mickandialog tisdag, september 15, 2015 at 08:23 #

    Mitt är långt framför sängen. Men begränsat på bredden. Därför fick vi sätta upp små väggburna bord som nattbord.
    kramis bananis

 4. yasmine mamma till dennis och angelina måndag, september 14, 2015 at 15:05 #

  tack
  fina bilder och bra tips.
  hoppas du får en fin vecka.
  Nu ska här börjas laga mat
  kraam

 5. Lauren måndag, september 14, 2015 at 18:22 #

  In love with that first room – that wallpaper is just perfection!

  Lauren,
  http://www.atouchofsoutherngrace.com

 6. amanda måndag, september 14, 2015 at 19:53 #

  Så mycket fint :D

 7. Marika måndag, september 14, 2015 at 20:04 #

  Sv: Tack :) detsamma!

 8. Hanna måndag, september 14, 2015 at 21:41 #

  Vilka bra tips!

 9. Julia måndag, september 14, 2015 at 22:08 #

  Så fint!

  sv: Åh tack så jätte mycket! kram

 10. ullie måndag, september 14, 2015 at 22:53 #

  oj massa fina bilder. va de översta från dej alla eller bara hallen ? men va fint det är med äldre lägenheter men ja tyvärr för låg tak i många .

 11. NINA WALLINDER tisdag, september 15, 2015 at 00:06 #

  sv; stort tack,, vad gullig du är, haha!! Kramis

 12. Connie* tisdag, september 15, 2015 at 07:44 #

  I love your style. It is so clean and fresh.

 13. Ramona tisdag, september 15, 2015 at 10:53 #

  Men wow vilka snygga inredningsbilder du visar :) Inspiration på hög nivå. Nu vill jag ändra ännu mera hemma ;) Kram och ha en fin dag

 14. The Place To Be tisdag, september 15, 2015 at 16:03 #

  Verkligen bra tips! De ska jag tänka på som har lågt i tak här!

  Tusen tack för fina ord hos mig!

  Kram Malin

 15. Emma Engström onsdag, september 16, 2015 at 19:58 #

  Men så otroligt snyggt, väldigt bra tips också! Blev väldigt sugen på att flytta nu :) Kram

 16. majamyra | It´s all about the details torsdag, september 17, 2015 at 22:35 #

  Mycket bra snilliga tips! Tusen tack :) Sparade en av bilderna i Pinterest, hoppas det är okej?

 17. Lise fredag, september 18, 2015 at 11:04 #

  Underbara bilder!

 18. Sandra SG /SATEGU.SE/ lördag, september 19, 2015 at 09:42 #

  sv: Riktigt hemskt. Där är någon som kört på min pojkvän på en cykelväg! Självklart har inte personen stannat heller så vi har inte hittat vem det var som körde på honom. Inte så konstigt då de både kört på en person och körde på en cykelväg. Man vågar väll inte stanna då.. Vi får hålla alla tummar som går och hoppas han blir bättre snart! tack för din kommentar!

 19. mittgodastefinaste måndag, september 28, 2015 at 22:23 #

  Tack för fin inspo!

  Kram Jenny

Kommentera